TIP: Geen beestjes in je broccoli of bloemkool

Dag lieve lezers! Nou hee, ik dook eens in m’n concepten en vond allemaal unfinished business! Zo las je in m’n vorige blogpost al over de basisspaghetti die al een paar weken in m’n concepten hing, en nu in deze blogpost de broccoli-tip die echt al maanden in concept stond. Hier is ‘ie eindelijk! Een tip om je broccoli slim te koken, zodat je geen last hebt van beestjes op je bord. Heb je dat wel eens gehad? Ik wel hoor…. Toen ik nog bij m’n ouders woonde hadden we eens een wesp én eens een rups in de broccoli! Bizar! En kennelijk komt dat vaker voor dan je denkt, als je google moet geloven.. Daarom vandaag een tip om broccoli te krijgen zonder vieze beestjes.

Kooktip #11: How-to: Broccoli eten zonder beestjes op je bord te vinden
Heel simpel: Kook de broccoli ondersteboven! Ik kookte tot voor kort áltijd mijn broccoli met het steeltje naar beneden, geen idee waarom precies, tot ik van de moeder van Bas de tip kreeg om je broccoli, bloemkool, of wat dan ook, op de kop te koken! Kennelijk is dit een hele oldskool oplossing om beestjes uit je broccoli te halen. Die beestjes vinden het namelijk niet leuk onderwater, ranzig rupsje, en kruipen er vervolgens uit! In plaats van dat je de topjes van je broccoli net boven het water uit hebt steken en die beesten daar in gaan zitten. Om ze vervolgens op je bord te vinden. Brrrrr!

Simpel, maar toch een leuke tip. Kleine moeite om een-probleem-dat-niet-vaak-voor-komt-maar-zodra-het-gebeurt-meteen-een-wereldramp-is, te voorkomen. 😀

Heb jij wel eens een beestje in je eten gevonden?

Nu je dit weet, kun je mooi een van de volgende receptjes klaarmaken:18 reacties

Anna -

Met een eigen groentetuintje kom je zo vaak beestjes tegen, dus super bedankt voor de tip!! Ga het zeker proberen 😉

leonie -

graag gedaan!

Anoniem -

Ik heb wel eens rupjes in mijn sla gevonden (biologisch was het;))

leonie -

haha heel bio 😉

Eva -

Had laatste een levende oorwurm in mn broccoli!! Ieh, zo smerig. Ik snijd de broccoli altijd van te voren dus ik kwam t beeste gelukkig wel op tijd tegen..

leonie -

bah bah bah

Raquel van Vliet -

gewoon in stronkjes snijden voor je het kookt werkt ook!

Sabine -

Ik snij de broccoli altijd eerst in kleinere stukjes, zo kom je eventuele beestjes tijdens het snijden al tegen!

leonie -

ja, klopt!

Petra -

Mijn oma leerde mij dat je al de groenten moest spoelen in zout water omdat de beestjes niet zo best tegen zout water kunnen….ik doe dat al jaren, maar of het nu echt helpt geen idee…Ik heb eigenlijk nooit " levende have" in mijn groente, na het wassen met zout water!

Groeten Petra

leonie -

goeie tip!

Nathalie -

Doodgekookt rupsje gevonden een tijdje terug midden in mijn brocolli :)
Maar ik doe nooit de hele stronk brocolli zo in de pot, ik snij die eerst altijd in kleine roosjes… anders moet je die daarna nog snijden als 'ie heet is?

leonie -

getsie! Ja, ik doe 'm altijd helemaal…

Anoniem -

Nog een oldschool tip: bloemkool een half uur in keizout water zetten. Daarna afgieten omspoelen en koken maar. Geen beestjes in je kookwater meer! Broccoli eet ik nooit dus of het daarbij ook werkt weet ik niet

leonie -

thanks voor de tip!

Anoniem -

Ja ik had laats maden in mijn spruitjes echt zo vies !

Reageer ook