Leonie’s week 43: klussen in huis, Voedselbank & kringloop en roadtrippen in Portugal – van Lissabon naar Porto

Goedemorgen jij! Het is maandagochtend en ik ben me een partij gebroken. Vannacht kwam ik thuis van een weekendje weg met le boyfriend in Portugal en het was AWESOME. Maar onze terugvlucht had vertraging en het was laat vannacht. Either way heb ik wel heel veel zin in de komende week en lig ik daarom om 9 uur ‘s ochtends al (al…) lekker te werken in bed. Yay!

De afgelopen week stond dus voor de helft in het teken van roadtrippen in Portugal, maar ook van klussen met m’n ouders en lekker uit eten. En that’s it. Een hele drukke week, maar met weinig verschillende dingen. Maakt niet uit, ik ga je er toch over bijpraten. Klaar voor? Let’s go!

Maandag: klussen en opruimen!
Op maandagochtend vroeg stonden mijn ouders bij me op de stoep om te gaan klussen. Ik wilde in mijn oude slaapkamer een hele grote voorraadkast en mijn vader is rete handig, dus die kon dat wel ff in elkaar zetten in een paar dagen tijd.

before
Dit was before…

Terwijl vati aan het klussen was in de oude slaapkamer, zetten mijn moeder en ik de rest van het huis op z’n kop. Opruimen geblazen! Ik wilde eens een grote schoonmaak doen, sinds mijn huisgenootje is verhuisd, en alles weggooien wat je tijdens een verhuizing toch ook niet mee zou nemen. En dat is véél.

Uiteindelijk zijn er drie zakken kleding naar de zak van Max gegaan, 4 tassen vol boodschappen naar de Voedselbank en 4 kratten vol spullen naar de kringloop. Hoppa, dat ruimt lekker op.

Dinsdag: nog meer klussen én chic uit eten
Ook dinsdag waren mijn ouders nog bij me om te helpen. Zelfde verhaal als gisteren. En ze zouden nog een nachtje blijven!

klussen
Samen klussen is awesome. Hoewel ik echt doodsbang kijk, haha.
progress
Progress!

Waar we maandag gezellig samen hadden gegeten (ik kookte een vega maaltje voor ze), at ik dinsdag buiten de deur, omdat ik al een tijdje een etentje had staan met de Cityguys.

Zij waren uitgenodigd bij French Connection midden in het centrum van Amsterdam, en namen een aantal andere gezellige bloggers mee om er te dineren. Wat nice! Samen met Dishtales, Goodfoodlove en Gracia Vlogger Shady aten we een heerlijk 6-gangen diner in dit gezellige restaurant met moderne Franse keuken. Een paar lekkere foto’s:

french3

french_overview

french4

IMG_2669
Hoe gezellig is deze foto 😀

Daarna doken we nog een cocktailbar in op de Reguliers en daarna was het tijd om naar bed te gaan. Ik sliep de hele week bij/met Jan en dat was echt heeeeerlijk. Love it!

Woensdag: klussen & deadline (!)
Ook woensdag waren m’n ouders nog lekker bij me aan het klussen. Vet gezellig! En het resultaat aan het einde van de dag, was echt vét mooi. Ik heb nu echt een unit van een voorraadkast in m’n kamer en daar ben ik zó blij mee. Dank je wel pap! I’m loving it!

kast
Eindresultaat!

Woensdagavond zou ik wederom een diner buiten de deur hebben, maar deze sloeg ik even over, omdat in de tussentijd terwijl mijn ouders aan het klussen en opruimen waren, ik keihard aan het werk was om de deadline van boek 3 te halen. De ontwerper was keihard aan de slag geweest en ik moest nu steeds controleren of alles goed staat. Geen rare spaties, geen raar ontwerp, geen verspringingen in de tekst, de juiste icoontjes bij het juiste recept, de juiste foto, etc. Check, check en dubbelcheck.

Woensdagavond kookte ik daarom gewoon nog lekker even voor m’n oudertjes en daarna gingen zij weer naar huis. Zo fijn dat ze er waren <3.

Ik werkte woensdagavond nog even door (drukke dag man) en pakte ‘s avonds m’n koffer in. Donderdagochtend zouden Jan en ik namelijk vroeggggg naar Schiphol vertrekken voor een weekendje weg.

IMG_2719
werk werk werk werk wijn

Donderdag t/m zondag: roadtrippen van Lissabon naar Porto
Donderdagochtend ging de wekker om half 6. Goedemorgen! We vertrokken naar Schiphol voor onze vlucht naar Lissabon. Op donderdag vertoefden we in Lissabon (geweldig, komt nog een blog online met alle tips) en op vrijdag haalden we een huurauto op om door te rijden langs de kust.

Het is van Lissabon naar Porto maar 2,5 uur rijden, maar wij gingen er een paar dagen over doen, omdat we zin hadden in een roadtrip en iets van Portugal wilden zien. Jan was namelijk nog nooit in Portugal geweest en ik had hem dit land (zijn 45e land dat ‘ie bezoekt) cadeau gedaan voor z’n verjaardag.

IMG_2809
Heerlijk lunchen in Cascais

Op vrijdagochtend reden we van Lissabon naar Cascais (super leuk plaatsje aan de kust) en daarna door naar Ericeira om te surfen. En oeffff de golven waren prachtig, maar pittig en de zeebodem helemaal van rost, dus dat vond ik echt behoorlijk eng (ivm vallen en je hoofd op de rotsen stoten).

drone
Kijk: een zeebodem vol rotsen, gefotografeerd met Jan z’n drone

De eerste poging om te surfen was ik dan ook compleet in paniek (“kom we peddelen gewoon heel diep de zee in, dan val je niet met je hoofd op de rotsen”, om vervolgens bij vet hoge golven uit te komen- echt ik vond het dooooodeng) en ik ging er meteen weer uit. Maar toen baalde ik van mezelf; hallo, ik kwam hier om te surfen. En ik kán surfen. En dus ging ik het water weer in bij de kleinere golven met rotsbodem. En daar pakte ik toch nog even drie golven waarop ik heeeeerlijk stond op m’n surfplank. YES, ik kan het nog! Niet één keer niet kunnen staan of van m’n plank gevallen. Winning!

Daarna was het tijd voor een biertje in het zonnetje. Had ik eigenlijk al verteld dat het in Portugal rond de 30 graden was? Holymoly, wat lekker.

IMG_2923

Tegen de avond reden we door naar Nazaré. In deze plaats hadden we een hotel geboekt, omdat we heel graag de hoge golven van Nazaré wilden zien. Dit is de plek waar je de hoogste golven ter wereld kunt zien. In november. En wij hadden nét de pech dat de zee vrijwel vlak was toen we er aankwamen. Shit. Zowel vrijdag als zaterdag en we hebben echt veel pogingen ondernomen; low tide, high tide. Niets. Helaas! Nu moeten we nog eens terug naar Nazaré :D.

IMG_2950
Dit waren de hoogste golven die we zagen bij Nazaré. Evengoed mooi en hoog (metertje of 2), maar we kwamen voor de 23 meter-units (ja, dat lees je goed).

Op zaterdag reden we door naar Obidos, een super cute plaatsje dat bekend staat om z’n wilde kersenlikeur die je drinkt uit een bekertje van chocolade. Ik was inmiddels trouwens echt knetterziek geworden en echt een vaatdoek. Wat compleet ruk was, want dit gebeurt me regelmatig op citytrip. Nu was het alleen wel echt vrij ernstig met me gesteld. Ik denk dat ik heel heftig reageerde op het kraanwater in Portugal (thanks PDS). Man, ik lag er echt behoorlijk af.

en
Misschien was het niet heel verstandig om deze gefrituurde garnalen te eten met buikpijn

Maar dat mocht de pret niet drukken. Na Obidos reden we terug naar Nazaré voor de laatste keer de golven bekijken (ze waren er nog steeds niet) en toen reden we door naar Porto voor ons laatste nachtje.

IMG_2961
In het kader van ‘alcohol doodt bacteriën…’ cocktails in Porto!

Van zaterdag op zondag sliepen en verbleven we in Porto. We gingen een hapje eten, doken een bar in en verkenden op zondag de stad. Móóie stad!

pke
Porto in a glass (Jan z’n caption:D)

En hoewel we er inmiddels allebei een beetje af lagen (ik een boel, Jan een beetje) hebben we toch nog heerlijk een port-proeverij gedaan, lekker geluncht en heerlijk een wijnte gedronken aan het water in de zon.

IMG_2986
Verrukkelijk lunchen in Porto bij Sandeman

We sloten onze trip af met de zonsondergang aan de kust bij Porto en sjeesden toen door naar het vliegveld.

IMG_3019
Golden hour in Porto met liefde

Het was eeeeecht een vet mooie roadtrip geweest en we hadden allebei het gevoel alsof we een week weg waren geweest. We hebben zó veel gedaan: van pastei de nata naar het strand in lissabon, naar lunch in de foodhallen, naar 2nd lunch op een rooftop, naar borrelen bij het strand, naar dineren in de foodhallen, naar borrelen in een wijnbar, naar bed, naar pastei de nata, naar auto huren, naar Cascais voor lunch, naar Ericeira voor surfen, naar Peniche voor zonsondergang, naar Zazaré voor diner en bed, naar de golven in Nazaré, naar ontbijt, naar de golven, naar Obidos, naar Nazaré voor lunch, naar Porto voor diner, naar borrel, naar bed, naar brunch, naar lunch, naar portproeverij, naar borrelen aan het water, naar de zonsondergang, naar het vliegveld en naar huis. Het was FANTASTISCH! En de uitgebreide blog komt nog online 🙂

zoenen peniche
ff tongen bij zonsondergang

Zo. Dat was mijn afgelopen week. Nu is het maandagochtend en lig ik nog in het bed van Jan. Ik voel me een stuk beter dan dit weekend, maar ben nog niet helemaal terug op aarde. Gelukkig heb ik de komende week een week met weinig afspraken en dat is precies waar ik zin in heb. Even in m’n eigen tijd shit doen en regelen. Ik heb zo veel heerlijke blogs voor jullie klaar staan en ga daar lekker mee aan de slag deze week. ZIN IN!

Hoe was jouw week? Wat was het leukste dat je beleefd hebt? Als ik moet kiezen ga ik voor… op het strand Sangria en wijntjes drinken met m’n lief in Lissabon. <3 Wat jij?

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Leonie’s week 43: klussen in huis, Voedselbank & kringloop en roadtrippen in Portugal – van Lissabon naar Porto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *