Kerst: Varkensschnitzels met zelfgemaakte gorgonzolasaus

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Deze Kerst wordt er meer vegetarisch gekookt dan ooit, maar ik neig er zelf toch sterk naar om gewoon voor vlees te kiezen als hoofdgerecht. Een dikke lende, een glimmende kerstkalkoen of een sappig stukje vlees met een heerlijke saus. In die laatste categorie heb ik vandaag een ontzettend lekker recept voor je. Eentje die ik uitschreef voor Vlees.nl, maar hier op mijn eigen blog natuurlijk ook niet kan ontbreken.

Ben je klaar voor een sappige varkensschnitzel met verrukkelijke gorgonzolasaus? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen: 2 gepaneerde varkensschnitzels – een klontje boter – 150gr gorgonzola – 150ml droge witte wijn – 1 teen knoflook – 150ml kookroom – 2 eetlepels bloem

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels ongeveer 4-5 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Doe eventueel een deksel op de pan, zodat er ook hitte van boven komt.

Verwarm in de tussentijd de witte wijn in een steelpan. Voeg stukjes gorgonzola hier aan toe en roer het door elkaar totdat de kaas gesmolten is. Knijp een teen knoflook uit boven het pannetje en roer deze door de saus. Maak in een apart kommetje een mengsel van meel en kookroom, dat je eventueel verdunt met wat water. Als je een mooie gladde vloeistof hebt die ongeveer even dik is als pannenkoekenbeslag, voeg je dit beetje bij beetje toe aan het pannetje met gorgonzolasaus. De saus wordt nu langzaamaan dikker.

Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra wijn, kaas of kookroom.

Serveer de goudbruin gebakken schnitzel op een bord en drappeer er wat gorgonzolasaus overheen.

Dit vleesgerecht is lekker met simpele bijgerechten, zoals gebakken aardappeltjes of een salade met bijvoorbeeld peer.

Eet smakelijk!

helemaal
Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een lekker recept met vlees? Of kun je wel wat informatie gebruiken over hoe je bepaalde stukken vlees het beste klaarmaakt? Kijk dan vooral even op Vlees.nl.

Zo! Dat was mijn laatste kerstrecept van dit jaar. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben én dat ik jullie heb weten te inspireren deze Kerst voor lekker en makkelijk te gaan. Als je iets klaarmaakt van mijn blog deze Kerst, dan zou ik het heel leuk vinden als je me tagt in je foto op social media @Lterveld of #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Geniet van de Kerstdagen! <3

Het allerbeste cadeau onder de Kerstboom?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


2 reacties

Britt -

Echt heerlijk dat je zo’n gevarieerde (kerst)recepten post, zowel vlees als vegetarisch! En natuurlijk allemaal makkelijk en snel, daar houden we van :)

Leonie -

Dit vind ik nou echt leuk om te lezen <3

Reageer ook