Salade met zoete aardappel, feta & granaatappelpitjes

Goedemorgen goed volk! Afgelopen maandag at ik samen met Janneman een soort van gezond maaltje en ik vond er niks aan, haha. Jan vond het wel lekker trouwens. En ik de volgende dag ook wel. Maar ik had gewoon echt zin in lekker eten en vond dit recept echt zo’n typisch fitgirl recept met weinig heerlijkheid. Wel veel goede dingen en een prima smaak. Maar ik vond het gewoon saai. Anyway; je mag zelf oordelen, want ik deel het recept natuurlijk wel ff met je. Klaar voor? Let’s fitgirl!

Nodig voor twee personen: 1 grote zoete aardappel – 4 eetlepels granaatappelpitjes – 1 bakje gekruide tofustukjes – 1 klein blikje kikkererwten – 1/2 blok feta – beetje cayennepeper – 1/2 courgette  – gemengde salade

Snijd de zoete aardappel in grove stukken en meng dat even met een beetje olijfolie. Ik bakte de zoete aardappel af in de Airfryer voor 15 minuutjes ongeveer (200C) en dat kan ik echt iedereen aanraden. Als je dit in de oven wil doen ben je namelijk sowieso 2 x zo lang bezig en wordt het niet zo lekker als in de Airfryer. Topding!

In de tussentijd giet je de kikkererwten even af en spoel je ze om met water. Verdeel ze over een bakplaat met wat bakpapier en meng de kikkererwten met wat olie en strooi er dan een beetje cayennepeper over. De kikkererwten bak je een minuut of 20-30 op 180C af in de oven. Ze zijn klaar als ze wat verkleuren. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen, dan worden ze knapperig!

De tofu bak je even in de pan totdat ook die knapperig en bruin is (de tofu, niet de pan).

De courgette snijd je in plakjes en die grill je even tussen een grillijzer, totdat ze streepjes hebben.

En ja; dan heb je dus 4(!!) apparaten gebruikt om je salade klaar te maken. Veel te veel werk, hahaha.

Doe vervolgens alles in een kom en meng het door elkaar. Dat wil zeggen: sla, courgette, zoete aardappel en tofu door elkaar. Top af met granaatappelpitjes, gebrokkelde feta, kikkererwten en een klein scheutje olijfolie als dressing. Klaar!

Prima maaltijd hoor. Echt! Maar ook gewoon saai ;-).

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Salade met zoete aardappel, feta & granaatappelpitjes

  • Karlijn zegt:

    Misschien de volgende keer n dressing erbij? Maakt het minder saai! Degroenemeisjes, heeft n vergelijkbare salade recept en ze heeft er n tahin dressing bij, suuuper lekker! (tahin, citroensap en agave, ik heb honing gebruikt though en dan wat verdund met water)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *