Bruchetta met vijgen en burrata

Goedemorgen goed volk! Het is nog steeds bloedheet in Hollanda en ik vind het nog steeds een uitdaging om lekkere dingen te eten. Wel honger, geen zin om te koken.

Gistermiddag maakte ik lekker bruchetta, wat ik écht een zomers maaltje vind en daardoor goed te doen met warm weer. Ik maakte m’n standaard bruchetta met tomaat en basilicum, maar ook een nieuwe variant met gebakken vijgen en burrata. Benieuwd naar het recept? Let’s bruchetta!

Nodig voor 8 bruchetta: 1/2 stokbrood – 1 tomaat – paar blaadjes basilicum – scheutje olijfolie – 1 teentje knoflook – peper & zout – 4 vijgen – 1 bol burrata

Snijd het stokbrood in kleine broodjes en besprenkel die met olijfolie. Doe er wat peper en zout op en een klein beetje knoflook. Deze broodjes bak je een paar minuten af in de oven totdat ze knapperig zijn.

Snijd de vijgen ondertussen in partjes (4 stukjes) en bak deze met een klontje boter of een scheutje olie in de pan totdat ze lekker zacht zijn en een beetje karameliseren.

Beleg de helft van de bruchetta met in stukjes gesneden tomaat en wat basilicum (en eventueel burrata) en de andere helft van de bruchetta met gebakken vijgen en burrata. Eet smakelijk!

vijgen2

Ik vond het lekker, maar niet ZO lekker als ik had verwacht/gehoopt. Die gebakken vijgen daar mag nog wel iets mee gebeuren, maar ik weet nog niet zo goed wat. Als je een goede suggestie hebt, drop die dan vooral in de reacties hieronder!

Wat ik wel heel chill vond was de combinatie van de warme stokbroodjes en dan met de koude tomaat er op. Lekker fris! Lekker met dit weer 🙂

Enjoy the summer, groetjes!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Bruchetta met vijgen en burrata

  • Een beetje balsamicoazijn op de vijgen? En dan juist de zure, want ze zijn al lekker zoet van zichzelf en dan komt de smaak misschien beter naar boven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *