Simpele gado gado met ei en pindasaus

Door Elske – Joehoe! Ik heb vandaag een een awesome receptje voor jullie. ‘En waarom is het dan precies awesome Els?’ Nou, dat zal ik jullie vertellen. A). Weinig ingrediënten = kost weinig tijd, en B). pindasaus. En alles met pindasaus maakt het leven net ietsjes beter. Net als pindakaas overigens, wat tevens gebruikt wordt in dit recept. Snap jij het nog? Nee? Da’s mooi, want dan kunnen we beginnen! 

De titel van dit recept zegt het al: Gado Gado dus. Ik kan je niet zeggen dat dit een authentiek recept is, maar lekker is ‘ie wel en dat is ook wat waard.

Je hebt nodig voor 1 persoon: Half zakje krieltjes – 1 ei – 5 cm komkommer – halve winterpeen of 5 wortelen – 2 kleine of 1 grote augurk – gesneden spitskool * – 2 eetlepels pindakaas** – scheutje ketjap

*koop je gewoon al voorgesneden #luilak
**de 100% pindakaas van de appie is echt geweldig en de ‘met stukjes noot’-versie werkt in dit recept het beste.

Bak de krieltjes in een laagje olie in de pan. Ondertussen zet je een andere pan op het vuur waar je je ei in kookt. Dit deed ik ongeveer 8 minuten, maar 10 is ook niet erg, het ei moet wel hard zijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en doe dit ook met de wortel. Overigens kan de wortel ook julienne worden gesneden, dus in kleine reepjes. Ik denk dat dat nog beter smaakt bij de spitskool, maar ik had hier geen zin in. Wauw, ik had echt een luie avond. Vervolgens leg je de spitskool in een kom of diep bord. Daarop leg je de wortel en komkommer stukjes. Let ondertussen wel even op je krieltjes in de pan.

Zet je waterkoker aan of gebruik heel warm/heet water uit de kraan. Doe de pindakaas in een kopje, schenk hier twee eetlepels water bij en roer dit met een vork goed door. Daarna voeg je het scheutje ketjap toen en roer je nogmaals goed door. Whoehoe! Je hebt nu je eigen pindasaus gecreëerd. Vind je hem nog te dik? Voeg dan wat extra water toe. Te dun? Dan kan je nog een extra lepel pindakaas toevoegen; it’s up to you!

Heeft je ei lang genoeg gekookt? Haal hem uit je pannetje, laat hem schrikken, pel het ei en snijd het in partjes. Leg de gebakken krieltjes op de salade en vervolgens het ei. Giet hier de pindasaus overheen en je bent klaar om te genieten van dit heerlijke maaltje!

Hier had dus ook nog rijst bij gekund en eigenlijk zou je dit willen serveren met goed wat (cassave) kroepoek. In mijn geval kom je er te laat achter dat je het WEL in huis hebt en eet je de zak twee uur later op, onder het genot van je favo netflix-serie. Ik keur het goed. Jij ook?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

Check ook eens INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *