Goedemorgen leuke mensen! Gisteravond heb ik echt lekker gegeten, woehoeee! Het was een brakdag, want zaterdag hebben Jan en ik allebei apart van elkaar de ballen uit onze broekjes gedanst op Pride Amsterdam (was was het mooi!!) en zondag moesten we daar van bijkomen.
Wat hoort er bij bijkomen van de feestdag ervoor? Vet voer! Ik dook zondagavond de keuken in om zelf Turkse pizza’s te maken, naar een recept dat ik al eerder hier op GWESSE heb gedeeld. Maar dat is ja-ren geleden (serieus: 2015 is echt drie eeuwen geleden) en het is een geweldig recept, dus ik vind het nodig om het nog een keer met je te delen. En! Ik heb het iets aangepast.
Goed. Klaar voor een heel erg lekker kruidig recept om zelf Turkse pizza’s te maken? Let’s pizza!
Nodig voor twee personen: 4 wraps met knoflooksmaak – 300gr half om half gehakt – 4 theelepels Ras el Hanout (kruiden uit een potje) – 1 aubergine – 1 ui – 2 kleine blikjes tomatenpuree – beetje gemende sla – beetje knoflooksaus – beetje geraspte kaas – 4 theelepels sambal – beetje zout
Snijd de aubergine en ui in kleine stukjes en bak in een flinke scheut olijfolie in de pan totdat ze wat gaan verpieteren; verkleuren, zacht worden, je kent het wel. Voeg dan het gehakt er aan toe, samen met 4 theelepels Ras el Hanout. Mix alles door elkaar en bak het even totdat het gehakt gaar is.
Smeer de wraps in met tomatenpuree en leg ze op een rooster of de bakplaat (ik heb een rooster óp de bakplaat, dat is ideaal). Verdeel dat een laagje gehakt over de wrap (zoals bij een Turkse pizza) en strooi er wat geraspte kaas over. Bak dit een paar minuten op 180C af, totdat de kaas gesmolten is.
Top de pizza’s dan af met wat sambal (dat smeer je er overheen), een handje sla en daarover wat knoflooksaus. Klaar!
En als je het dan gaat eten vouw ik de Turkse pizza dicht, zoals ze dat ook bij de echte Turkse pizza om 3 uur ‘s nachts doen. Eet smakelijk! 🙂
Ik vond het echt heel heel heel erg lekker. En Jan ook! Veel lekkerder dan hij had gedacht *quote*. Het toffe aan dit maaltje is dat het super kruidig is (hallo Ras el Hanout) en lekker pittig door de sambal en dan is die aubergine gewoon chill zacht er bij en die knoflooksaus maakt het geheel lekker romig en fris en mjam. Echt, dit is ZO lekker. En makkelijk! Waar wacht je nog op… Aan de slag! 😀
Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Lotte zegt:
Dat ziet er lekker uit, ga het binnenkort zeker proberen! Ik gebruik zelf vaak het recept van Cynthia.nl (variant op de Turkse pizza van Jamie Oliver), ook heerlijk, maar wat variatie kan nooit kwaad, haha.