Wraps met falafel, sla, feta en kiemen

Goeeeedemiddag! Ik vertelde je in mijn vorige blogpost dat ik deze week VET VEEL zin had in shoarma. Maar je weet, als je mijn blogs vaker leest, dat ik ook wel probeer om zo min mogelijk vlees te eten en het echt alleen te eten als ik er zin in heb en het dus nodig vind. Nu stond ik van de week in de supermarkt om alle ingrediënten te kopen voor broodjes shoarma en ik dacht bij mezelf: maar kan ik daar niet lekker broodjes falafel van maken?

Het antwoord was nee. Ik had VET veel zin in shoarma.

Maaaaarrr… Toen kreeg ik ook zin in falafel en kocht ik alles (#nooitmethongerboodschappendoen) en toen bleek opeens dat ik de volgende dag een toplunch voor mezelf had. Met een beetje restjes van de avond ervoor (broodjes shoarma) en m’n falafel die nu opeens kansloos in de koelkast lag te chillen, maakte ik dit heerlijke maaltje. Mjam! Loved it. En jij ook. Aan de slag!

Nodig voor twee personen: gemengde sla – 2 wraps – 1 pak falafel balletjes van Vivera (of wat er beschikbaar is) – knoflooksaus – wat feta uit pot – 1 tomaat – kiemen (zoals alfalfa)

Bak de falafel in een pan met lekker veel olie totdat de stukjes knapperig en bruin zijn. Ja oké, ze zijn al bruin als ze de pan in gaan, maar bak het in ieder geval nog ff totdat het er lekkerder uitziet. En warm is.

Snijd in de tussentijd de tomaat in kleine stukjes.

Verwarm de wraps in de magnetron of bak ze een voor een 30 seconden in een hete (droge) koekenpan.

Vul de wraps met sla, tomaat, feta, falafel en top af met knoflooksaus en wat kiemen. Rol de wraps dicht en eet smakelijk!

IMG_1252

Ik vond het echt een vet lekkere maaltijd. Zowel voor lunch, als voor in de avond. De smaken combineren goed bij elkaar en het vulde ontzettend goed. Ook vind ik het gewoon tof dat de maaltijd helemaal vegetarisch is, maar dat je in zo’n maal een stukje vlees echt niet mist. Wat is het toch een topproduct: falafel. Ik eet het eigenlijk echt maar weinig…

Misschien moet ik het zelf eens maken!! Weet je een tof recept? Let me know!!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Wraps met falafel, sla, feta en kiemen

  • Sounds good! Falafel liefde voor dit recept: (eigenlijk een combi van je broodje shoarma en je wrap falafel:) volkorenwrap besmeren met zachte geitenkaas (zo’n schijfje beetje over de bodem uitsmeren), paprika/courgette grillen in grillijzer en dat op de geitenkaas leggen, cherrytomaatjes snijden, hand verse spinazie erop, falafel grillen en erbovenop leggen, beetje verse peper erover en dichtvouwen maar. JUMMIE!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *