Vegan: gepofte aardappel met bonen, cashewcrème en guacamole

Hoi! Deze week alweer een lekker vegan recept! Ik keek een tijdje geleden een video van Mascha (Beautygloss) waarin zij een recept voor een vegan gevulde aardappel liet zien en was ver-kocht. Dit leek me echt zo intens lekker, dat ik het zelf eens uit wilde proberen.

Nodig voor twee personen: 2 grote pofaardappelen – 400gr kidneybonen – 1 blik tomatenblokjes – 10 zongedroogde tomaatjes – 1 tl cayennepeper – 1 citroen – 1 avocado – een handje gezouten cashewnoten

Hoe je het klaarmaakt? Dat zie je heel duidelijk uitgelegd in de video van Mascha hier of hieronder.

In het kort: aardappelen poffen in de oven. Bonen met zongedroogde tomaten, cayennepeper en tomatenblokjes bakken in de pan. Gepofte aardappelen halveren en een beetje aardappel eruit schrapen en dat meebakken met de bonen.

Cashewcrème maken door cashewnoten met een beetje water te staafmixeren. Guacamole maken van geprakte avocado met citroensap. Klaar!

Echt een SUPER lekkere maaltijd. Absoluut iets wat ik nog een keer wil eten; ik vond de verschillende smaken bij elkaar zoooo lekker en het was zoooo’n vullende maaltijd. Mjam!

Oh; en vergis je niet: vegan betekent niet ‘gezond’. Deze maaltijd is hartstikke calorierijk door de cashewnoten en avocado. Niet dat mij dat wat uitmaakt, maar hey; handig info.

Groetjes!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *