Romige penne met makreel, crème fraîche, aubergine en peterselie

Goedenavond! Vanavond heb ik een tof recept voor jullie en in het speciaal voor mijn moeder. Mam; deze is voor jou ;-)! Al tijden vraagt mijn moeder om een recept met makreel en ik had echt tijdenlang geen idee wat je met makreel zou moeten doen én geen zin in makreel. Tot vanavond. Toen wist ik niet opeens wat je met makreel kan, maar had ik tenminste wél de cravings naar makreel. En dus experimenteerde ik wat en kwam ik tot een lekker recept. Nog geen perfect recept, maar daar heb ik inmiddels ook al de oplossing voor gevonden, dus lees vooral door. 😀


Nodig voor één persoon: 2 eetlepels crème fraîche – penne – gerookte makreel uit de supermarkt (ik kocht graatloos bij AH en at 150gr in mijn eentje op, maar je kan ook met 100gr toe p.p.) – 1/2 aubergine – peterselie

Variatietip: vervang de peterselie door bieslook of lente-ui

Snijd de aubergine in blokjes en bak in olijfolie even aan. Een minuut of 8. De blokjes moeten gaan verkleuren en een beetje zacht worden.

Kook in de tussentijd de pasta gaar (8 minuten). Roer de crème fraîche door de aubergine en voeg dan ook de pasta toe. Roer er eventueel al stukjes peterselie en makreel door, of kies ervoor om die er bovenop te serveren. Omdat dat er smakelijker uit ziet…

Top af met wat peper en zout en klaar ben je!

Ik vond het dus echt een lekkere maaltijd, maar miste een heel klein beetje iets en ik denk dat je dat goed op kunt lossen door er of een scheut olijfolie door te doen, of door de peterselie te vervangen door iets ui-achtigs, zoals bieslook of lente-ui. Ik ben zelf alleen niet dol op rauwe ui-smaak, dus ik ga toch voor peterselie de volgende keer. Want jaja, er komt zeker een volgende keer. Makreel is zó lekker!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER PASTA MET VIS:

4 reacties op “Romige penne met makreel, crème fraîche, aubergine en peterselie

  • Als je teveel maakt (omdat je niet weet wat je anders met je andere halve aubergine moet) kun je dat prima in een tupperwarebakje stoppen en als lunch meenemen de volgende dag! Ik ben dat namelijk nu aan het uittesten (gewoon koud) en dat is enorm geslaagd 🙂 Ik heb trouwens geen peterselie gebruikt maar wat knof en sjalotjes meegebakken met de aubergine want ik vind peterselie niet zo lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *