Super lekker: Salade met rozemarijnkip, avocado, alfalfa, mozzarella, tomaat en olijfolie

Ola amigos! Ik heb me net toch een toffe film gezien. Wat een dikke dikke dikke anrader. Ik was op zoek naar een feelgoodmovie, maar niet per se een romkom oid. En toen tipte iemand via twitter de film Chef. Natuurlijk had deze ikleefondereensteen nog nooit van die film gehoord, maar ik keek de trailer en was meteen verkocht. En jemig, wat een heerlijke film. Geweldig goed voedsel continu in beeld en dan in combi met een goed verhaal dat ook nog behoorlijk over social media gaat. Alles wat ik leuk vind en dan ook nog uitgewerkt in echt een mooie, goede film. AANRADER!

Dus, zo heb ik m’n avond doorgebracht. Heerlijk! En wat óók lekker was; mijn avondeten van vanavond! 😀 Ik had geen zin om boodschappen te doen of om te koken, maar ik vond wel dat ik iets klaar moest maken met de dingen die ik nog in huis had. Nu had ik ’t idee dat ik alleen nog groene paprika’s in de koelkast had liggen (die inmiddels bijna zelf weglopen, zo oud als ze zijn haha), maar dat viel onwijs mee. Ik maakte uiteindelijk een salade, met de volgende ingrdiënten, die allemaal nog ergens verborgen lagen in m’n keuken:

Nodig voor één persoon: 2 handen veldsla – 1/2 avocado – 8 cherrytomaatjes – 100gr kipfilet – verse rozemarijn (maar in mijn geval: verpieterde rozemarijn) – pompoenpitten – 1/2 bol mozzarella – een hele grote pluk alfalfa – olijfolie – peper & zout

Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak in een pannetje met olijfolie en hele takken rozemarijn gaar en smaakvol. Haal halverwege de takken rozemarijn uit de pan, zodat je kip ruimte genoeg heeft om gaar te bakken. Doe ondertussen veldsla op je bord. Snij de avocado, mozzarella en cherrytomaatjes in stukjes en verdeel over de salade. Doe er een flinke pluk alfalfa op en serveer de kip on top. Strooi er wat pompoenpitten overheen en als dressing een mooie scheut olijfolie en flink wat zout en een beetje peper. Eetsmakelijk!

Ik vond het echt een bizar goed geslaagde salade. Had ik echt nieeeeet verwacht. Het was eigenlijk echt super lekker. En precies een goede hoeveelheid voor een avondmaal. Dit is er eentje die ik zeker nog eens zal maken!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:



2 reacties op “Super lekker: Salade met rozemarijnkip, avocado, alfalfa, mozzarella, tomaat en olijfolie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *