Heerlijke hamburgers: Quarterpounders met chorizo, avocado, ui, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en rucola op een broodje, met Aardappelcrumble en peterselie

Hoi allemaal! Oh oh oh, ik heb weer echt een lekker receptje voor jullie:) Vanavond at le boyfriend bij me en hij houdt enorm van vlees. (Echt een man). Ik besloot hamburgers te maken, maar wilde ze wel een beetje anders klaarmaken dan anders. Iedereen weet immers wel een simpele burger in elkaar te zetten, maar jullie zijn hier enigszins voor inspiratie en dus maakte ik een creabea burger!

Nodig voor twee personen: 2 quarterpounders – 2 witte bolletjes – twee plukjes rucola – 1 avocado – 6 zongedroogde tomaatjes – 6 plakjes chorizo – 1 ui – yofresh – 4 kruimige aardappelen – 200gr parmezaanse kaas (blok) – beetje peterselie – peper&zout


De aardappelen snij je in dunne reepjes en kook je 20 minuten. Daarna giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Roer er wat olijfolie en ongeveer 75gr parmezaanse kaas door. Verdeel de aardappelcrumble over een ingevette bakplaat en strooi er flink wat zout over. Zet de aardappelen vervolgens een halfuurtje op de grillstand in de oven. Check zo nu en dan of het al mooi knapperig en goudbruin wordt. Hussel het ook af en toe door elkaar, zodat alles lekker knapperig wordt! Strooi er bij het opdienen wat fijngesneden peterselie over. Neem het halfuurtje trouwens niet te precies; ik hield de tijd niet echt bij maar denk dat ’t totaal een halfuurtje was.

De burgers maak je als volgt: Prak een avocado fijn en strooi er wat peper over. Doe dit op je witte bolletje. Daarop leg je drie zongedroogde tomaatjes en wat rucola. Snij een ui in ringen en bak ze even glazig. Doe ook de uien op je broodje. Bak vervolgens in 6-8 minuten je hamburgers gaar. Leg je burgers op je broodje. Doe daarop wat plakjes (eventueel nog even aangebakken) chorizo, leg er wat plakken parmezaanse kaas op, doe de uien er op en een kleine flats yofresh. Broodkapje (dekseltje, hoe noem je het bovenste gedeelte van een bolletje?!) er op en klaar!

Nou, ik kan je verzekeren dat dit echt GODDELIJK is. Damn, wat een lekkere burger!! En die aardappelcrumble. Jeeeeezus, zo lekker πŸ™‚ Omnomnom! En Bas vond ’t ook lekker – jeeeeeeej: overwinning! Dus. Erg geslaagd!

Wat is jouw favoriete burger?

Misschien vind je dit ook lekker:


17 reacties op “Heerlijke hamburgers: Quarterpounders met chorizo, avocado, ui, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en rucola op een broodje, met Aardappelcrumble en peterselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.