Noedels met Hoisin saus, wokgroentes en garnalen + WINACTIE!

Hi guys! Vorige week had ik zin in een typische studentenmaal. Ik had niet super veel tijd om te koken en wilde dus vooral even snel en makkelijk eten. Vol van inspiratie als ik ben, maakte ik dus wat ik altijd maak als ik snel en makkelijk moet eten: noedels. Zakje groentes erbij, kippetje of visje erdoor, sausje erover en klaar ben je. Maar! Voor de variatie gebruikte ik nu wel eens een hele andere saus dan anders, namelijk de Hoisin sauce van Lee Kum Kee. Die had ik onlangs toegestuurd gekregen en ik was er razend benieuwd naar, want sinds ik boven de Foodhallen werk en daar minimaal 1x per week de verse springrolls van Viet View haal, ben ik verknocht (wat een woord) aan Hoisin sauce. Tijd om er zelf mee aan de slag te gaan dus!


Nodig voor één persoon: 200gr garnalen (kleine of grote, wat jij wil!) – 200gr wokgroentes – noedels – 4 theelepels Lee Kum Kee Hoisin sauce (gewoon verkrijgbaar bij AH XL, Plus, vanaf week 40 bij Jumbo en bijna alle toko’s)

Variatietip: kip of biefstuk gebruiken ipv garnalen!

Doe wat kokosvet of olie in de wok en begin met het wokken van de groentes. Voeg daar later de garnaaltjes ongeveer een minuutje aan toe en dan de Hoisin sauce, lepeltje voor lepeltje. Proef ondertussen of je het al lekker vindt worden. Kook in de tussentijd je noedels gaar (dit duurt maar heel eventjes). Schep de noedels ook door de garnalen met groentes en saus en wok nog heel eventjes mee op hoog vuur. Doe de noedels in een kom en eet ze met stokjes. Of serveer met stokjes voor de foto en eet daarna gewoon met vork (dat deed ik). 😉

En oeeeh ik heb lekker gegeten jongens. Die Hoisin sauce is echt fantastisch. Ik ben zó blij dat ik dit onlangs voor het eerst heb geproefd. Echt hilarisch is dat; dat je dan een nieuwe smaak ontdekt en je alleen maar dat wil. Dat had ik ook toen ik voor het eerst curry at, heerlijk! De smaak is zoetig en kruidig en heel specifiek. Het is gemaakt van o.a. sojabonen en suiker, en daardoor is het echt een dikke, zoete saus. Heel lekker.

Overigens is het ook relaxt dat je de Hoisin sauce ook naderhand nog toe kunt voegen aan je noedels. Zit er toch nog niet genoeg smaak aan, roer dan gewoon koud nog een theelepeltje door je gerecht. En je kunt ‘m dus ook als dip bij je fresh springrolls gebruiken. Nou, ik weet wat ik binnenkort ga klaarmaken.

WINNEN!
Wil je ook aan de slag met producten van Lee Kum Kee? Dat kan! Check dit YouTube filmpje, verzin een naam voor de karakters en dan maak je kans op een kookboek van Lee Kum Kee + een Panda Mould (een pandavorm waarin je een eitje kunt bakken, hilarisch) + saus! Er worden drie winnaars gekozen. Laat je reactie op Facebook of Instagram achter!

Heb jij wel eens Hoisin sauce geproefd of er zelfs zelf mee gekookt?

Gesponsord

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER NOEDELS:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *