Taco’s met gehakt, avocado en zoetzure saus

Goedemorgen goed volk! Weetje wat ik echt lang niet gegeten heb? Van die harde taco’s. Jaa, ik kreeg ze laatst een keer in een chic restaurant bij m’n steak tartare (en dat vond ik echt een vreselijk slechte combinatie), maar gewoon klassiek als Mexicaanse taco’s had ik ze al een eeuw niet gehad. En man: wat had ik er zin in.

Goed om te weten ook: het bereiden van deze maaltijd kostte me in totaal 15 minuten én ik deel in dit recept de perfecte baktijd voor die taco’s met je. Ik heb namelijk ontdekt hoe je ze én warm én perfect knapperig kunt krijgen. Klaar voor? Zin in? Let’s taco!

Nodig voor twee personen: 300gr rundergehakt – 2 eetlepels Mexicaanse kruiden (ik gebruik een potje van Euroma en voeg zelf zout toe naar smaak) – 1 zak zwarte bonen in stazak van HAK – 1 eetrijpe avocado – 1 klein kuipje crème fraîche – 12 taco’s – zoetzure saus – 3 eetlepels geraspte kaas – 2 bosuitjes – klein beetje ijsbergsla

Bak de taco’s af in de oven op 150C voor 12 minuten. Dan worden ze perfecto.

Bak het gehakt rul in de pan. Voeg daarna de bonen er aan toe en bak even mee totdat ze warm zijn. Voeg als laatste 3 eetlepels geraspte kaas toe en laat die er doorheen smelten.

Snijd ondertussen de avocado in blokjes en de bosui in ringetjes.

Bouw je taco’s op door ze binnenin in te smeren met crème fraîche. Vul ze dan met een beetje sla, wat gehakt met bonen en kaas, zoetzure saus, avocado en bosui. Klaar! Eet smakelijk!

tacooo

Echt: deze maaltijd was suuuuuuper lekker. We hadden het allebei niet gedacht, maar we hebben samen dat hele pak van 12 taco’s leeg gegeten. En dat was precies genoeg. ZO LEKKER! Het is echt geniaal om die kaas al door het gehakt heen te smelten, dat maakt het net ff next level lekker. Bovendien waren de taco-schelpen echt perfect qua knapperigheid en combineerden alle smaken gewoon heerlijk met elkaar. Dude, wij hebben lekker gegeten. Nu jij!

sintlovestoffetosti

Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?

Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *