Lasagne bolognese met bonen en kaas

Hoi hoi! Ik ben deze januari echt druk bezig met restjes eten om zo goedkoop mogelijk te eten, omdat het een lange maand is na een hele dure maand. Dus: besparen waar het kan.

Nu had ik zondag zelf bolognesesaus gemaakt en daar had ik nog een kleine portie van over. Daar besloot ik gisteravond een lasagne mee te maken. Maar omdat de bolgonesesaus alleen niet genoeg was, voegde ik wat dingen toe die ik nog in huis had. Ideaal! Bijvoorbeeld de bonen uit stazak van HAK, die kun je een eeuw bewaren en staan in mijn voorraadkast nooit in de weg. Chill om m’n lasagne wat meer body te geven én voedzamer te maken. En het was ook nog écht heel erg lekker.

Benieuwd naar een vet lekkere lasagne, maar wel een beetje een bij elkaar geraapt zootje? Lees verder!

Kleine waarschuwing vooraf; ik heb dit maaltje echt heel erg op gevoel gemaakt, dus dat kun jij ook het beste doen. De hoeveelheden zijn daardoor niet mega duidelijk, maar ik denk dat je er wel uitkomt.

Nodig voor 4 personen: bolognesesaus* – 1 zak HAK kidneybonen – 2 handen spinazie – scheut melk – lasagnebladen – mascarpone – 1 bol buffelmozzarella – half zakje Italian flakes – paar kappertjes

Voor de zelfgemaakte bechamelsaus heb je nodig: 50gr roomboter – 60gr bloem – 400ml melk – knoflookpoeder

*deze had ik dus zelfgemaakt, maar je kunt dit misschien voor het gemak beter ff kant-en-klaar bij de supermarkt halen.

Verhit een scheut olie in een wokpan en laat de spinazie hierin slinken. Voeg daarna de bonen uit stazak toe en voeg de bolognesesaus toe. Roer dit door elkaar. Schenk er eventueel een scheut melk bij om het te verdunnen.

Bouw de lasagne als volgt op: begin met lasagnebladen op de boden, daarop wat saus, dan wederom lasagnebladen en die smeer je dan in met mascarpone. Daarop doe je saus, dan weer lasagnebladen en dan weer mascarpone. Eindig met een laag lasagnebladen en smeer die niet in met mascarpone, maar schenk er wat bechamelsaus overheen.

De bechamelsaus maak je door 50 gr boter te laten smelten in een steelpannetje. Voeg dan de bloem toe en roer dit goed door elkaar. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe, totdat alles een mooie dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout en knoflookpoeder.

Top de lasagne dan af met de Italian flakes en stukken mozzarella en en wat kappertjes. Bak de lasagne 25 minuten af op 180C in de oven. MJAM!

Eet smakelijk!

las

Ik vond het echt zooooo lekker. Jan houdt niet van bonen en vond dat je die te duidelijk proefde, maar ik vond de bonen juist echt een chille toevoeging: precies wat ik zeg, gewoon een lekkere body voor de lasagne. Qua smaak vond ik het ook echt lekker (thanks cheese en thank god ROOMKAAS), dus ja: echt een geslaagd recept weer.

Ga je het klaarmaken? Stuur je foto op instagram naar me toe @lterveld!!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


1 reactie

Kelly -

Ik ben ook dol op bonen in lasagne, zo lekker!

Reageer ook