VIDEO: Kooktip: Hoe kom je er achter of je eieren nog houdbaar zijn? Zo!

Hoi allemaal! Jeej, er staat weer een video online! Ik had in mijn vorige video beloofd dat er nu niet zo’n lange tijd meer overheen zou gaan en daarom staat er nu alweer een online! Ik wilde een filmpje opnemen met een kooktip die ik zelf in de praktijk heel vaak gebruik, maar mijn huisgenootje kende ‘m nog niet. Nou, dat zette me aan het denken dat er ongetwijfeld nog veel meer mensen zijn die dit niet wisten en daarom heb ik vandaag een video opgenomen met een tip om erachter te komen of je eieren nog houdbaar zijn.

Benieuwd ernaar? Bekijk de video hier! Hij is nog niet eens 2 minuten lang. Lekker kort, ook wel eens fijn. Maar, ik geloof dat ik zelf langere video’s toch wel leuker vind. Maar kijk maar en laat weten wat jij er van vindt! Zo’n korte is voor de verandering wellicht ook wel eens leuk 😉

PS: Wist jij dit al? Ik ben benieuwd!

LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:11 reacties

Nathalie -

Ja ik ken de dit trukje ook al, alleen weet ik het dan nog niet altijd heel goed. Ik pas dit trukje nl altijd toe tijdens de "op-het-randje" fase van de eieren. In het glas zie je dan dat het ei met het puntje de bodem gewoon raakt maar dat de bolle kant naar boven wijst. Het drijft dan dus niet echt maar het scheelt maar weinig. Zou het dan nog net goed zijn?

leonie -

hmmm ik eet 'm dan vaak nog wel. Je ruikt 't vanzelf als je 'm opent…

- mijnschrijfblog -

Ja , dit trucje kende ik al. Regel 1 bij eieren: drijven= afblijven! Het eerste wat ik heb geleerd toen ik ging koken. Ik heb eieren ook altijd in de koelkast , lekker goedkoop.

Karlijn -

Is niet perse gasvorming, is ook lucht van buiten wat door de poriën in het ei komt. Mr dat betekent idd ook dat ze al n tijdje liggen.

Bite Food Blog -

Oh wist ik niet! Meteen geprobeerd!

leonie -

haha tof! En? Waren je eieren nog goed?

marieke -

Super handig! Ik kende hem nog niet!

leonie -

Mooi 😀

Red Sonja -

Vet handig! 😀

Reageer ook