€2,50 p.p. challenge: Romige spaghetti met chorizo, prei, courgette en basilicum

Gesponsord – Hey you! Het is weer tijd voor een €2,50 challenge! Ik deed gister boodschappen bij de Dirk en had €5 bij me, voor twee personen. De uitdaging: een volwaardig avondmaal klaarmaken met lekkere verse producten en zorgen dat ’t maximaal €2,50 per persoon kost.

Een tijdje geleden heb ik al eens 5 recepten voor onder de €2,50 per persoon gedeeld met je en dat vond ik toen heel leuk om te doen én de reacties waren heel tof. Vandaar dat ik het helemaal leuk vind om ook vandaag weer zo’n lekker cheapo recept met je te delen.

Maar! Ik ben ook heel benieuwd wat jij zou maken met €2,50 per persoon. Dit keer heb ik zelfs een Bloginsiders campagne opgezet samen met Dirk. Dat betekent dat jij óók bij Dirk mag shoppen (gratis!) om een tof en voordelig recept te delen. Hierover na het recept meer. Eerst aan de slag met mijn pasta.

Ik deed boodschappen bij Dirk en was in totaal €4,70 kwijt. Hiervoor heb ik twee verse groentes én verse kruiden gekocht. En verder nog wat pasta, room en chorizo. Mooi voordelig hè?

groenteafdeling

En ik moet er nog bij zeggen dat ik helemaal niet van plan was om iets met courgette te doen, maar toen ik ontdekte dat de courgettes in de aanbieding waren en vond ik dat toch wel interessant. Meer groentes door je maaltijd is altijd goed, toch?

aanbieding

Nodig voor twee personen: 1 courgette – 1 prei – spaghetti – 1 bakje chorizo (50gr) – 250ml kookroom – handje verse basilicum – 1 teen knoflook*

*deze zat niet in mijn €2,50, maar volgens mij heb je dit altijd wel in huis toch? Mocht je nog wel knoflook kopen, dan kostte dat deze week bij mijn Dirk €0,99 en dat is voor 2 bollen en je hebt dus maar één teen nodig… Je kunt de knoflook ook nog achterwege laten, want de chorizo en basilicum geven ook al lekker veel smaak <3. Jij beslist!

aandeslag
Aan de slag!

Snijd de courgette in kleine stukjes. Snijd de prei in ringen en was die even onder de kraan. Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de chorizo ongeveer 1 minuut: gewoon in hele plakjes. Je bakt de chorizo totdat de olie oranje kleurt en ze er gebakken uitzien. Voeg dan de prei en courgette erbij en hussel dit door elkaar. Bak dit ongeveer 5 minuten, totdat de courgette er lekker gebakken uitziet (de prei ziet er al snel goed uit). Voeg dan een uitgeperste teen knoflook toe en de kookroom en laat dit lekker pruttelen. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer ook die door de saus.

Giet de spaghetti af. Doe de saus op je bord en verdeel daar de spaghetti over. Top af met een paar ringen rauwe prei (hier vertel ik zo meer over) en wat verse basilicum. Beetje peper en zout erover en klaar!

eindresultaat

Tadaaa! Een súper smaakvolle maaltijd door die chorizo, basilicum en knoflook. Echt héérlijk vond ik het!

Leuke bespaar tip die in dit gerecht verwerkt is: ik was op zoek naar bosui om de pasta mee af te toppen, maar daar kun je ook prima rauwe prei voor gebruiken en die prei had ik toch al gekocht. Smaakt net iets anders, maar lijkt zo erg op elkaar, dat dit een prima, goedkoper alternatief is.

Deel jouw tip en maak kans op 1 minuut gratis shoppen bij Dirk
Jaaa, je leest het goed! We doen weer een Bloginsiders campagne en je kunt een minuut gratis shoppen bij Dirk winnen! Wat moet je doen? Meld je hier aan als Bloginsider van mijn blog. Als je geselecteerd wordt om mee te doen, krijg je een cadeaubon van Dirk waarmee jij voordelig boodschappen kunt doen bij deze supermarkt. Je deelt dan via je social media jouw voordelige recepten die helemaal past binnen de challenge: een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten voor €2,50 per persoon.  Diegene (uit alle deelnemers) die het tofste recept heeft verzonnen, wint een minuut gratis winkelen bij de Dirk. NICE!

Opgeven kan hierzo!

Ik kijk uit naar jullie voordelige receptjes. En natuuuurlijk ga ik die ook weer delen hier op mijn blog, want hallo: iedereen is toch dol op cheap ass boodschappen doen? 😀

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *