Hotspot: Verrukkelijk vlees eten bij The Uptown Meat Club (Amsterdam)

Hey allemaal! Ik ben vorige week met m’n lief uit eten geweest bij The Uptown Meat Club in Amsterdam, om de hoek bij de PC Hooftstraat en ik vertel je: dit was echt HEERLIJK. Ja, meteen al in de eerste zin verklap ik je de strekking van dit verhaal, want man: wat maak je een goede keuze als je hier eens een hapje gaat eten.

Ik moet ook meteen toevoegen dat mijn verwachtingen niet heel hoog waren; ik vond dit zo’n tent om de hoek van de PC Hooftstraat waarvan ik dacht; zit vast vol met van die Amsterdam Zuid-types, het eten is vast HEEL duur en helemaal niet goed van kwaliteit en ik vond de naam van het restaurant ook wat pretentieus. Maar, ik kreeg een uitnodiging en gratis eten wil ik natuurlijk altijd wel, dus toch gingen Jan (vleeseter) en ik er even een kijkje (hapje) nemen. En ik ben echt helemaal teruggekomen van al m’n vooroordelen. We aten fantastisch en ik vind het écht een aanrader. In deze blogpost ga ik je uitleggen waarom.

uptown1

Het eten is top
Als voorgerecht bestelde ik de Vitello Tonnato; heel lekker kalfsvlees met tonijn-mayonaise (die ik wel wat zout vond, maar daardoor juist heel erg lekker #gekopzout), rucola en kappertjes. Ik vond dit écht heel erg lekker.

Jan bestelde de carpaccio en vond die ook echt smakelijk. Goed vlees, was zijn oordeel. We hebben ook nog even van voorgerecht geruild, omdat ik natuurlijk alles wilde proeven, maar hebben ook snel weer teruggeruild; Jan vond echt zijn carpaccio veel lekkerder en ik absoluut mijn Vitello. Allebei de goede keuze gemaakt dus <3. Heerlijk!

IMG_1712

Ook kregen we brood met boter erbij en dat is ook even een vernoeming waard, want allejezus, wat was dat lekker. Ze serveren bij The Uptown Meat Club brood van Het Vlaamsch Broodhuys en ik geloof dat het wel algemeen bekend is dat dat het aller lekkerste brood ooit is. We hebben dus echt HEERLIJK gesmuld van het brood, dat net even een beetje gegrild was en daardoor nog lekkerder was. Wat geslaagd dit!

Als hoofdgerecht bestelde ik de kleine ossenhaas; je kon kiezen tussen 150gr of 300gr en ik vond 150 echt precies een mooi stukje vlees. Heel blij werd ik hier van; ik hou wel van vlees, maar vind het vaak zulke enorme stukken in restaurants. Dit was voor mij dus perfect!

Overigens vond ik de smaak van de ossenhaas ook echt geweldig én was hij echt precies goed gebakken zoals ik hem wilde (medium-rare). Verrukkelijk! Oh en ik kreeg er pepersaus bij en ook die vond ik lekker <3.

IMG_1720

En dan heb ik het nog niet gehad over het bijgerecht; we kregen een soort risotto van -volgens mij- parelgort erbij met een heerlijke saus erdoor en echt verrukkelijke witte asperges en gepofte (knepperige) quinoa (denk ik). Dit was ZOOO lekker. Niet normaal. Ik vond het echt echt echt geweldig!

Jan koos als hoofdgerecht voor de rib-eye van 250gr. Ook een mooi stuk vlees. Lekker met een suuuuuper smaakvolle en machtige Bearnaise saus. Vet heerlijk! En ook hij kreeg het lekkere bijgerecht van parelgort en asperges.

Als extra bijgerecht hadden we nog haricots verts met bacon besteld (lekker!), maar dit was echt niet nodig. De portie op zichzelf was echt meer dan genoeg.

Na bestelde ik een kaasplankje (lekker!) en Jan en crème brûlée en die laatste vonden we allebei niet zo, omdat er iets van limoen of citroen doorheen verwerkt zat. Maar als dat het enige is, hebben we echt weinig te klagen. Man, wat hebben we lekker gegeten.

IMG_1731

De sfeer is leuk
Ik vond het personeel ook erg aardig en de sfeer in het restaurant erg leuk. We aten er op een dinsdagavond en het was niet druk, maar ook niet gênant rustig. De mensen die er zaten waren wel vooral toeristen, maar ik had niet het gevoel dat ik echt in een toeristentent aan het eten was. Oh en die Amsterdam Zuid-types waar ik bang voor was, waren er niet. Top!

De wijn is verrukkelijk
Wat ik wel tof vond is dat je aan een kant van het restaurant een hele muur hebt die ‘bedekt’ is met de wijnkaart. De flessen wijn zijn uitgestald over de hele muur en erbij staat welke wijn het is. Zo kwamen wij erachter dan ze onze geliefde Negroamaro schenken en oefff die smaakte goed. En ook na hadden ze een lekkere dessertwijn en daar word ik toch ook altijd wel echt blij van.

De prijs is goed
Vrijwel alle voorgerechten kosten €12,50. Mijn kleine ossenhaas was €23,50 en Jan z’n rib-eye was €29,50. Het bijgerecht kostte €4,50 voor een goede hoeveelheid en het dessert was €8,50 voor de crème brûlée en €12,50 voor het kaasplankje (en die laatste had je prima kunnen delen met z’n 2en). Niet goedkoop, maar ook niet zo duur als ik had verwacht. Bovendien krijg je er wel echt lekker eten voor terug in goede porties. Oh en ze gebruiken in dit restaurant het vlees van de Hollandse Dubbeldoel koe. Dat is een melkkoe die als ze niet meer gebruikt kan worden voor melk, naar een goede leefomgeving gaat om verder te groeien en uiteindelijk geslacht wordt voor goede kwaliteit rundvlees. Dit is vrij duurzaam, omdat de koe twee doelen bedient.

IMG_1732

Al met al zijn wij dus heel enthousiast over The Uptown Meat Club. Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom ik hier nog nooit iemand over heb gehoord. Deze plek is top. Echt een goed adres om naartoe te gaan als je een lekker vlees-restaurant zoekt in Amsterdam! 😀 Enjoy!!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Hotspot: Verrukkelijk vlees eten bij The Uptown Meat Club (Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *