Vega broodje hotdog met gebakken aardappeltjes en zuurkoolsalade

Goooooeeeedemiddag! Jongens, ik heb gisteravond echt ZOOOO lekker gegeten. Ik had super veel eten, een origineel maaltje, het zag er echt freaking heerlijk uit en dus was het fantastisch. Wat. Een. Maal.

Ik maakte vegetarische broodjes hotdog en erbij maakte ik nog een bijgerecht met de zuurkool die ik over had én een aardappelgerecht. Maar die laatste was niet vega dus dat is een beetje #fail als je wel vega hotdogs gaat eten en dan spek door je aardappels doet, maar goed; het leven zou saai zijn als het perfect was, toch? 😉

Ben je klaar voor vegetarische hotdogs met aardappel met prei en spek en een salade van zuurkool met appel, walnoten en mosterd? Lees door!

Nodig voor 2 personen:

Voor de broodjes hotdog:
2 bratwursten van de Vegetarische slager* – 2 augurken – 2 theelepels mosterd – beetje mayo en ketchup – 2 eetlepels zuurkool – 2 lange puntjes – gebakken uitjes (van die harde)

*die zijn echt HEEL ERG lekker!!

Voor de aardappels:
300gr aardappelschijfjes – 1 bakjes spekjes** – 1/2 prei

** bij mijn supermarkt waren de vegetarische spekjes uitverkocht, anders kun je die ook prima gebruiken en moet je tijdens het bakken zelf ff wat olie toevoegen.

Voor de salade:
200gr zuurkool – 1/2 appel – handje walnoten – 1 el olijfolie – 1 el mosterd – scheutje water – 1 theelepel suiker

Ik maakte eerste de aardappels en salade en daarna de hotdog.

Snijd de prei in ringen en was ze even schoon. Doe de spekjes in een pan en bak ze 2 minuten totdat er wat vet uit komt lopen. Voeg dan de prei en de aardappelschijfjes toe en bak dit ongeveer 12 minuten op middel-hoog vuur totdat het er lekker gebakken uitziet.

In de tussentijd maak je de zuurkoolsalade. Kook de zuurkool even gaar in een kookpan (#duurtlang) of in de magnetron (beterrrr) en koel ‘m dan meteen weer af met koud water onder de kraan. Ik weet oprecht niet of je die zuurkool eigenlijk wel eerst moet koken, maar ik deed het en kijk maar wat jij doet :P.

Snijd de appel in kleine blokjes en meng met wat zuurkool en de walnoten. Maak een dressing van mosterd, olijfolie, suiker en een beetje water en schep dit door de zuurkoolsalade heen. Klaar!

Nu de hotdog… De broodjes heb ik heel eventjes in de oven verwarmd op 180C zodat ze een beetje knapperig zijn.

De vega worsten bak ik altijd in een koekenpan op middel tot hoog vuur, met een lekker laagje olie. Zorg dat je de worsten regelmatig keert. Ze zijn klaar als de buitenkant mooi gebakken en knapperig is. Mjam!

Beleg je broodje met: mosters, zuurkool, augurk, worst, mayo, ketchup en gebakken uitjes.

Serveer alles bij elkaar en je hebt echt een hele grote maaltijd, die echt HEEL lekker is. MJAM! 😀

hotdog2

Ik vond het super geslaagd. Het is niet echt heel erg nodig om deze drie dingen echt bij elkaar te eten, maar ik wilde naast m’n broodje hotdog wel ook nog ff iets anders en niet alleen die zuurkoolsalade, want salade is natuurlijk het minste onderdeel van deze maaltijd ;).

Maar goed: al met al echt heerlijk gegeten, woehoe!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *