Goedemiddaggggg! Het is echt zo’n zondag vandaag hè? Bij jou ook? Ik zou vandaag naar de sauna gaan met drie vriendinnen, maar eentje ligt met koorts op bed. Vet balen, we waren alle vier toe aan een dagje flinke ontspanning. Beterschap Belin!
Maar nu heb ik dus opeens de hele dag vrij en kan ik van alles doen. Ik wil lunchen buiten de deur, naar Eye, naar Het Rijks en borrelen. Maar ik geloof niet dat mijn omgeving heel veel zin heeft in dit alles:P En dus vermaak ik me maar zelf, tot een vriendin later vanmiddag in Amsterdam komt voor een borreltje bij Bar Baars! 😀 Jeeej! In de tussentijd heb ik ondertussen al brownies staan bakken en vertrek ik zo weer even naar m’n logeerhuis om met de poes te knuffelen. En om duizend afleveringen van The Bridge te kijken (vrijdag begonnen, nu al verslaafd). Oh, en ik moet nog even boodschappen doen. Ik weet al wat ik ga eten vanavond! En mijn boodschappenlijst ziet er zo uit: rucola, verse pasta, crème fraîche, cherrytomaatjes, chorizo & pijnboompitten. Maar goed, ik blog nu om je te vertellen over de brownies die ik bakte. En wie mij een beetje kent, weet dat ik écht niet kan bakken. Echt niet. Of de brownies dus geslaagd waren? Dat lees je verderop!
Nodig voor één persoon: 1 pak browniemix – 1 banaan (ter vervanging van een ei) – 125ml water (afhankelijk van het soort mix dat je koopt) – 100gr roomboter (afhankelijk van het soort mix dat je koopt) – wat hazelnoten
Je doet water en de banaan in een maatbeker en mixt dit tot een gladde vloeistof. Daar doe je de helemaal gesmolten boter bij en ook dit mix je weer. Dan voeg je de browniemix toe en mix je totdat het een gladde massa is. Ik deed dit allemaal met de staafmixer trouwens. Als laatste doe je dan nog wat hazelnoten erdoor en die mix je héél even, zodat ze wel kleiner worden, maar het geen pap wordt. Deze dikke vloeistof giet je in de brownievorm (zit vaak bij je mix) en zet je 25min op 220C in de oven. Ook dat is weer afhankelijk van de mix die je gebruikt. Ik had nog een mix staan van m’n kerstpakket van 2012. Haha!
Het was lekker, maar niet geweldig. Ik hou gewoon niet zo van banaan door m’n cakes enzo, maar moest nu wel omdat ik geen ei had. En daar was het wel een goeie vervanger voor. Maar het was geen luchtige brownie. Wel lekker kleverig. Overigens is die combi van brownie met hazelnoot wél heeeeel goed.
Fijne zondag allemaal!
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Tessa zegt:
Ik ben ook wel heel benieuwd naar je pasta recepr 🙂
Tiff van The Cinefiles zegt:
Ziet er heerlijk uit!
leonie zegt:
thanks!
Kimberly zegt:
Wauw, dit ziet er heerlijk uit! Welke browniemix gebruik jij Leonie? De mix die ik gebruik hoef je namelijk geen ei aan toe te voegen.
leonie zegt:
Ik weet t echt niet, een of ander merkloos pak.. Maar ik vermoed dat als je die dr oetker alleen water toevoegenmix gebruikt, het ook wel lukt met banaan en boter!
Anoniem zegt:
Hoe kleffer de brownie, hoe lekkerder.. <3
leonie zegt:
Jaaa maar wel met een knapperig korstje
Sylvia zegt:
Het ziet er ondanks de tegenvallende banaan toch errug goed uit! 😉
leonie zegt:
Jap! 😀
Jessica Hofmann zegt:
Lekkerrrr! Die hazelnoten ga ik volgende keer zeker proberen! Haha, the Bridge is goed hea .. is ook een seizoen 2 van trouwens, vergeet die vooral niet 😀
X STYLONYM http://www.stylonym.blogspot.com
leonie zegt:
Haha jaa seizoen 2 kijk ik ook naar uit
Joyce zegt:
Dit lijkt me echt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen!
leonie zegt:
Ben benieuwd wat jij er vanvindt!