Babi pangang uit een pakje, met atjar tjampoer, boontjes en rijst

Hoi allemaal! Het is oudjaarsdag! En het voelt gewoon als een dag als alle andere, gek hè? Of misschien helemaal niet… Gaan jullie vanavond dik feesten? Ik heb een feestje in Edel Amsterdam op de planning staan. Maar eerst ga ik heel veel chillen vandaag en heel veel top2000 luisteren. En bloggen 🙂

Gisteravond maakte ik babi pangang. Ik heb echt een eetlust van niks (al een maand ofzo) en eet dus gewoon maar random dingen, maar niet per se iets waar ik gruwelijk veel zin in heb, omdat ik bijna nergens zin in heb. Wat een ramp! Maar goed, het komt vast binnenkort wel weer goed ;). Gisteren at ik dus babi pangang, uit een pakje van Conimex omdat die lekker is. Maarrrrr op de verpakking stond zo’n label “verbeterde receptuur” en daar heb ik altijd een hekel aan; dat betekent dat ’t product dat ik dus zo lekker vind, veranderd is! Boeeeeee. Volgens mij had deze babi pangang meer knoflookpoeder gekregen. Maar eerlijk is eerlijk, het was nog steeds lekker.

Wel is het gek dat naarmate je minder uit pakjes gaat koken en meer echt zelf gaat maken, dat je ook echt pakjesvoer gaat herkennen. Zo vond ik deze babi pangang vroeger echt to die for, maar nu vond ik ’t prima. Ach, ’t zal wel aan m’n rare geeneetlustsituatie liggen.

Nodig voor één persoon: 1 kipfilet – half pakje conimex babi pangang – handje sperziebonen – kopje rijst – 2 eetlepels atjar tjampoer

Marineer de kip met de kruiden gemengd met wokolie en laat even in de koelkast staan. Knip het topje en kontje van de sperziebonnen en kook beetgaar (even zelf proberen hoe lang dat duurt, ik heb niet opgelet tijdens het koken gisteren). Bak de kipfilet bruin in een wokpannetje. Haal de kip eruit en laat de saus (sausmix conimex + water) warm en dik worden in de wokpan. Voeg dan de kip weer toe. Kook ondertussen de witte rijst gaar. Begin in je bord/schaaltje met een laag atjar tjampoer, daarop de boontjes, dan de rijst en dek af met de kip & saus. Klaar!

Nou, dat was lekker. Ik heb weinig zin in eten, maar als ik eenmaal bezig ben komt ’t gelukkig wel goed. Alleen man, wat had ik nog een honger na deze maaltijd. Terwijl het toch echt wel genoeg is voor één persoon? Anyway, ik heb gewoon nog een kipkorn klaargemaakt 🙂 Liefde voor kipkorns.

Ik wens jullie een hele fijne dag & jaarwisseling en see you in 2015!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Babi pangang uit een pakje, met atjar tjampoer, boontjes en rijst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *