Persoonlijk: de 25 foodvragen-tag

Hoi allen! Op de blog van Marieke kwam ik de Tag de 50 foodvragen tegen (bedacht door Pauline) en ik dacht, die vind ik leuk, laat ik ook eens een tag doen! Voor mensen die niet zo bekend zijn met blogs; een tag doen betekent dat er een onderwerp gaande waar veel bloggers aan meedoen; bijvoorbeeld een vragenlijst met 25 vragen over voedsel die door verschillende bloggers wordt ingevuld. Je kunt de tag zelf overnemen als je het leuk vindt om ‘m ook in te vullen en doordat ik ‘ invul, leren jullie mij een beetje beter kennen.

Laat me aan ’t einde even weten of je dit leuk vond 😀 Dan kan ik eens gaan kijken of ik dit vaker ga doen. 🙂

Oké, let’s do this! De 25 foodvragen tag 😀

Wat is je favoriete ontbijt? 
Dit weten jullie wel: 4 cracottes! Kinkt saai, maar ik vind het echt heerlijk, makkelijk, genoeg vullend en gewoon echt perfect als ontbijt. Ik heb een tijdje gehad dat ik ’s ochtends misselijk wakker werd (en nee ik was niet zwanger) en toen ben ik begonnen met dit veilige ontbijtje. En nou ja, het bevalt me zo goed, dat ik er lekker mee door ga! Oh en ik ga wel voor de variant van LU én dan voor de variant ‘Vital’, want de huismerkvarianten of de naturel/volkoren vullen echt een stuk minder.

Hoe drink je je koffie? 
Altijd cafeïnevrij en het liefst met een dot opgeklopte melk. Ik kan niet heel goed tegen cafeïne en daarom drink ik altijd decaf. Op werk drink ik decaf van Lavazza en die is HEERLIJK en thuis heb ik sinds deze week een Nespresso :):):). De lekkerste decaf cappuccino heb ik een tijdje geleden gedronken bij Brandstof in Amsterdam, oooh die was lekker.

Wat zit er op je lievelingsbroodje? 
Ehm… I love een Italiaanse bol met kruidenboter en alfalfa. Maar bij Marieke zag ik een broodje met carpaccio en pijnboompitten en parmezaanse kaas en ooooh ja dat is ook zó heerlijk. En iedere dag eet ik op werk een kapje met appelstroop en komkommer. En dat is ook echt mjam!

Soep of salade? 
Salade! Ik ben dol op soep, maar een tijdje geleden at ik een groentesoep en opeens smaakte het me totaal niet, dus ik ben er eventjes klaar mee… Dus doe mij maar een lekkere salade. Vrijwel iedere dag lunch ik op werk een salade en ik vind ’t een fijne maaltijd omdat je er zoveel kanten mee op kunt.

Wat is je favoriete kookboek? 
Jamie 15!! Aboluut! Ik vind de kookboeken van Jamie echt geweldig: prachtige foto’s en toffe recepten. Maar vaak wel nog te moeilijk en ik ben er altijd langer dan 15 minuten mee bezig, maar het biedt mooie inspiratie om er gewoon zelf een makkelijkere maaltijd van klaar te maken. Ik verheug me trouwens ook enorm op het nieuwe kookboek van Jamie: Comfortfood. Die MOET ik hebben!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig? 
Easy: nooit meer zoet. Ik ben echt een gruwelijk chipsmonster. Ik zou iedere avond wel een hele zak chips op kunnen, zonder moeite. En ik moet me enorm inhouden om dat niet daadwerkelijk te doen.

Welke keuken (land) is je favoriet? 
De Italiaanse keuken is mijn favoriet. Ik ben dol op pizza’s en pasta’s en mozzarella, tomaten, basilicum, parmaham, mmmmm!

Wat is je favo foodfilm? 
Chef! Echt, die film kan ik iedereen enorm aanraden. Ik kijk helemaal niet echt vaak foodfilms, dit was volgens mij voor het eerst en wauw, wat prachtig. Een tof verhaal (een chef die weg gaat uit z’n restaurant en een foodtruck gaat beginnen, back to basic), onwijs mooi gefilmd met super heerlijke beelden en gewoon een en al heerlijkheid, die film. Aanrader!!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure? 
Haha, die weten jullie ook wel: aardappelpuree uit een zakje. Vind ik heerlijk, super makkelijk, handig bij stamppotjes en gewoon echt heel lekker. Maar het is wel eigenlijk een beetje een schandalig product voor een foodblogger. Maar who cares, i LOVE aardappelpuree uit een zakje!

Wie is je grootste inspiratiebron? 
Het dagelijkse leven, haha. Dat klinkt suf maar ik haal m’n inspiratie voor m’n eten echt o-ver-al vandaan. Als ik overdag een plaatje van een tomaat zie heb ik waarschijnlijk zin in caprese, als ik langs de Turkse bakker bij mij op de hoek rij, wil ik zelfgemaakte kapsalon maken en soms kan ik heel random denken; Jezus, ik heb zin in kaneel. Tja, en dan komt er iets met kaneel op tafel!

