Eenpansmaaltijd: Pasta met courgette en pesto van spinazie en pistachenoten (a.k.a. een bij elkaar geraapt zootje voedsel)

Goedenavond :). Het is maandagavond en ik was aan het begin van de avond poepchagrijnig. Bah, soms heb je dat gewoon. En ik bleef er enorm in hangen, tot ik bij vriendin Anouk met kat James langs ging voor een theesessie die me enorm goed deed. En nu ben ik weer vrolijk. Zélfs nadat ik een enorme afwas van een week heb gedaan. Jeej!

Overigens at ik vanavond heel gek. Wel heel lekker hoor, maar toch vreemd. Over twee dagen komt m’n salaris binnen en ik moet zeggen; daar kijk ik naar uit. Omdat ik dus eventjes gigantisch door m’n geld heen ben én omdat ik echt nog de wereld aan eten in huis heb, werd ’t weer tijd voor een maaltijd met van alles en nog wat. En normaal weet ik wel een klein beetje wat er in huis is en dat er dus iets fatsoenlijks op tafel komt, maar vandaag was het spannend. In de koelkast vond ik verse lasagnebladen (bevroren), spinazie, courgette, parmezaanse kaas, kookroom, gorgonzola, salami (maar hey, het is meat free monday) en paprika’s. Maar ik zag ’t al wel weer gebeuren dat als ik een pasta zou maken met courgette, paprika, spinazie en kaas, dat ’t totaal saai zou worden. En dus ging ik experimenteel aan de slag en maakte ik een best wel geslaagde pasta met courgette en spinaziepesto. Spinaziepesto? Ja, spinaziepesto.

Nodig voor één persoon: 1 courgette (haha ik heb een hele courgette op.) – 1/2 pakje verse lasagnebladen of andere pasta – 1 teen knoflook – een handje verse spinazie – eetlepel pijnboompitten (en omdat ik niet genoeg had heb ik ’t aangevuld met nog een eetlepel pistachenoten) – 1 teen knoflook – 2 eetlepels parmezaanse kaas – olijfolie – peper & zout – klein scheutje kookroom

Snij de courgette in dunne slierten, het is het coolst als het een beetje op spaghetti gaat lijken, maar om eerlijk te zijn was ik daar zelf ook te lui voor (ik moet echt zo’n courgettesnijder hebben). Breek de lasagnebladen tot kleine snippers pasta en kook in 4-6 minuten gaar. Doe de courgette erbij in het pannetje en kook mee. Maak ondertussen pesto door de spinazie, pijnboompitten, pistachenoten, olijfolie, parmezaanse kaas en de teen knoflook te staafmixeren tot een papje. Giet de pasta en courgette af en laat een beetje kookvocht over in het pannetje. Roer de pesto erdoor en zet terug op het vuur. Giet er wat kookroom over en bak nog zo’n 3 minuutjes. Beetje peper & zout is ook wel op z’n plek trouwens.

Nou, dat was toch echt best een smakelijke maaltijd. Waarschijnlijk is het wel echt veel lekkerder met stukjes kip erdoor en iets minder courgette, maar ik had even niet beter. Overigens vond ik spinazie een hele goeie voor de pesto; ipv een dure basilicumplant, kun je nu gewoon je restje spinazie gebruiken. Ik vermoed alleen dat deze pesto een stuk minder lang houdbaar is dan de basilicumvariant. En wat wilde ik nou nog meer zeggen?

Nou, ik weet het niet meer. Tot morgen!

Ojaaaa! Dat deze maaltijd dus awesome is, omdat je alles in één pan klaar maakt. En dat is heel tof, want pasta pesto geeft een vreselijke afwas.

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Eenpansmaaltijd: Pasta met courgette en pesto van spinazie en pistachenoten (a.k.a. een bij elkaar geraapt zootje voedsel)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *