Ravioli in tomaten-mascarpone saus

Door Elske – Hoi allemaal! Soms heb je van die dagen dat je onwijs veel zin hebt om te koken. En soms heb je van die dagen dat je niet te veel moeite wilt doen. En héél af en toe zit je daar tussenin. En dat zat ik gister. Ik wilde wel een beetje moeite doen, maar niet te veel. En dat resulteerde in een zelfgemaakte saus met andere kant-en-klare ingrediënten. Lees je mee?

Voor twee personen: ̩̩n bakje volkoren ravioli spinazie/ricotta Р̩̩n pakje tomato frito Р250 gram mascarpone Рzakje champignon groentemix Рteentje knoflook Рhalve ui Рtakje peterselie РItaliaanse kruiden (gedroogd)

We gaan de pastasaus dus zelf maken. Zit jij nou in fase B (‘ik heb echt geen zin om moeite te doen vandaag’)? Dan grijp je naast de verse ravioli ook nog even de verse pastasaus tomaat-mascarpone mee. Weet je meteen waar mijn inspiratie voor dit recept vandaan komt 😉

Goed. Let’s start met de verse pastasaus. Eigenlijk is het heel makkelijk. Je bakt het knoflook teentje (uitgeperst) en de gesnipperde ui samen met de groentemix in een pan. Tegelijkertijd zet je een andere pan met water op het vuur. Hier ga je straks de pasta in gaar koken. Wanneer de groentemix beetgaar is, schenk je het hele pakje tomato frito erbij. Vervolgens roer je er ook de mascarpone doorheen. Laat het samen, onder af en toe roeren, even warm worden.

Als je water (in de andere pan) kookt gooi je hier de verse ravioli in. Het chille aan de verse pasta’s vind ik dat je ze meestal maar 3 tot 5 minuutjes hoeft te koken. De ravioli’s zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.

Ondertussen voeg je wat gedroogde kruiden toe aan de saus en roer je het nog even door. Doe wat ravioli op een bord en leg daarop de pastasaus. Top af met de peterselie en (als je dit in huis hebt) wat Parmezaanse kaas.

Dit is dus vrij fantastisch want a. je hebt de saus zelf from scratch gemaakt en b. het was helemaal niet moeilijk. Toch? 😉 Wat is jouw favoriete ‘Ik-heb-zin-om-moeite-te-doen-maar-eigenlijk-toch-niet-helemaal’-eten?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *