Pastasaus van paprika, geitenkaas en gehakt met hartjespasta

Hoi allemaal! De laatste tijd droom ik echt bizar veel en lig ik echt nachten wakker omdat ik in m’n hoofd zo druk ben met van alles. Heel raar en irritant, maar afgelopen zaterdag op zondagnacht ook wel weer een soort van productief, want ik droomde tot in detail dat ik een recept aan het klaarmaken was en dat het intens lekker was. En dus dacht ik; ik ga dit klaarmaken. Pasta met saus van paprika en geitenkaas klinkt namelijk best goed, als je het mij vraagt.

Nodig voor 2 personen: 300 gr rundergehakt – 1 grote oranje (of rode of gele) paprika – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 blikje tomatenpuree – 60gr zachte geitenkaas – pasta

Snijd de ui, knoflook en paprika fijn. Bak eerst de ui en knoflook even in een pan met opstaande rand en voeg na een paar minuten ook de paprika toe. Bak dit een minuut of 8, zodat het allemaal wat zachter wordt. Maak dan in het midden van de pan een rondje vrij en doe daar de tomatenpuree in de pan. Bak heel even de puree zonder de andere ingrediënten erdoor te scheppen, hierdoor schijnt de bittere smaak van de tomatenpuree er af te gaan. Roer dan de puree door de groentes en voeg een kopje water toe.

Kook in de tussentijd de pasta in 8 minuten gaar.

Haal de groentes uit de pan en stamp ze fijn met iets waarmee je goed kunt stampen of pureer met de staafmixer. Het hoeft geen pap te worden, maar wel een beetje meer een saus. Doe ondertussen het gehakt in de pan en bak dat rul. Voeg dan de paprikasaus er aan toe en doe er stukjes zachte geitenkaas in, die je door de saus laat smelten.

Doe de pasta op je bord (na het afgieten natuurlijk) en serveer de saus er op. Top eventueel af met een paar blaadjes peterselie en sowieso wat peper en zout. Klaar!

Een behoorlijk lang recept voor mijn doen, omdat je de saus echt heelmaal zelfs maakt en je staat dus ook iets langer in de keuken dan anders (max ene halfuur). Wel is het heel simpel en echt wel behoorlijk lekker. Er miste nog wel iets aan de smaak, dus ik ben razend benieuwd naar jullie suggesties. Maar voor een recept dat ik in m’n dromen heb verzonnen, vond ik het helemaal niet tegenvallen. LEKKER!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


14 reacties

Kirsten -

Heerlijk Leonie! Ik zelf zal er nog een aardige hoeveelheid Italiaanse kruiden overheen gooien. <3

leonie -

Jaaa lekkerrr

Nikita -

Simpelste paprikapasta ever:

Zoete puntpaprika’s grillen, ondertussen uitje en knoflook fruiten, paprika in stukjes erbij, een scheutje passata of half blikje tomaten in blik toevoegen zodat het wat aangelengd wordt. Klein scheutje balsamico azijn erbij, wat zout en peper en als laatste nog wat verse basilicum erbij. Pureren met een staafmixer, proeven of het lekker smaakt en eventueel nog wat zout, peper, basilicum of balsamico erdoor. Daarna gekookte pasta (penne!) er doorheen roeren, op je bord scheppen en serveren met verse blaadjes basilicum en een stuk lekkere mozzarella erop. Wat olijfolie eroverheen en klaar ben je!

leonie -

Mijn hemel dit klinkt echt fantastisch!

Danny -

Wellicht wat basilicum, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes toevoegen, en eventueel wat bieslook.

Nikki -

Ik denk dat het lekker is als je een variatie maakt op deze, maar dan met geitenkaas:
http://thepioneerwoman.com/cooking/quick-and-easy-roasted-red-pepper-pasta/

Dus met geroosterde rode paprika!

Maartje -

Oregano, heel veel oregano, dan proeft alles meteen Italiaans. Als je dan toch nog bezig bent kun je ook nog tijm en bacilicum gebruiken, heb je meteen je eigen soort van Italiaanse kruiden :)

leonie -

Tijm is een goeie! Dat is echt lekker met geitenkaas!

Elise -

Ik denk dat als je de paprika eerst even roostert in de oven (of gewoon geroosterde paprika uit een potje gebruikt), je niet meer het probleem hebt dat er iets aan miste. Geroosterde paprika geeft namelijk een sterkere en meer uitsprekende smaak af.
Maar Leonie, echt super vet die hartjes pasta! i love it :)

leonie -

Haha ja cool he! Ik moet toegeven dat ik niet zo fan ben van gegrilde paprika uit pot. Ik vind dat echt naar vis ruiken, hahaha. Maar van te voren even grillen onder de grill is een goed idee!

Sabine -

Ik weet een vet lekker recept voor pasta met paprika en geitenkaas! Je moet de gepofte paprika hebben (kan je ook in een pot kopen in de supermarkt, doe die paprika’s in de blender (je kan er ook een paar zongedroogde tomaatjes bij doen), zodat het een sausje wordt , dan fruit je een fijngesneden uitje, knoflook, pepertje, doe je er wat garnalen bij (kippedij filet in reepjes is ook lekkeur of geen vis/vlees voor de vega kan zeker ook) en die bak je mooi aan, blus je beetje af met witte wijn (kookt dus no alcohol in je alcohol vrij week), daarbij doe je je gepofte paprikasaus, kort meekoken, op smaak maken met zout/bouillionblokje, peper en evt citroen. Dan doe je je pasta, ik vind spaghetti heel lekker erbij (die je inmiddels hebt voorgekookt) door de saus in de pan, heel even kort mengen op het vuur, en opscheppen in een bord, dan verkruimel je je geitenkaas een boven je bord! Je kan het natuurlijk ook nog extra fancy maken met wat pijnboompitjes of gehakte hazelnut, en een beetje rucola. Het is een van mijn favo gerechtjes, en ik maak het op meerdere manieren zoals uitgelegd 😉 Zeker de moeite waard :)

leonie -

wowwww dit klinkt echt zo goed <3 Thanks voor het delen!

Kirsten -

Dit klinkt echt heerlijk!

leonie -

woehoe!

Reageer ook