Gevulde paprika met kip, avocado, tomaat en kwark

gevulde_paprika_kip_kwark_avocado_tomaatHello! Het is weer eens tijd voor gevulde paprika’s! Ik heb werkelijk al een eeuw (meer dan een eeuw zelfs) geen gevulde paprika’s meer gemaakt, maar afgelopen zaterdag had ik er opeens intens veel zin in. En wat doe je dan? Juist: gevulde paprika’s maken.

In huis had ik nog best veel kippendijen en avocado, dus ik improviseerde daar een maaltje mee. Die echt bizar goed lukte. Lees je mee?

Nodig voor één persoon: 2 zoete puntpaprika’s – 200gr kippendijen – 1/2 avocado – 8 cherrytomaatjes in leuke kleuren – beetje magere kwark – kipkruiden

Snijd de kippendijen in kleine stukjes en strooi er wat kipkruiden over. Ik denk dat ik op 200gr kip ongeveer 1 eetlepel kruiden heb gebruikt. Bak de kipstukjes vervolgens gaar in een koekenpan met olie (minuut of 10).

Snijd een strook uit de zoete puntpaprika’s, zodat ze open gaan staan en je ze straks kunt vullen. Verwijder de zaadlijsten en kook de paprika’s in 10 minuten gaar.

Snijd in de tussentijd de avocado en cherrytomaatjes in stukjes/halfjes. Meng de tomaatjes met de kip en doe in de paprika. Verdeel daar de avocado over (de volgorde maakt natuurlijk niet uit, maar zo ziet het er het leukste uit). Flats daar wat kwark over met een theelepeltje (hoeft niet zuinig) en top af met peper en zout. Klaar!

Het ziet er super leuk uit en is ook echt wel lekker. Bovendien is het volgens mij een maaltijd die heel weinig kwaad kan; er zitten geen rare dingen in. Dus mocht je letten op gezondheid, dan is dit wellicht een interessant maaltje. Maar; ik heb er eigenlijk geen verstand van, dus doe wat je wil :D. Ennnnn nog één ding: je hebt geen bestek nodig bij deze maaltijd. Woehoe! Minder afwas = eeuwig winning. Geniet er van!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

6 reacties op “Gevulde paprika met kip, avocado, tomaat en kwark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *