Kerst: Varkensschnitzels met zelfgemaakte gorgonzolasaus

Hallo leuke mensen! Deze Kerst wordt er meer vegetarisch gekookt dan ooit, wat ik echt een goede ontwikkeling vind. Toch kan ik me ook voorstellen dat je voor een stukje vlees als hoofdgerecht gaat. Een dikke lende, een kerstkalkoen of een mooi vleesgerecht met een heerlijke saus. In die laatste categorie heb ik vandaag een ontzettend lekker recept voor je.

Ben je klaar voor een sappige varkensschnitzel met verrukkelijke gorgonzolasaus? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen: 2 gepaneerde varkensschnitzels – een klontje boter – 150gr gorgonzola – 150ml droge witte wijn – 1 teen knoflook – 150ml kookroom – 2 eetlepels bloem

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels ongeveer 4-5 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Doe eventueel een deksel op de pan, zodat er ook hitte van boven komt.

Verwarm in de tussentijd de witte wijn in een steelpan. Voeg stukjes gorgonzola hier aan toe en roer het door elkaar totdat de kaas gesmolten is. Knijp een teen knoflook uit boven het pannetje en roer deze door de saus. Maak in een apart kommetje een mengsel van meel en kookroom, dat je eventueel verdunt met wat water. Als je een mooie gladde vloeistof hebt die ongeveer even dik is als pannenkoekenbeslag, voeg je dit beetje bij beetje toe aan het pannetje met gorgonzolasaus. De saus wordt nu langzaamaan dikker.

Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra wijn, kaas of kookroom.

Serveer de goudbruin gebakken schnitzel op een bord en drapeer er wat gorgonzolasaus overheen.

Dit vleesgerecht is lekker met simpele bijgerechten, zoals gebakken aardappeltjes of een salade met bijvoorbeeld peer.

Eet smakelijk!

helemaal

Zo! Dat was mijn laatste kerstrecept van dit jaar. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben én dat ik jullie heb weten te inspireren deze Kerst voor lekker en makkelijk te gaan. Als je iets klaarmaakt van mijn blog deze Kerst, dan zou ik het heel leuk vinden als je me tagt in je foto op social media @Lterveld of #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Geniet van de Kerstdagen! <3

Het allerbeste cadeau onder de Kerstboom?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €15,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Kerst: Varkensschnitzels met zelfgemaakte gorgonzolasaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *