Hello! Naast pasta pesto ben ik echt dol op pasta carbonara: een simpele pasta met rauw ei, room, kaas en spekjes. Ja; ik weet dat veel Italianen vinden dat er geen room door hoort, maar ik vind het lekker dus let’s do it.
Pasta carbonara is echt suuuuper makkelijk en snel klaar te maken, dat zal je zo wel lezen. Verder is het echt comfortfood dat zowel in de winter als zomermaanden heerlijk is. Echt een van m’n favoriete pasta’s <3.
Klaar voor dit simpele recept? Aan de slag!
Nodig voor twee personen:
- 3 eidooiers
- 75ml slagroom
- verse spaghetti
- 150gr gerookte spekjes
- 100 gr Parmezaanse kaas
Doe de spekjes in een koekenpan en bak deze totdat ze goudbruin zijn. Dit duurt een minuut of 10.
Kook de verse spaghetti in 2-4 minuten gaar. Proef gewoon even wanneer jij de sliertjes lekker vindt!
Giet de spaghetti vervolgens af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Meng in de tussentijd in een kommetje 3 eidooiers met slagroom en klop dit even door elkaar (kan gewoon met een vork). Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¾ toe aan het ei-slagroom-mengsel.
Doe dan de pan van de spekjes uit en voeg de spaghetti en wat kookvocht hier aan toe. Doe niet meteen al het kookvocht, maar hou een beetje achter de hand.
Roer dan ook het eimengsel door de spaghetti met spekjes. Doe dit gewoon op een rustig tempo en ongeveer een minuut lang. Op die manier gaart het ei geloof ik toch een soort van en zit je dus uiteindelijk niet echt rauw ei te eten. Maar: wat is een minuut nou… Anyway… KLAAR IS JE PASTA CARBONARA!
Ik serveerde de pasta carbonara nog met flink wat zwarte peper en een klein beetje verse peterselie en dat vond ik wel echt een goede toevoeging. Zout is niet nodig, omdat het spek en de Parmezaanse kaas al zout zat zijn. Oh en wat je met de overige Parmezaanse kaas doet? Dit kun je er nog overheen serveren! 😀 Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer varianten van pasta carbonara? Check hier een aantal andere lekkere recepten!
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Michelle zegt:
Yes eindelijk een keer een goede carbonarasaus!! Probeerde het telkens zonder room, maar dat mislukte telkens. Nu maar valsspelen maar eindelijk is ie goed!!
leonie zegt:
Ja joh; fake it till you make it 😀 Deze is vet lekker toch 😀
ItalianCooking zegt:
Slagroom?!?!? Neeeeeeeeeee
Anna zegt:
Neeeeeee, absoluut geen room toevoegen!!!!!!! Extra vet en zeker niet smaakvoller.
Luuk zegt:
tip: paar teentjes knoflook door het eimengsel heen! Geeft het wat meer pit en minder ei-ig
Lieke zegt:
Heerlijk, pasta carbonnara! Mijn lievelings. Kleine tip: volgende keer zonder (slag)room doen. Dan heb je het echte italiaanse recept en dat is zoveel lekkerder! 🙂
leonie zegt:
Haha, ja ik durfde het nog niet aan. Is het een groot verschil in smaak? Ik vond de smaak nu al behoorlijk ei-ig!
Lieke zegt:
Ik deed vroeger ook altijd met, inderdaad omdat het dan zo smeuiig is. Maar 1 keer zonder geprbeerd, zoveel lekkerder en nog steeds super smeuiig! Wat ik dan wel doe is 2 eidooiers en 1 heel ei, ipv alleen maar eidooiers. Probeer het maar eens, je zult smullen! 🙂
MakePastaGreatAgain zegt:
Slagroom… Zonde!
leonie zegt:
Lekker man!