Pompoensoep met gember en kokosmelk

Hoi! Terwijl ik lekker ziek thuis hang, eet ik echt de minst inspirerende dingen. Soep enzo. Gets, ik vind dat zo saai! Maar ik weet dat er een hele enorme mensheid is die wel van soep houdt, dus ik deel met liefde toch het receptje van de heerlijke pompoensoep die ik afgelopen weekend maakte <3. Ik vind soep gewoon vooral saai omdat je het naar binnen slurpt en ik ben vooral gek op kauwen. Kan ik ook niets aan doen. Is dit raar? Nee toch? Ik ga gewoon INTENS goed op een pasta carbonara kauwen en naar binnen werken met zoveel mogelijk en zo groot mogelijke happen tegelijk. MJAM!

Goed. Klaar voor het recept? Let’s slurp!

Nodig voor 2 personen (portie waar je wel een paar dagen van kan eten/lunchen): 400gr biologische pompoenstukjes* – 1 blokje kippenbouillon* – een scheut kokosmelk – verse peterselie – verse gember (klein blokje: ongeveer zo groot als een duim) – beetje cayennepeper – 1 ui – 1 teen knoflook

Ook nodig: een staafmixer

*die zijn een stuk lekkerder dan de niet bio variant. Echt!

**maak ‘m vega door groentebouillon te gebruiken!

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpan. Snijd een ui en knoflook in grove stukken en bak even glazig. Voeg na een paar minuten de pompoenstukjes toe en bak even mee. Breng dan 500ml water aan de kook en voeg dit toe aan de kookpan. Doe er een bouillonblokje bij en laat de soep pruttelen totdat de pompoen zacht is. Dit test je door er ff een stukje uit te prikken met een vork en er in te bijten.

Zodra alles gaar is zet je de staafmixer op de soep en mix je het tot een gladde massa. Die breng je vervolgens op smaak met kokosmelk, cayennepeper en verse gember. Rasp de gember over de soep en soep er lekker doorheen.

Bij het opdienen doe je er nog wat verse peterselie op. Klaar!

IMG_0539

Ik vond het echt een hele lekkere soep. En we hadden echt veel voor 2 personen, dus de volgende dag konden we allebei nog een volle kom lunchen. Vind ik altijd wel awesome, want soep is over het algemeen de tweede dag lekkerder dan de eerste dag. Mjam!

Ben jij een soep-lover of net als ik niet zo’n liefhebber?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *