Torentje van aubergine, mozzarella en basilicum met bolognesesaus

Hallo daar 🙂 Dinsdagavond, ik ben weer een beetje terug op aarde en had vandaag weer m’n eerste werkdag na een te gek weekend. Na werk moest ik sporten, om m’n knie weer sterk te krijgen (of nou ja; vooral m’n bovenbeen en kuit) en daarna had ik trek. Trek in lekker avondeten. ’s Middags was ik in de supermarkt al langs een sterk geurend basilicumplantje gelopen en had ik besloten: vanavond eet ik Italiaans.

Tijdens het sporten verzon ik een auberginetorentje met mozzarella, basilicum en een bolognesesaus. Super culy zou ik voor mezelf gaan koken. Maar wel makkelijk.

Nodig voor ̩̩n persoon: 1 aubergine Р1 bol buffelmozzarella Р150gr gehakt Рtwee scheutjes passata di pomodori (gezeefde tomaten) Рpaar blaadjes basilicum.

Snij de aubergine in ronde plakken en leg met olijfolie tussen de gril. De plakken mogen ongeveer 1-2 cm dik zijn en je legt ze zo lang onder de grill totdat ze streepjes hebben. Bak ondertussen het gehakt rul en als het zo ver is; voeg dan de passata di pomodori en wat basilicum toe. Bouw op je bord een toren van gegrilde aubergine en plakjes mozzarella en steek er spaghetti in om ‘m niet om te laten vallen. Iets wat bij mij inderdaad compleet is mislukt, zie foto. Het was ook wel hilarisch hoor; live op periscope stortte mijn toren in. Tot twee keer toe. Maar goed; kan de beste overkomen.

Het was in ieder geval heel lekker. Totaal ingestort, maar lekker :).

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER MET AUBERGINE:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *