Kerstdiner: Na: Crumble met rood fruit en vanille-ijs

Goedemiddag! Ik ben jullie nog een paar kerstrecepten verschuldigd, dus hierbij het recept van het lekkere toetje dat ik heb klaargemaakt op eerste Kerstdag. Eerst wilde ik Eton Mess maken, maar dat had ik kennelijk vorig jaar ook al gedaan (haha, my favourite) en dus besloot ik dan maar voor een rood fruit crumble te gaan!

Nodig voor 6-8 personen: 750 gr rood fruit/zomerfruit uit de diepvries – 200gr roomboter – 150gr bloem – 60gr havermout – 50gr bruine suiker – 1 zoete appel – vanille-ijs

Laat het fruit ontdooien. Meng met een eetlepel suiker en een eetlepel roomboter. Snij de appel in kleine stukjes (niet schillen) en meng door het rode fruit.  Verdeel al het fruit in een ingevette ovenschaal. De roomboter kun je er gewoon losjes doorheen doen. Maak vervolgens de kruimellaag door de rest van de roomboter (kamertemperatuur) met bloem, suiker en de havermout te mengen. De hoeveelheden komen niet heel precies, dus je kunt best een beetje aankloten. (Vind ik fijn, miss koekebakker of the year). Je kneedt een deeg en dat maak je kruimelig door ’t niet helemaal door te kneden tot echt een bol, maar gewoon tot kruimels. Verdeel die over het rode fruit en zet ’t 30 minuten op 180C in de oven. Bij het opdienen kun je er nog wat poedersuiker overheen doen en serveer het met vanille-ijs. Zonder iets erbij kan de crumble best zuur zijn door het rode fruit waar ook besjes in zitten. Wees dus niet zuinig in je gebruik van suiker of slagroom/ijs erbij.

Overigens kun je zo’n crumble echt met allerlei fruit klaarmaken; bijvoorbeeld appels, rabarber (is dat fruit?!) of whatever! Ennnn je kunt bijvoorbeeld ook nog wat nootjes door het kruimeldeeg doen! Of rozijnen door het fruit! Oneindige mogelijkheden! 😀

Het wijnadvies van mijn vader hierbij is hele zoete dessertwijn (my favourite): Moscato D’asti. Je koopt heeeeeeele lekkere Moscato D’asti bij de AH (donkere fles, groen label dat er schuin opgeplakt zit, 8 euro per fles), maar HEMA heeft een heel lekker alternatief voor 4 euro (gele fles met een oranje label, als ik het me goed herinner). Maar dit is écht hele zoete wijn hoor. Echt heeel!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Kerstdiner: Na: Crumble met rood fruit en vanille-ijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *