Broodjes shoarma met gegrilde groentes

Hey hey! Man, wat is het lang geleden dat ik gewoon een ordinair broodje shoarma heb gegeten. En man, wat had ik daar dus afgelopen dinsdag opeens zin in. Ken je dat? Dat je echt compleet uit het niets een craving naar iets krijgt? Nou, dinsdag móest en zou ik shoarma naar binnen werken. En boy: I did.

Ik maakte dit keer hele lekkere shoarmabroodjes met lekker veel gegrilde groentes er bij in. Normaal vul ik m’n broodje altijd gewoon met sla en shoarma, maar ik had behoefte aan groentes en dus voegde ik er dit keer nog courgette, aubergine en paprika aan toe. Vet lekker man!

Benieuwd naar het recept? Let’s shoarma!

Nodig voor 3 personen: 1 aubergine – 1 rode paprika – 1/2 courgette – 600gr shoarma – pitabroodjes – knoflooksaus – gemengde sla* – wat komkommer voor door de sla

*het liefst een zak sla met ook wat wortel er doorheen, dat combineert lekker in het geheel en je krijgt nog meer groentes binnen!

Snijd de aubergine, courgette en paprika in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak eerst de aubergine een beetje fatsoenlijk. Dat wil zeggen: totdat het er niet meer intens rauw uitziet. Minuut of 5 duurt dit.

Voeg dan de courgette en paprika toe en bak dit lekker mee. Het geheel bak je wel een minuut of 10; gewoon echt totdat alles er lekker gebakken en bruin uitziet. Misschien ben je zelfs wel 20 minuten bezig, afhankelijk van hoe hard je gasfornuis z’n best doet.

Daarna bak je de shoarma en dat mag ook lekker lang. Vroeger maakte ik altijd de fout om shoarma op te dienen zodra het gaar was, maar het is veel lekkerder als je het nog een paar minuten op hoog vuur door bakt, totdat het echt knapperig en gebakken wordt. Lekker!

Vul de pitabroodjes (die je even hebt afgebakken in de oven) met gemengde sla, gegrilde groentes en shoarma en serveer het geheel met knoflooksaus. Eet smakelijk!

Ik vond het echt een super lekkere maaltijd en heb me echt een ongans gegeten erin. HEERLIJK! De toevoeging van exact deze gegrilde groentes is ook echt top. Vooral die aubergine-smaak sprong er wat mij betreft uit en vond ik echt een toevoeging aan m’n ordinaire shoarmabroodjes. Lekker man. Enjoy!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Broodjes shoarma met gegrilde groentes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *