Hotspot: The Vegan Junk Food Bar (Amsterdam West)

Goedemiddag leuke mensen! Vorige week vrijdag bracht ik een bezoekje aan de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam West en ik ben echt laaiend enthousiast. Wat een topplek! Denk je nu: ‘Vegan, gedver Leo hou op’? NEE! Kom op. Even doorlezen. Je wéét dat foodtrends me geen zak interesseren en dat ik alleen voor lekker ga. Zo ook deze middag. En lekker was het zeker.

vegan3

Samen met vriendin Emma streek ik neer in deze veredelde snackbar in Amsterdam West. Wie denkt dat hij gezond gaat eten als je naar deze Vegan Junk Food Bar gaat, heeft het mis. Dompel je onder in frituurlucht en geniet intens van plantaardig voedsel, waarbij je geen seconde de smaak of structuur van vlees hoeft te missen. O.a. een van de lekkerste kapsalons ooit, at ik hier. En dan ook nog zonder dat er een dier voor dood is gegaan. Ik vind het geniaal.

Op de kaart vind je dus echt alleen plantaardige gerechten. Maar niets is saai en eigenlijk wil je alles proberen. De burgers die langskomen bij de andere gasten willen we allemaal proberen, maar we zijn hier slecht voor lunch en moeten dus een iets kleinere keuze maken, van ons zelf.

We gaan voor de Loaded VJFB (een soort kapsalon) met zoete aardappelfrites, in plaats van gewone frites.  Erbij bestellen we Pakistaanse bitterballen en zeewiernuggets. Je bestelt aan de counter en het eten wordt later aan tafel gebracht.

Overigens is de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam West niet groot. Ik had een klein restaurantje verwacht, maar dit was wel gewoon echt een snackbar. Het is niet echt een plek waar je lang gezellig gaat zitten.

vegan4

Na een minuut of tien werd het eten gebracht. Een dienblad vol spectaculair ogend voedsel. En een grote portie, wow!

vegan

Het lekkerst vonden Emma en ik allebei de vegan kapsalon. De frites waren heerlijk, het spul wat als vervanging voor shoarma of kebab moest dienen smaakte geweldig (smaak & structuur waren top), ik miste geen seconde mayonaise (zit ei in, is dus niet vegan) en vond het al met al echt gruuuuuwelijk lekker. Een van de betere kapsalons uit mijn kapsalon-leven. Nice!

vegan2

De zeewierhapjes waren iets minder geslaagd. Qua smaak heerlijk, maar qua structuur veel te taai. Daar hadden we meer van verwacht.

vegan5

De Pakistaanse bitterballen waren gelukkig wel weer echt intens lekker. Niet scherp, zoals op de kaart staat aangegeven, wel heel smaakvol. Maar wat de smaak nou precies was? Geen idee.

vegan1

Al met al hebben we echt HEEL ERG LEKKER gegeten bij de Vegan Junk Food Bar in West. Ik vind het echt een dikke aanrader en ga hier zeker zelf nog eens eten bestellen, want ze doen ook aan thuisbezorgen. De prijs was trouwens ook wel wat je er van verwacht. Ik geloof dat ik voor ons tweeën €28 heb betaald; voor drie happen en 2 drankjes.

Ook wil ik nog toevoegen dat ik de maaltijden echt zo goed vond, dat ik het absoluuuuuut aan zou durven om met een echte vleesliefhebber hier neer te strijken voor een hapje. Ik denk dat veel het niet eens door zullen hebben, dat ze geen vlees eten. Vooral bij die kapsalon niet. Man, wat heerlijk.

Vegan Junk Food Bar in Amsterdam West vind je op het Staringplein en het is er geweldig. Enjoy!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

2 reacties op “Hotspot: The Vegan Junk Food Bar (Amsterdam West)

  • Veel veganisten hebben een bewuste keuze gemaakt op het moment dat ze ervoor kozen geen dierproducten meer te eten en dus geen bijdrage te leveren aan de bio-industrie ( met betrekking tot dierenleed en milieuvervuiling). Een ‘foodtrend’ zou ik het dus niet noemen..
    Wel heel leuk dat het in de smaak gevallen is! Het is namelijk lastig om mensen met een ander eetpatroon iets te geven dat ze niet gewend zijn. Ik vind het zelf leuk om te horen als mensen er open voor staan.
    Groetjes van een veganist

  • Ik was hier vanmiddag en OH MY GOD zo lekker!!! Ik zit propvol maar zo content. Ik moet je aanbevelingen vaker opvolgen haha 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *