Simpele groene curry met kikkererwten, rijst en naanbrood

Door Elske – Een hele goedemorgen! Gisteren had ik zin in een curry. Het gebeurt bij mij niet vaak dat ik zin heb in een specifiek gerecht, dus wanneer dat gebeurt moet ik het zo snel mogelijk maken. En dat deed ik.

Wanneer we dit gerecht maken vergeten we voor het gemak even dat ik in Thailand ben geweest en dat ik daar curry’s (een rode in dit geval) from scratch heb leren maken. Ik heb nota bene een hele mooie vijzel gekocht om de curry te kunnen maken, maar ik had geen zin in gedoe. Het tripje naar de toko en allerlei moeilijke ingrediënten kopen was vandaag een ver van mijn bed show en dus kocht ik gewoon een pakje boemboe bij de supermarkt. Een groot blik kikkererwten had ik nog in huis en gezien het vega-maandag was besloot ik deze te gebruiken. Leek me een behoorlijk goede combi. Benieuwd of dat ook echt lekker was? Read on!

Voor twee personen heb je nodig: 1 pakje boemboe voor groene curry – 250 ml kokosmelk – 1 zak Japanse wokgroente * – 400 gram kikkererwten (blikje) – 2 kopjes rijst – naanbrood

* Dit zijn die van de AH met hele kastanjechampignons, peultjes en gele wortel en deze vind ik super lekker in Aziatische gerechten <3

Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst volgens de verpakking gaar. Verwarm je oven voor op 200 graden en bak ook het naanbrood volgens de verpakking af.

Ondertussen zet je een wok of koekenpan met een scheut olie op het vuur. Bak hierin de wokgroentes 3 minuten aan. Het moet gaar worden, maar niet slap. Ze moeten hun bite behouden. Schep vervolgens de boemboe met een lepel uit de verpakking en voeg toe aan de wokgroenten. Voeg ook de kokosmelk toe en roer goed door. Laat dit mengsel daarna even 5 minuten op laag vuur sudderen.

Giet de kikkererwten af, spoel om en voeg toe aan je curry. Roer nogmaals goed door en schep samen met de rijst en het naanbrood op een bord. Klaar! Hoe simpel kan een curry zijn. Ik gooide er nog een mengsel van gebakken uitjes en kokos snippers overheen (in het kleine bakje op de foto), maar die kan je weglaten: niets van geproefd!

De curry smaakte mij echt lekker en mijn tafelgenoot ook. Niet geweldig-wat -heb-ik-nu-voor-een-lekkers-gegeten lekker, maar gewoon prima voor op de maandag. Wat is jouw favoriete curry? Reageer hieronder met ROOD, GROEN of GEEL 😀

groene_curry_naan_2

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *