Leonie’s week 12: op wintersport met vrienden, influencers en Husk

Hoi allemaal! Het is woensdagmiddag en ik sta op het punt om je bij te praten over mijn afgelopen week. En toen bedacht ik; shit, dit gaat een heel eenzijdig dagboek worden. Ik ben namelijk praktisch de hele week op wintersport geweest. Dus ik hóóp dat je een beetje van wintersport houdt, en anders dan hoop ik dat je gezellig volgende week weer meeleest óf dat ik je weet te inspireren met mijn wintersportverhaal 😀

Samen met Jan en vrienden Reinout en Aniek vertrokken we maandagavond op wintersport. We reden naar Alpe d’Huez in een geleende Nissan X-TRAIL en genoten 5 volle dagen van een super goed geregelde reis van Husk. Op zaterdagavond kwamen we weer thuis van deze topweek. Vandaag ga ik je er lekker over bijpraten. Klaar voor? Let’s wintersport!

Maandag: trainen, werken & rijden
Mijn maandag was top. Ik had echt zo’n prima georganiseerde dag waarbij ik de perfecte balans vond tussen werken, sporten en shit regelen voor vakantie.

‘s Ochtends trainde ik nog even een uurtje met personal trainer Nienke en daarna at ik een lunch voor Koningen.

Untitled-1

IMG_E6051
Duizend banaan-ei pannenkoeken met gebakken banaan, honing en heel veel walnoten. HEERLIJKE lunch!

‘s Middags rondde ik de laatste werkdingen af en ging ik nog even naar de supermarkt voor boodschappen voor een 11 uur durende autorit. En dan kan ik me niet inhouden; ik moet opties hebben voor zoete trek, hartige trek, honger, lichte trek, drinken, energiedrankjes en ga zo maar door. Ik kwam thuis met twee boodschappentassen vol en ik denk dat we een potentiële ijstijd toch zeker 3 weken volgehouden zouden hebben met mijn voorraad eten.

Ik dook nog even de keuken in voor wat wraps met gegrilde groentes (lekker voor onderweg) ennnnn toen was het tijd om m’n koffer in te pakken. Dit was m’n derde wintersport dit jaar, dus ook m’n koffer had ik zo ingepakt.

IMG_E6064

‘s Avonds kookte ik nog even een chill maaltje voor Jan en mij (stamppot met allebei 1,5 slavink omdat een slavink delen ook samenwonen is) en om 10 uur stapten we in onze geleende Nissan X-TRAIL opweg naar Reinout en Aniek. Op naar Frankrijk!

nissan

Ik had deze reis gekregen van Husk en Lipton en mocht drie vrienden meenemen. En dat niet alleen; via instagram zette ik een winactie uit waarbij één van mijn volgers ook deze trip voor zichzelf en 3 vrienden kon winnen. Vet nice!

Alles van de komende week werd dus geregeld door Lipton & Husk. Zelf regelde ik het vervoer, via Nissan, en zélfs m’n outfit was deels gesponsord; door The North Face. Commerciële troela als ik ben en sorry sorry sorry als jullie teveel tags voorbij hebben zien komen op Instagram. Ik zal me de komende tijd weer even inhouden ;-). Maar ter verdediging van dit ding; ik krijg op zo’n wintersport ZO vaak de vraag via Instagram DM ‘waar is je broek van’ (of iets in die trant), dat het voor een merk én voor mij gewoon interessant is om samen te werken. En datzelfde geldt voor de auto’s die ik vaak leen (“Leo, welke auto had je nou laatst mee?”), of via de organisatie waarmee ik ga (“Hey, waar heb jij je vakantie naar dit en dat geboekt?”). Vandaar dat ik dit soort samenwerkingen aanga. Ik hoop dat je dat begrijpt!

DCIM105GOPROG0946348.JPG
En als je samenwerkingen aangaat, dan ga je dit soort foto’s maken 😀 Allemaal een Lipton-trui aan (Jan met aanstelleritus want KOUD in de sneeuw) en gaan 😀

Goed. Klaar om op wintersport te gaan dus. Let’s go!

Dinsdag: JANKEN op de piste
Dinsdagochtend kwamen we na een 11 uur durende rit om half 10 ‘s ochtends aan in Alpe d’Huez. We hadden echt een prima rit gehad en amper last van file. Chill!

Wel voelde ik me inmiddels doodziek, maar dat heb je nou eenmaal soms als je last hebt van PDS; dat komt altijd op de momenten dat het niet uitkomt. Helemaal shit (letterlijk), maar so be it #kakkenbijiederetankstation.

We waren vroeg aangekomen op onze bestemming en Rosa van Husk had alles al voor ons geregeld; er was een appartement voor ons klaar, ze bracht meteen ontbijt in de ochtend en we kregen meteen de skipassen en toegang tot materiaalhuur. Chill!

Om 11 uur stonden we dan ook op de eerste piste.

kneus
Keiharde actiefoto #voorheteerstopskies

Goede informatie vooraf; ik heb dus nog nooit van m’n leven geskied (op dat uurtje in Snowworld vorige week na) en ging vandaag voor het eerst ooit een piste op.

We hadden prachtig weer en Jan en ik oefenden een beetje op wat baby pistes. Ging best oké. Spannend, maar oké. En skiën is inderdaad véél makkelijker dan snowboarden.

Rond lunchtijd hadden we afgesproken met de rest van de groep van Husk om bovenaan een piste te gaan lunchen bij La Folie Douce. We waren onderdeel van een groepsreis van Husk en de anderen die mee waren waren o.a. Bart en Robin van BENR/Zomaer, Sophie Milzink en Jesper Kleynen. Allemaal met drie vrienden. En allemaal bekend van YouTube, mocht je nog nooit van ze gehoord hebben, haha.

We lunchten echt lekker bij La Folie Douce en daarna was het tijd om weer naar beneden te skiën.

outfit
Hier kon ik nog lachen.

Er was alleen een wolk over de berg getrokken en die was een soort van blijven hangen, dus het zicht was echt nihil. Shit, dit had ik nog nooit meegemaakt. Wat a-relaxt!

Tel daar nog even bij op dat ik voor het eerst ooit een blauwe piste ging doen (omdat iedereen zegt dat dat zo makkelijk is, nou: GELOOF ZE NIET. TERINGSTEIL, HELEMAAL KUT) en je hebt een klein rampzalig scenario te pakken.

Jan en ik hebben er letterlijk 3 uur over gedaan om van de piste naar beneden te komen, omdat ik het zo zo zo eng vond. Het dieptepunt was dat moment nadat we een heel steil stuk alleen maar zijdelings stappend van de berg af (ik durfde ECHT geen bochtjes of pizzapunt) hadden gedaan en ik KAPOT was en er toen nóg een steil stuk kwam en we daar even vaart moesten maken. In blinde paniek hield ik Jan vast, gingen we samen van de berg af en toen we een beetje snelheid maakten (laat het een keer 5km per uur zijn geweest) barstte ik compleet in tranen uit. DOODENG vond ik het. He-le-maal kut. En we waren echt nog niet eens halverwege de piste.

Na 3 uur ellende waren we eindelijk weer beneden en hield ik het voor gezien. Ik schreef me in voor een skiles de volgende dag en vond het mooi geweest.

dag1
Kapot & lachen als een boer met kiespijn: dag 1 zit er op.

Eenmaal in het huisje – we sliepen in Residence L’Apenrose – chillden we nog even met een biertje en in het verwarmde zwembad. Dit is meer mijn soort wintersport, haha. ‘s Avonds aten we met de hele groep en om 10 uur lagen we in bed. Het was een mooie, heftige, eerste dag geweest.

Woensdag: privéles is awesome
Woensdag was echt een topdag. Sowieso hadden we de rest van de week alleen maar GEWELDIG weer. Heerlijk, dat zonnetje.

kus
ff tongen op de piste

‘s Ochtends skiede ik met Jan en tussen de middag hadden we een barbecue op de berg met alle influencers en winnaars. WAT CHILL! Er stond gewoon de hele week eten voor ons klaar en dat was echt zo fijn geregeld. Heerlijk!

bbq
Voedertijd!

Ik had van 2 tot 5 een privéles in skiën van een hele leuke skileraar en dat was ook echt top. ‘s Ochtends had ik nog even met Jan geoefend en zo kon hij ‘s middags ook gewoon lekker de piste op gaan en kreeg ik uitgebreid les van een professional. En dit was ZO leuk. Hij leerde me alle trucs, het ging best goed, we gingen verschillende pistes af en ik vond het echt heel tof.

IMG_E6137
Samen met m’n skileraar op de foto op m’n favoriete piste!

We sloten de middag met z’n vieren af met een biertje bij een restaurantje onderaan de piste en gingen daarna weer naar het appartement.

‘s Avonds moesten we op tijd klaar staan om samen met de hele groep influencers én winnaars, te eten bovenaan de piste. We gingen hier naartoe op zo’n sneeuwprepareermachine en dat was echt wel tof. Heel cool om helemaal in het donken in een enorme machine de berg op te sjezen. Nice!

We aten vanavond kaasfondue en raclette in het restaurant La Cabane en het was heel erg gezellig met de groep. Vet leuk!

Op de terugweg mochten Jan en ik bij de chauffeur voorin de sneeuwprepareermachine zitten en wees hij ons een nest vossen aan, waar vier vossen leefden. Echt zo ontzettend mooi vond ik dit. Echt een bucketlist ding. Ik wilde al zolang eens vossen in de sneeuw zien en dit was echt GEWELDIG. Wat bijzonder en wat een toffe afsluiting van een topdag.

Donderdag: Champagne op de berg, sneeuwscooterrijden, luxe uit eten <3
Over topdagen gesproken; donderdag werd nog veel beter. De ochtend deed ik rustig aan, maar tijdens de lunch had ik weer een lesje met m’n leuke skileraar.

In de tussentijd gingen Jan, Reinout en Aniek naar het hoogste punt in Alpe d’Huez, waar Reinout een fles champagne naar mee had gebracht, omdat hij en Aniek die dag 15 jaar verkering hadden. ZO leuk. Ik vind het zooooo jammer dat ik dit moment gemist heb, maar ik kon niet boven komen (tijdnood ivm mijn skiles) en begrijp helemaal dat dit hun moment was. Zo ontzettend leuk en lief <3 Check de foto’s:

Schermafbeelding 2018-03-28 om 13.57.07

Schermafbeelding 2018-03-28 om 13.57.27

‘s Middags zagen we elkaar weer. Ik had inmiddels honger als een paard na mijn tweede privéles en lunchte nog heerlijk even een steak tartare op een zonnig terras. Dat is écht een chill voordeel van wintersporten in Frankrijk: steak tartare.

‘s Middags ging ik nog weer met Jan de piste op en toen ging het echt al een stuk beter dan de dagen ervoor. Ik had inmiddels m’n niveau 1 skidiploma gekregen van m’n skileraar en vond ook echt dat het een stuk beter ging. Zo vet.

IMG_9007
Samen skiën <3

Het was echt een mooie dag en het ging alleen nog maar mooier worden.

Aan het einde van de middag gingen we met z’n vieren naar huis en namen we nog even een duik in ons verwarmde buitenbad. Dit was ZO vet en zo leuk.

zwemmen

En daarna hadden we een halfuurtje sneeuwscooterrijden geboekt en dat was ook echt GEWELDIG. Ik bij Jan achterop, Aniek bij Reinout achterop en met 60k/u sjezen door een prach-tig sneeuwlandschap. Check deze video op instagram, het was ZO vet. Zo mooi! Echt een aanrader om dit ook eens zelf te doen.

IMG_8914
Klaar voor!
IMG_8920
Let’s go!
IMG_E8924
Hier hadden we een super mooi uitzicht
DCIM105GOPROG0966467.JPG
Natuurlijk had ik ook m’n gopro mee voor wat actiefoto’s!
uitzicht
En natuurlijk moesten we nog even de klassieke bloggersfoto maken, waarbij je uitkijkt over een prachtig landschap. Jan moet alleen nog ff leren dat het uitzicht ook nog even iets beter in beeld moet, haha 😉

Daarna gingen we met z’n vieren uit eten. We hadden ons even afgezonderd van de groep omdat Reinout en Aniek natuurlijk hun 15 jaar wilden vieren én ons mee uit eten namen, omdat ik de reis ‘geregeld’ had. Super lief! En we hadden een heerlijk diner bij Le 37 in Alpe d’Huez. Topavond!

IMG_E6242
Een soort van Sushi op de piste. Nice!

Wat een fantastische dag was dit. Echt heerlijk <3.

Vrijdag: knettervette après ski
Vrijdag was de laatste dag op de piste. Ik had vandaag geen les meer, omdat ik nu gewoon zelf een beetje aan wilde kloten (en de lessen echt PITTIG duur waren). Samen met Jan ging ik weer de piste op en dat was echt vet gezellig.

Rond lunchtijd hadden we een lunch op de piste en ik had geleerd van de eerste dag met die blauwe piste en nam dus lekker de lift heen én terug.

We lunchten dit keer bij Le Fruiterie (geloof ik), wat naast Le Folie Douce zit. En dat was echt fantastisch. Met de hele groep zaten we aan gedekte tafels en kregen we een heerlijk visje te eten en een ontzettend lekker dessert. Wat een verwennerij! En dat dan op een zonovergoten bergtop met een prachtig uitzicht over het dal. High on life, yes baby!

IMG_E6274

‘s Middags wilde Jan nog even los op de piste en gingen hij en Reinout en Aniek even met z’n drieën naar boven. Geef ze eens ongelijk.

Omdat ik het toch wat onverantwoord vond om zelf de piste alleen op te gaan, ben ik lekker in de zon neergestreken met een cappuccino en heb ik het leven uitgespeeld. Wat lekker zeg!

IMG_E6287

IMG_E6280
Ze doen hier slagroom op je cappo en ik vind het geweldig

‘s Middags gingen we weer omhoog naar La Folie Douce voor de Après Ski en die was ook echt FANTASTISCH. Met de hele groep stonden we te dansen op het terras, vol in de zon met Corona’s en heerlijke beats. Dit was echt zo ontzettend de leukste afsluiter van deze topwintersport. LOVED IT!

IMG_E6289

groep
Dit was de hele groep bij elkaar

Vrijdagavond aten we nog een (deprimerend slecht) hapje bij een van de restaurants in Alpe d’Huez en daarna gingen we lekker terug naar huis. Het was mooi geweest <3.

Zaterdag: op huus an & eten in Luxemburg
Op zaterdagochtend checkten we om 10 uur uit uit ons appartement, zeiden we de groep gedag en stapten we weer in onze rete chille Nissan X-TRAIL om aan een 13 uur durende terugreis te beginnen.

IMG_E6312
Ski’s in de dakkoffer en gaan!

Dit keer reden we overdag, maar dat was helemaal niet erg. Het was druk op de weg, maar we stonden bijna nergens stil. Bovendien reden we door het prachtige Frankrijk en zaten we allemaal heerlijk in de auto.

terugweg
Lekker kleurtje Leo!

