Pasta pesto met appel en garnalen

pasta_pesto_cashew_appel_garnalenHoi allemaal! Afgelopen zaterdagĀ had ik even een flinkeĀ bodem voedsel nodig, omdat ik ’s avonds thuis mijn verjaardag vierde met een dikke party in de woonkamer, woehoeee! Ik maakte pasta pesto, maar wel echt anders dan anders.Ā Op de een of andere manier bedacht ik tijdens het boodschappen doen dat het misschien wel lekker zou zijn om iets fris als een echt groene appel door de pesto te doen. Of dat lekker was? Lees door! šŸ˜€

Nodig voor Ć©Ć©n persoon: een klein handje gezouten cashewnoten – half pakje verse basilicum (alleen de blaadjes) – 2 eetlepels geraspte kaas of Grana padano – scheut olijfolie – pasta – jumbo garnalen – 1/2 groene appel

Kook de pasta in 4-8 minuten gaar; 4 minuten in het geval van verse pasta (LEKKER!), 8 in het geval van knetterharde normale pasta.

Maak pesto door cashewnoten, basilicum, kaas en olijfolie in een hoge kom (maatbeker!) te mixen tot een prutje. Ik raad je aan om dit te doen met een staafmixer, maar het kan ook met een vijzel of met een mes, maar dan moet je heel veel hakken en mengen. Als de pesto niet in ƩƩn keer lukt: voeg een beetje extra van een bepaald ingrediƫnt toe! Gewoon een beetje op gevoel doen dit.

Roer de gare pasta door de pesto. Bak in de tussentijd de garnalen 2 minuutjes warm in het (kook)pannetje waar je net pasta in hebt gemaakt. Je hoeft er geen olie o.i.d. bij te doen, laat ze gewoon heel even in hun eigen vocht warm worden. Doe de pasta pesto op je bord, verdeel de garnalen er over en top af met appel; die rasp je tot hele kleine stukjes. Ik gebruikte voornamelijk de schil van de appel en een beetje van het binnenste. Ik denk dat je aan een kwart appel al genoeg hebt, maar dat raspt onhandig, vandaar dat er bij de ingrediƫnten een halve appel staat.

En tja; is dat nou lekker? DAMN! Freaking fantastisch! Die appel is zĆ³ goed bij pasta pesto. Het is heel licht zoet, maar vooral heel lekker fris en geeft het hele gerecht echt een kick. Ik vond het echt zo’n knettergoed idee šŸ˜€ Woehoe!

Als je het uitprobeert, laat je dan even weten wat je er van vond? šŸ˜€ Eet smakelijk!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij viaĀ INSTAGRAMĀ | Ā YOUTUBEĀ | FACEBOOKĀ | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

2 reacties op “Pasta pesto met appel en garnalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *