Pasta carbonara

Hello! Gisteravond had ik echt ultiem zin in zo’n super simpele pasta als avondeten. Weinig moeite, veel lekkers. Ik had wat door vakantiefoto’s van Italië zitten kijken en kreeg er spontaan zin in pasta van. Nou, dan moet dat dus op tafel getoverd worden.

Ik maakte pasta carbonara. Zonder pakje! Woop woop! Gewoon met rauwige eieren enzo. RAAR! Maar het werd vet lekker. Klaar voor het recept? Let’s pasta!

Nodig voor twee personen: 3 eidooiers – 75ml slagroom – verse spaghetti – 150gr gerookte spekjes – 100 gr Parmezaanse kaas

Doe de spekjes in een koekenpan en bak deze totdat ze goudbruin zijn. Dit duurt een minuut of 10.

Kook de verse spaghetti in 2-4 minuten gaar. Proef gewoon even wanneer jij de sliertjes lekker vindt!

Giet de spaghetti vervolgens af, maar bewaar een kopje kookvocht.

Meng in de tussentijd in een kommetje 3 eidooiers met slagroom en klop dit even door elkaar (kan gewoon met een vork). Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¾ toe aan het ei-slagroom-mengsel.

Doe dan de pan van de spekjes uit en voeg de spaghetti en wat kookvocht hier aan toe. Doe niet meteen al het kookvocht, maar hou een beetje achter de hand.

Roer dan ook het eimengsel door de spaghetti met spekjes. Doe dit gewoon op een rustig tempo en ongeveer een minuut lang. Op die manier gaart het ei geloof ik toch een soort van en zit je dus uiteindelijk niet echt rauw ei te eten. Maar: wat is een minuut nou… Anyway… KLAAR!

carbonanana

Ik serveerde de pasta carbonara nog met flink wat zwarte peper en een klein beetje verse peterselie en dat vond ik wel echt een goede toevoeging. Zout is niet nodig, omdat het spek en de Parmezaanse kaas al zout zat zijn. Oh en wat je met de overige Parmezaanse kaas doet? Dit kun je er nog overheen serveren! 😀 Eet smakelijk!

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

10 reacties op “Pasta carbonara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.