Ik had aan Nissan gevraagd of ik de X-TRAIL mee mocht hebben mét dakkoffer, omdat dit echt een hele grote en luxe auto is. Zo ontzettend fijn dat dit kon. Aniek en ik konden makkelijk met gestrekte benen achterin zitten, we hadden alle vier stoelverwarming, heel veel ruimte op je zitvlak, maar ook gewoon om je heen (niet met je hoofd tegen het dak met je 1.83m) en daardoor was het echt een hele comfortabele rit. Super fijn!

IMG_E6331

Om 5 uur maakten we een tussenstop in Luxemburg-stad. We vonden het wel tof om deze vette week gewoon even in stijl af te sluiten en daarom reden we naar Luxemburg-stad voor een avondmaal, in plaats van gewoon snel langs de weg even wat te eten.

IMG_E6351

In Luxemburg-stad streken we neer bij Snooze; wat de nummer 2 op tripadvisor was voor burgers. EN man, wat waren die goed. HEEL groot en HEEL lekker én HEEL duur. haha! Maar we genoten er van en het was echt heel lekker om zo even een tussenstop te maken.

Daarna reden we nog 4 uur en toen waren we thuis. Heerlijk, best op tijd. TIJD OM WEER IN ONS EIGEN BED TE SLAPEN <3.

Zondag: aanklootdag
Op zondag deden Jan en ik even helemaal niets. We sliepen uit, gingen naar de autowasstraat en deden boodschappen (oké, en héél veel wasjes). That’s it. Heerlijk. Een prima dag om zo’n geweldige week af te sluiten. Want geweldig, dat was het echt.

IMG_E6366
Lekker pasta pesto eten!
zondagavond
Net terug van deze toffe trip en nu al plannen aan het maken voor de volgende. We gaan in april naar Italië en in mei naar BRAZILIË en het was hoog tijd om die laatste trip eens even uit te stippelen. Onder het genot van een wijntje!

Inmiddels is het alweer een paar dagen verder en zit ik weer lekker in m’n werkvibe. Ik heb het niet super druk op het moment en dat bevalt me echt uitstekend. Wel moet ik vandaag nog ff een paar drukke dingetjes doen, maar morgen is weer een chille dag. En overmorgen heb ik opnames, ZO LEUK. En spannend!

Goed; dit was in ieder geval weer m’n weekdagboek van de afgelopen week. Ik hoop dat je het tof vond om te lezen over mijn wintersport en ben benieuwd of jij een beetje zelfde ervaringen hebt met jouw wintersport? Deel ze hieronder, vind ik leuk.

Ik spreek je volgende week weer bij m’n volgende weekverslag! 😀 Thanks voor het lezen en tot dan <3.

Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Hé nog even over TOFFE TOSTI’S…
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

5 reacties op “Leonie’s week 12: op wintersport met vrienden, influencers en Husk

  • Ik ook m’n eerste piste (blauw) op de kaart uitgekozen want hij zag er zo lekker horizontaal uit. Maar… schijn bedriegt! De piste ging namelijk langs een BERGKAM en was rete smal! De hel! Al vallend, vloekend, lopend, huilend de piste afgekomen en gezegd NOOIT meer! Op dag 5 had ik het vertrouwen om toch wél weer te gaan en wat een kick toen ik zonder noemenswaardige problemen in een recordtijd beneden kwam! 🙂

  • Skiën is zo heerlijk! En biertjes in de zon naderhand zijn de lekkerste biertjes.
    Maarre… 3x ‘stijl’ i.p.v. ‘steil’, dat is natuurlijk geen stijl 😉

  • Oh, Leonie… Zó herkenbaar die tranen op de piste, zijwaarts stappend of vastgeklamd aan het lief de berg af en uren later, totaal uitgeput beneden aankomen. Aan het einde van de week gleed ik ook vrij soepeltjes de berg af, maar man, wat heb ik die berg (en mezelf: waaaarom ben ik hieraan begonnen?!) de eerste dag vervloekt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *