
Dus, toen moest ik iets anders verzinnen en dook ik in de vriezer. Daar lag een kipschnitzel het koud te hebben én ik had nog een lading ovenfrites liggen. In de koelkast vond ik -tot mijn verbazing- een hele fatsoenlijke krop ijsbergsla, die toch zeker ook al wel anderhalve week in mijn koelkast lag te chillen. Perfecto: vanavond eten we kip, patat en appelmoes. En sla. op Meat Free Monday. moet kunnen, toch?
Nodig voor één persoon: 1 kip krokantschnitzel – AH huismerk ovenfrites (5x beter dan de andere merken, echt!) – paar blaadjes sla – beetje komkommer – appelmoes (key ingredient)
Verwarm de oven voor tot 230C en doe de kipschnitzel en de frites er bevroren in voor 25 minuten. KLAAR. Oh, pluk de sla een beetje fijn, snij de komkommer, doe wat olijfolie erover, strooi groene aromat over de frites en serveer uiteraard met appelmoes. Nu echt: KLAAR!
Zo chill, maar wel een beetje onwennig om 1. vlees te eten op maandag en 2. frites te eten op maandag. Maar goed, bij gebrek aan beter, zullen we maar zeggen. Morgen ga ik maar weer eens boodschappen doen.
Overigens nog over deze bereidingsmethode: overfrites is awesome en die kip krokantschnitzel moet je inderdaad helemaal niet bakken in de pan: over is vijfhonderd keer makkelijker en lekkerder!
MORGEN GA IK NAAR HET ZIEKENHUIS, AAAAAAH! Hopen jullie ook dat mijn knie weer werkt? 🙂
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM | YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!
Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!