Thuis koken of uit eten gaan? 
Thuis koken :). Hoewel ik gek ben op uit eten gaan zit ik thuis chiller en vind ik het heel leuk om zelf te koken. Tuurlijk hou ik er van om in een restaurant verrast te worden door lekkere maaltijden, maar ik vind het ook heerlijk om in m’n eigen keukentje te staan.

High end of Low profile? 
Low-profile. Dat geldt overigens voor mijn hele leven. Ik hou niet van high-end en jezelf te serieus nemen.

Wat is je lievelingsrestaurant? 
Ai, moeilijk! Ik ben dol op Buuf omdat je er heel cheap toch HEEL goed kunt eten. Wat sushi betreft ga ik altijd naar Moshi Moshi (Rotterdam) of Genroku (Amsterdam). Ik heb ooit een lijstje gemaakt met mijn favo restaurantjes, check die hier.

Boodschappen doe ik bij… 
Eén supermarkt. En de ene keer is dat AH, de andere keer Dirk of Vomar. Maar meestal AH, omdat die gewoon ’t meest op de weg ligt. Verder vind ik het helemaal niet per se een hele fijne supermarkt hoor. I love Jumbo! Maar die ligt echt uit de route helaas…

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is.. 
Oh wat moeilijk om dit te verzinnen… Ik heb laatste wel de lekkerste burger ooit gegeten bij Pacific Westerpark en at een heleboel jaren geleden eens een gefrituurde courgettebloem in een restaurant in Frankrijk en die is me ook nog steeds bijgebleven en de ALLERLEKKERSTE spareribs ooit at ik eens bij een Mexicaan in Mimizan Plage op surfvakantie en man, ik kan toch niet kiezen?!

Wat is je favo cocktail? 
Mojito & Wodka Lime. Allebei heerlijk fris. Een Nojito is trouwens ook een vette aanrader.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? 
Wie de fuck is Heston Blumenthal? Nooit van gehoord! George Clooney dus! Zou ik alleen wel echt zenuwachtig van worden volgens mij…

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? 
Een goed messenset en lekkere olijfolie extra vierge! Oh, en een staafmixer! Daar kan ik ook niet zonder.

Mijn favo snack is… 
Chips. En het allerlekkerst vind ik paprikachips ribbel, hamka’s, die paarse Lays sensations. Maar ik ben ook écht heel erg gek op wasabinootjes, ooooh wat zijn die lekker.

Wat zit er op jouw pizza? 
Dat verschilt enorm. De ene keer hou ik van een dunne pizza met heel weinig; alleen een beetje tomatenpuree, wat basilicum en een beetje mozzarella. De andere keer ga ik helemaal los met dik veel saus, champignons, paprika’s, ui, kappertjes, salami, kaas, ham EAT ALL THE THNIGS. Mmmmm 🙂 Eén ding is zeker: ik hou van pizza.

Wat lust je echt niet? 
Gekookte eieren, koriander, geitenkaas, witte asperges (maar dat komt vooral doordan ik die eens at met een hele grote hap gekookte eieren en IEEEEH bah bah bah trauma’s!!), ehmmmm ik ben ook niet echt dol op gewoon een blokje gele kaas (brr) of cheddar (BRR!) en ben helemaaaaaaal niet experimenteel. Kom bij mij dus niet aan met orgaanvlees, oesters, vissoep en andere gekkigheid. #watdeboernietkentdateetieniet. Erg he…

Mijn favoriete foodblog is… 
Gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl. Hahaha, super flauw maar ik kijk echt amper op andere foodblogs…

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is… 
Oef… Even denken… Ik nam ooit een hapje slak in een Frans restaurant (bah!) en heb in Gran Canaria cactusvruchten van een cactus geplukt en die opgegeten. Niet echt heel gek dus… Ik zou het verder echt niet weten gewoon… Nooit een sprinkhaan, andere rare insecten, geen ogen (tenzij de koeienogen door een frikadel vermalen zitten, dan heb ik al zeker 500 koeienogen gegeten in mijn leven)(haha wat een onzin). Nee, ik heb nog niet echt iets geks gegeten.

Wat staat er op je foodbucketlist? 
Vaker culinair uit eten gaan, een eettrip maken naar nog heel veel landen, een keer een hele kip vullen (dat heb ik inmiddels al gedaan), mosselen koken (hoewel ik ze zelf niet lust).

Ik kan niet leven zonder… 
Eten? Ik denk de hele dag aan eten en ben dol op van alles en kan niet nu maar één ding kiezen. I need my cracottes, chips, olijfolie, heel veel koud water, veel moscato wijn en port, i need carpaccio in my life, sushi & kipkorns. 😀 Oh en ik vergeet bijna appelmoes! Ik kan ook niet zonder appelmoes :).

Dat was ‘m! Vond je dit leuk? Laat het even weten in de comments hieronder! Vond je het helemaal niks? Laat ook dat weten in de comments! 😀 Neem vooral de tag over op je eigen blog ennnnnn dan spreek ik jullie later weer!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

18 reacties op “Persoonlijk: de 25 foodvragen-tag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *