#VOEDSELBANKETLETTER actie! Lekker bakken voor het goede doel

Gesponsord – Hey you! Vanaf vandaag gaat er iets heel cools gebeuren. Ik ben gevraagd om een van de bakkers te zijn van een actie die me aan het hart gaat: samen met Unox én heel Nederland (hopelijk!!) gaan we bakken voor het goede doel: de voedselbanken!

Wie mij al langer volgt weet dat ik regelmatig naar de voedselbanken ga om eten af te leveren. Ik heb veel over, ik krijg veel toegestuurd, ik probeer veel nieuwe producten uit en tja; dan zit je met veel restjes. Ik vind het echt top dat er een plek is in Nederland (met veel punten in Amsterdam), waar ik het eten waar ik niets meer mee doe, kan doneren aan mensen die het harder nodig hebben dan ik. En dit doe ik dan ook graag.

Schermafbeelding 2017-12-21 om 16.23.26
Lees het interview in de Metro hier

Nu heeft Unox een toffe actie op touw gezet om de voedselbanken wat meer aandacht te geven. We gaan met z’n allen #Voedselbanketletters bakken voor het goede doel! En ik ben een van de bakkers van deze actie! Wat betekent dat ik een toffe video voor je heb opgenomen én vandaag met een groot Interview in de Metro sta.

Wat houdt de actie in? In het kort: de #Voedselbanketletter-actie houdt in dat jij thuis (jij ja!) een hartige banketletter gaat bakken (check hier het originele recept), deze op de foto zet en die foto op Facebook of Instagram post met #Voedselbanketletter. Alle foto’s van Voedselbanketletters die online staan (met de hashtag!!) worden bij elkaar opgeteld en zoveel hartige Voedselbanketletters doneert Unox aan de Voedselbank. Naast de andere donatie die zij ieder jaar al doen tijdens de Nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen…

Ik trap vandaag af met mijn variant  van de #Voedselbanketletter, met een Unox rookworst ingesmeerd met mosterd, omwikkeld met spek en in bladerdeeg afgebakken in de oven en roep jou op om óók lekker creatief in de keuken te duiken.

V1

Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken en raad je vooral aan om de video hieronder te bekijken; daarin leg ik helemaal uit wat de actie inhoudt, wat het voor mij betekent en waarom ik het zo tof zou vinden als vele van jullie mee zouden doen. En uiteraard neem ik je mee mijn keukentje in om een #Voedselbanketletter te bakken. Check de video hier of hieronder:

RECEPT #VOEDSELBANKETLETTER MET MOSTERD EN SPEK
Met liefde schrijf ik nog even het recept voor je uit van mijn Voedselbanketletter met mosterd, spek en bladerdeeg:

Smeer een Unox worst in met een laag mosterd. Vouw daar plakjes ontbijtspek omheen totdat de hele worst ingepakt is. Pak de worst vervolgens in met een stuk of 3-4 plakjes ontdooid bladerdeeg. Smeer het bladerdeeg in met een beetje losgeklopt ei en prik gaatjes in de banketletter, zodat hij mooi luchtig kan bakken. Bak de hartige banketletter vervolgens 15 minuten op 220C af in de oven. Eet smakelijk!

Goed. Al met al geef ik je in deze blogpost en video véél info. Ik vat het nog even samen voor je:

Wat is een #Voedselbanketletter?
Een #Voedselbanketletter is een Unox worst die je inpakt met bladerdeeg. Maar om heel eerlijk te zijn, zijn we blij met alle foto’s van zelfgebakken banketletters, dus ga vooral lekker los in de keuken. Het liefst met worst, maar zonder mag ook. Voor de vegetariërs onder ons kan het natuurlijk ook met bijvoorbeeld vegetarische gehaktballetjes!

Wat houdt de actie in?
Voor iedere zelfgebakken #Voedselbanketletter op Facebook of Instagram wordt er één gedoneerd aan de voedselbanken. Naast de donatie die Unox ieder jaar al doet waarbij ze €1 doneren per persoon die  meedoet aan de Nieuwjaarsdijk in Scheveningen.

T/m wanneer kan ik meedoen?
De #Voedselbanketletter-actie loopt vanaf vandaag t/m 31 december. Op 1 januari worden de letters geteld en wordt de uitslag bekend gemaakt.

Wat is de Hashtag?
#Voedselbanketletter

Wanneer wordt bekend gemaakt hoeveel er gedoneerd wordt?
Tijdens de Nieuwjaarsduik in Scheveningen wordt bekend gemaakt hoeveel Voedselbanketletters Unox aan de Voedselbank doneert. Dit zijn overigens nieuwe Voedselbanketletters; jij mag je zelfgebakken variant gewoon lekker zelf op eten (of aan iemand schenken <3).

Waar kan ik meer informatie vinden?
Unox.nl/Voedselbanketletter!

Waar vind ik meer inspiratie voor toffe Voedselbanketletters?
Check vooral ook even de blog van Lekkerensimpel.nl of deze video op YouTube.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze actie vinden en wie er mee gaan doen. Ik vind het zelf gewoon écht een heel mooi gebaar en zou het oprecht zo cool vinden als er heel veel letters worden gebakken. Heb jij eventjes plezier in de keuken (met een lekkere snack als bonus) en daarmee schenk je een ander die het niet zo breed heeft, iets lekkers. LIEFDE mensen. Ik hóu er van.

Let’s do this!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *