Buiten de deur: Pizza’s bij Buurman & Buurman in Amsterdam West

buurman_en_buurmanOla amigos! Gisteren was ik jarig, woehoe! Ik heb een vét leuke verjaardag gehad. Met heel veel berichtjes van lieve mensen (dank!), met taart van de HEMA (zoals het hoort), met hele leuke cadeautjes én met een goeie date ’s avonds bij een nieuw ontdekte hotspot in Amsterdam. Yes, ik zeg hotspot, want dit is er absoluut eentje. Benieuwd? Lees door!

Bij mij in de buurt zit ergens op een hoekje van het Erasmuspark en een straat waarvan ik de naam niet weet, het restaurantje Buurman & Buurman verstopt. Ik zeg verstopt, want het grenst aan het park en je komt er eigenlijk alleen langs als je er woont of als je naar het park gaat. Maar Erasmuspark is een mini park, dus die kans is niet heel groot. Echt een geheim plekje dus. En juist daarom een hotspot. Als je toerist bent in Nederland, zou dit typisch een plekje zijn waar je alleen locals vindt. Zoals ik dus. En mijn date.

Buurman & Buurman is officieel een Biologische eetwinkel, wat betekent dat je er eten kunt afhalen. Maar niks in het industriële pandje wijst er op dat het een winkel is; je kunt er namelijk gewoon in restaurantsetting (op hoge krukken aan hoge tafels) pizza’s, salades en borrelhapjes eten. Daarnaast vind je op de kaart een paar wijnen en verschillende (speciaal) biertjes. Geen ruime keuze, maar wat ze hebben is origineel en verrukkelijk.

Ik bestelde een pizza Margherita omdat ik stiekem thuis al een bodem had gelegd. Mijn eetdate ging voor de Pizza Parma. Ook vind je op de kaart bijvoorbeeld een pizza boerenkool met rookworst, een Halal pizza of een pizza zalm met een eitje. Helemaal geen standaard kaart dus. Nice!

Wat ik echt verrukkelijk vond aan de pizza’s, is dat er een hele lichte kaneel-smaak aan zit. Dat klinkt misschien vreemd, maar is zó’n goede toevoeging aan het deeg. Ik dacht al bij de eerste hap een vleugje kaneel te proeven en toen ik het vroeg aan een van de oprichters, bleek het inderdaad om kaneel te gaan. Ik vet trots dat ik dat had ontdekt, haha! Er zit ook een tof verhaal achter; de meel die gemaakt werd voor de pizzabodems kwam uit een fabriek waar de machines eerder waren gebruikt om kaneel te malen. Per ongeluk bleef er een beetje kaneel achter in het deeg, maar die combinatie bleek zo goed, dat ze vanaf toen besloten om gewoon altijd een klein beetje kaneel aan het deeg toe te voegen. Zó’n goed idee! Het smaakt een beetje, omdat het zo weinig is, naar een soort peper en ik kon het niet meteen plaatsen (of eigenlijk wel, maar ik vond het zo’n gekke combi), maar het is echt een vet goeie toevoeging. Aan een pizza die überhaupt al echt lekker is; de bodem is super dun, het beleg is goed van smaak (lekkere mozzarella jonge!) en de portie is perfect. Ik heb echt heel lekker gegeten.

En gedronken! Want ook de temperanillo (rode wijn) viel in de smaak. Ik had echt een hele leuke avond (en dag) en vond dit echt een top plek om m’n verjaardag te vieren :D.

Buurman & Buurman is echt een aanrader. Ik hoop dat ’t nooit in de toeristenboekjes over Amsterdam terecht komt, want het is echt een mooi verstopt plekje voor Amsterdammers wat mij betreft. En ook goed om te weten: het is heel betaalbaar. Wij waren 36 euro kwijt voor twee to die for pizza’s en 4 glazen goede wijn. Daar hou ik van!

 

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Eén reactie op “Buiten de deur: Pizza’s bij Buurman & Buurman in Amsterdam West

  • Ja buurman en buurman heb ik een aantal jaar geleden al ontdekt door een vriendin die er tegenover woon. Echt de lekkerste pizza’s ooit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *