Hoi allemaal! Oh oh oh, ik heb weer echt een lekker receptje voor jullie:) Vanavond at le boyfriend bij me en hij houdt enorm van vlees. (Echt een man). Ik besloot hamburgers te maken, maar wilde ze wel een beetje anders klaarmaken dan anders. Iedereen weet immers wel een simpele burger in elkaar te zetten, maar jullie zijn hier enigszins voor inspiratie en dus maakte ik een creabea burger!
Nodig voor twee personen: 2 quarterpounders – 2 witte bolletjes – twee plukjes rucola – 1 avocado – 6 zongedroogde tomaatjes – 6 plakjes chorizo – 1 ui – yofresh – 4 kruimige aardappelen – 200gr parmezaanse kaas (blok) – beetje peterselie – peper&zout
De aardappelen snij je in dunne reepjes en kook je 20 minuten. Daarna giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Roer er wat olijfolie en ongeveer 75gr parmezaanse kaas door. Verdeel de aardappelcrumble over een ingevette bakplaat en strooi er flink wat zout over. Zet de aardappelen vervolgens een halfuurtje op de grillstand in de oven. Check zo nu en dan of het al mooi knapperig en goudbruin wordt. Hussel het ook af en toe door elkaar, zodat alles lekker knapperig wordt! Strooi er bij het opdienen wat fijngesneden peterselie over. Neem het halfuurtje trouwens niet te precies; ik hield de tijd niet echt bij maar denk dat ‘t totaal een halfuurtje was.
De burgers maak je als volgt: Prak een avocado fijn en strooi er wat peper over. Doe dit op je witte bolletje. Daarop leg je drie zongedroogde tomaatjes en wat rucola. Snij een ui in ringen en bak ze even glazig. Doe ook de uien op je broodje. Bak vervolgens in 6-8 minuten je hamburgers gaar. Leg je burgers op je broodje. Doe daarop wat plakjes (eventueel nog even aangebakken) chorizo, leg er wat plakken parmezaanse kaas op, doe de uien er op en een kleine flats yofresh. Broodkapje (dekseltje, hoe noem je het bovenste gedeelte van een bolletje?!) er op en klaar!
Nou, ik kan je verzekeren dat dit echt GODDELIJK is. Damn, wat een lekkere burger!! En die aardappelcrumble. Jeeeeezus, zo lekker 🙂 Omnomnom! En Bas vond ‘t ook lekker – jeeeeeeej: overwinning! Dus. Erg geslaagd!
Wat is jouw favoriete burger?
Misschien vind je dit ook lekker:
Ilse zegt:
Ben even wat recepten aan het inhalen..al even niet meer op je blog geweest.. deze ziet er wel erg lekker uit! Ben blij dat ik over een uurtje lunchpauze heb!
leonie zegt:
Haha dank je!
Susanne zegt:
Ik hou niet van vlees dus die hamburger laat ik aan me voorbij gaan. Maar die aardappelcrumble, GENIAAL! Dat ik daar zelf nog nooit op gekomen ben. Ga ik zeker eens make 🙂
leonie zegt:
Ja jezus, die was echt SUPER lekker! EN ontstond een beetje per ongeluk.. Had m'n aardappels te lang gekookt, 't moest frites worden, maar de vielen totaal uit elkaar. Toen maar crumble van gemaakt. Ergggg lekker!
Anoniem zegt:
Ziet er superlekker uit!
Had je de Quarterpounders gewoon bij een supermarkt gekocht of zelf gemaakt?
leonie zegt:
Thank you!! Ze verkochten de quaterpounder gewoon bij de Dirk. Maar of het nou enorm anders smaakte dan gewoon een hamburger? Hmm nee..
STYLONYM zegt:
Dit ziet er ZO lekker uit .. Ga het wel proberen op een donkere tarwebol denk ik, vind het broodje zelf wat slapjes in vergelijking met alle heerlijke ingrediënten 🙂
X STYLONYM http://www.stylonym.blogspot.com
leonie zegt:
Ja, goed idee! Ben benieuwd wat je er van gaat vinden:)
Anoniem zegt:
Beetje flauw broodje terwijl de rest zo lekker en luxe is?
leonie zegt:
haha ja, precies de conclusie na dit maaltje:P Misschien beter met een knapperige maisbol o.i.d.!
Anoniem zegt:
italiaanse bol! hmmm!
Joyce zegt:
Dit lijkt me echt onwijs lekker! Binnenkort eens proberen
leonie zegt:
Nice! Ben benieuwd hoe je het gaat vinden 🙂
Je Waarheid zegt:
Gewoon wat een studentje 's avonds eet.. parmezaan? Deze maaltijd kost echt minimaal een tientje om te maken?
Anoniem zegt:
Zie de header van de pagina 'ex-studentje'. En je hoeft het niet te maken he. Staan genoeg recepten op die way cheaper zijn. Voor ieder wat wils 🙂
leonie zegt:
Klopt helemaal wat je zegt Anoniem!
Je Waarheid, de naam komt van de tijd dat ik zelf nog studeerde; het gaat vooral om het 'gewoon' eten! Geen label verder, dus ook niet per se goedkoop!
Chiel zegt:
Damn.. Water in m'n mond.. Wat klinkt dit waanzinnig heerlijk!!! En pure mazzel: heb nog tomaatjes en chorizo, dus morgen maken. Nu al zin in!