Lasagne met bechamelsaus en parmezaan

Goedemiddag leuk mens! Een tijd geleden at ik heel vaak en heel veel pasta en op de een of andere manier doe ik dat niet meer zo vaak de laatste tijd. Vorige week was het dus hoog tijd om weer eens pasta te eten (Jan had zin in pasta, haha) en toen maakte ik een lasagne. En ik denk dat ik echt al een jaar geen lasagne had gemaakt? Geen idee of dat waar is natuurlijk; dat zou je zo kunnen terugzoeken hier op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl, maarrrrr; het had in ieder geval al lang niet op tafel gestaan. Tijd voor lasagne!

En als je iets dan al lang niet hebt gemaakt, dan heb je gewoon zin in de klassieke variant. En dus maakte ik lasagne met gehakt en groente uit zo’n zak, bechamelsaus en kappertjes. En het was heer-lijk.

Nodig voor twee personen (grote portie): 300gr gehakt – 1 grote pot pastasaus – 1 zak 400gr Italiaanse groentes – 2 eetlepels kappertjes – 1 zakje mix voor bechamelsaus – 1/5 liter melk – een beetje parmezaanse kaas (half zakje?) – Honig lasagnebladen (die zijn vierkant en dat paste makkelijk in mijn ovenschaal)

Erbij maakte ik een salade van sla met komkommer en basilicum en that’s it. Lekker fris!

Bak het gehakt rul in de pan. Voeg daarna de groentes er aan toe en dan de saus. Laat dit heel even pruttelen. Roer ook de parmezaanse kaas er doorheen en breng eventueel op smaak met peper/zout/Italiaanse kruiden/basilicum. Maar die laatste drie zijn waarschijnlijk niet nodig.

Begin in je ovenschaal met een laag lasagnebladen, ook al zegt de verpakking dat je moet beginnen met een laag saus. Bouw je lasagne vervolgens op en eindig wederom met een laag lasagnebladen.

Maak de bechamelsaus door de mix in het zakje te mengen emt een halve liter koud water. Dit doe je vervolgens in een pannetje op het vuur en roer je een paar minuten (5-10) totdat de saus dik is. Dan laat je hem nog 2 minuten staan en giet je het over de lasagne heen. Dan eindig je met kappertjes, die verdeel je gewoon over de hele lasagne. En dan zet je ‘m nog voor 30 minuten op 180C in de oven.

Als de lasagne uit de oven komt is hij super heet, dus dan wil je hem nog even laten rusten. Dit mag echt wel 10 minuten; hij koelt amper af in die hete ovenschaal. Maar daarna (mijn god, we zijn een halve eeuw verder) is het tijd om te eten. Bon apetit!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *