TIP: Geen beestjes in je broccoli of bloemkool

Dag lieve lezers! Nou hee, ik dook eens in m’n concepten en vond allemaal unfinished business! Zo las je in m’n vorige blogpost al over de basisspaghetti die al een paar weken in m’n concepten hing, en nu in deze blogpost de broccoli-tip die echt al maanden in concept stond. Hier is ‘ie eindelijk! Een tip om je broccoli slim te koken, zodat je geen last hebt van beestjes op je bord. Heb je dat wel eens gehad? Ik wel hoor…. Toen ik nog bij m’n ouders woonde hadden we eens een wesp รฉn eens een rups in de broccoli! Bizar! En kennelijk komt dat vaker voor dan je denkt, als je google moet geloven.. Daarom vandaag een tip om broccoli te krijgen zonder vieze beestjes.

Kooktip #11: How-to: Broccoli eten zonder beestjes op je bord te vinden
Heel simpel: Kook de broccoli ondersteboven! Ik kookte tot voor kort รกltijd mijn broccoli met het steeltje naar beneden, geen idee waarom precies, tot ik van de moeder van Bas de tip kreeg om je broccoli, bloemkool, of wat dan ook, op de kop te koken! Kennelijk is dit een hele oldskool oplossing om beestjes uit je broccoli te halen. Die beestjes vinden het namelijk niet leuk onderwater, ranzig rupsje, en kruipen er vervolgens uit! In plaats van dat je de topjes van je broccoli net boven het water uit hebt steken en die beesten daar in gaan zitten. Om ze vervolgens op je bord te vinden. Brrrrr!

Simpel, maar toch een leuke tip. Kleine moeite om een-probleem-dat-niet-vaak-voor-komt-maar-zodra-het-gebeurt-meteen-een-wereldramp-is, te voorkomen. ๐Ÿ˜€

Heb jij wel eens een beestje in je eten gevonden?

Nu je dit weet, kun je mooi een van de volgende receptjes klaarmaken:


21 reacties op “TIP: Geen beestjes in je broccoli of bloemkool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *