Hoi! Dit is mijn 847e blogpost, mennn wat veel! Ik ben al een behoorlijke tijd aan het bloggen en heb daardoor al bijna duizend recepten online staan (wow!). Zo nu en dan blik ik eens terug op een recept van heel lang geleden, die de meeste lezers hier gemist zullen hebben, omdat er toen nog maar weinig mensen waren die mijn blogs bekeken. Vandaag dus opnieuw het recept voor bladerdeegflapjes met kip, spinazie, zongedroogde tomaat en roomkaas. Omdat dat héél lekker is 🙂
Nodig voor één persoon: 1 kleine kipfilet (150gr) – 1 hand verse spinazie – 4 zongedroogde tomaatjes – 2 eetlepels kruidenroomkaas
Snij de kipfilet in stukjes en bak gaar. Voeg vervolgens de spinazie aan de pan toe en laat die slinken. Doe de kruidenroomkaas erdoor en laat die mooi smelten. Snij de vier zongedroogde tomaatjes in stukjes en doe ook die door de saus. Verwarm ondertussen de oven voor tot 180C en laat 2-3 plakjes bladerdeeg ontdooien. Doe de saus op het plakje bladerdeeg en vouw dicht. Zet ze flapjes 25 minuten op 180C in de oven en klaar!
Een vet machtige maaltijd die wel echt super lekker is. Je kan er ook nog gekookte pasta bij in doen, als je een nog machtigere maaltijd wil. Mjam!
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Ik heb het gerecht gemaakt en het was heeeerlijk! Met de zon gedroogde tomaatjes maakte de smaak erg lekker! Helaas wilde de bladerdeeg niet zo goed.. zowel onder als boven. Ik had hem dichtgemaakt en met de vork gaatjes aan de bovenkant gemaakt. Leonie hoe heb jij dat gedaan zodat de bladerdeeg wel goed was? Groetjes
leonie zegt:
Hmmm… ik heb het niet anders gedaan dan jij! Vet raar. Bladerdeeg is moeilijk spul. Misschien langer in de oven of de oven heter zetten de volgende keer?
Mieke zegt:
Dat ziet er echt heeel lekker uit, food cravingsss
leonie zegt:
it is!!