Gewokte courgetti met kip Teriyaki en kroepoek

courgetti_kipteriyakiHoi allemaal! Ik leef momenteel echt in complete chaos. Deze week was echt teeeeeeringdruk en iedere avond had ik wel een event, waardoor er steeds geen blogs online kwamen. Maar! Inmiddels heb ik mijn laatste werkdag bij Vrouwen.nl gehad en ben ik nu dus… FULLTIME BLOGGER! Aaaaah! Woehoeee! Eindelijk tijd om veel meer recepten te posten, jullie antwoord te geven op al jullie vragen en berichtjes en gewoon echt fatsoenlijk en full focus voor mijn site gaan. Woehoe!

Gisteravond was alleen nog even zo’n avond met een event en dus at ik niet echt fatsoenlijk, maar ik ga het tóch met jullie delen. Terwijl ik in de trein zit naar Leeuwarden voor een persreisje dit weekend. Maandag ben ik weer echt online, goed?

Ik at gisteravond gewokte courgetti met kip in Teriyaki-saus en kroepoek. Geen volwaardig avondmaal, maar het was dan ook al half 10 toen ik ging koken en ik had al borrelhapjes gehad.

Nodig voor één persoon: 1/2 courgette – 200gr kippendijen – wat Teriyaki-saus (flesje van Conimex heb ik gebruikt) – kokosolie om in te bakken – kroepoek voor erbij

Ik had in mijn koelkast nog een zakje courgetti liggen; vorige week vrijdag had ik een hele courgette door mijn Spirelli gehaald, waardoor ik heel veel courgette-sliertjes (a.k.a. courgettepasta a.k.a. courgetti) had en de helft daarvan heb ik dus bewaard voor later. Een week heeft ’t wel in de koelkast gelegen, maar het zag er nog perfect uit!

De courgetti bakte ik in een flinke laag kokosvet (met kokossmaak) aan in een wokpan. Hoog vuur en de courgetti mag wel een beetje ‘grillen’ (duurt een minuut of 10-15). In de tussentijd bakte ik stukjes kippendij gaar en knapperig. Daar voegde ik een flinke scheut Teriyaki-saus aan toe en dit liet ik ook even op hoog vuur bakken. De Teriyaki-saus spettert echt enorm, dus dat is super irritant, én hij brandt een beetje aan, maar dan wordt hij wel lekker sticky. Dus hij mag wel een beetje aanbranden (en dan lekker je kip er doorheen halen), maar niet echt zwart worden. Go for it!

De kip serveer je op de courgetti en je eet er een hele zak kroepoek (bali) bij leeg, want anders is dit natuurlijk niet genoeg als avondeten. Eet smakelijk!

Het was lekker! Ik ben echt fan van die kip in Teriyaki-saus. Dat ontdekte ik vorige week ergens toen ik die blogpost voor Conimex schreef en ik ben er echtttt fan van geworden. Lekker!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Eén reactie op “Gewokte courgetti met kip Teriyaki en kroepoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *