Kerst: Biefstuk met champignonroomsaus, zoete aardapelpuree en bimi

Hoi hoi! Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een kerstmaal. Ik had onwijs veel zin in biefstuk, maar had geen geld meer op m’n rekening. Of nouja, nog tien euro. Gelukkig had ik nog een beetje geld staan op mijn keurslager cadeaubon en kon ik dus een heerlijk stukje vlees halen, zonder er echt voor te betalen. Dacht ik tenminste. Tot ik bij de keurslager kwam, heel hongerig de grootste biefstuk ooit, die van 6 euro, wilde en niet kon afrekenen met de cadeaukaart omdat deze slager niet mee deed aan de actie. Potverdikkie. 60% van mijn laatste geld deze maand, heb ik dus besteed aan een biefstuk. It better be the best biefstuk ever. Ook moest ik nog even naar Ap voor wat groentes en daar kocht ik bimi. Iets wat ik nog nooit had gehad, maar het zag er leuk uit en kleurde goed bij de zoete aardappel die ik nog thuis had.

Nodig voor één persoon: 125gr biefstuk – half flesje blueband finesse kookroom – 70gr champignons – zwarte peper – 1 zoete aardappel – 1 teen knoflook – een paar stronkjes bimi

De zoete aardappel schil je, snij je klein en kook je in 10-15 minuten helemaal gaar. Liever een beetje overgekookt dat nog rauw. Dan pureer je de aardappelstukjes. De puree vermeng je met wat strooikaas en een teentje knoflook en dit doe je in de spuitzak om er een mooi vormpje mee te spuiten. Ik ging voor een kerstboom, maar dit mislukte compleet en uiteindelijk werd het dus gewoon een rommelig puree-prutje. Dit doe je nog 10 minuutjes in de oven, zodat ’t wel een mooi knapperig korstje krijgt. Ondertussen kook je de bimi in 4 minuutjes gaar. Oh en je maakt champignonroomsaus door champignons in stukjes te snijden en deze even in boter te bakken. Echt wel 5 minuten totdat er lekker wat vocht uit de champignons komt. Dit vocht wil je houden, dus doe een deksel op de pan (ik typte pan op de deksel, het is al laat). Voeg vervolgens wat kookroom toe en laat lekker pruttelen. De biefstuk bak je als laatste in boter. Ik deed beide kanten 3 minuutjes, omdat ik van medium biefstuk hou :). Serveer alles bij elkaar en klaaaar; alweer een makkelijk maaltje.

Overigens heb ik dit maaltje in de categorie Kerst geplaatst omdat een biefstuk met champignonroomsaus het altijd goed doet. Bij iedereen. 🙂 Verder is het wel een beetje een saaie maaltijd. Het wordt wel al leuker als je de pomme duchesse van mijn vorige Kerst-post, maakt met zoete aardappel-puree. Leuke twist!

Anyway; dat was weer een lekker maaltje. Want oh, dat vergeet ik helemaal te zeggen: het was heerlijk. Ik heb met een vinger de champignonroomsauspan leeg gelikt. MMMmmm!

Oeh en grote foodblogger-schandalige-confession: ik vond die 6 euro (170gr) biefstuk van de keurslager helemaal niet per se heel veel lekkerder dan de euroshopper biefstuk van AH. (SORRY!)

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Kerst: Biefstuk met champignonroomsaus, zoete aardapelpuree en bimi

  • Probeer eens paardenbiefstuk, I know klinkt raar enz. Mr mijn ouders hadden dat dik ingeslagen tijdens die hype enz. Omg, dat is pas echt malse biefstuk, het smaakt ietsje anders, maar best wel naar biefstuk. Sinds ik paardenbiefstuk heb gegeten vind ik runderbiefstuk vaak te taai haha. Best jammer dat ze dat niet bij de supermarkt hebben.

  • Waar vind je die door jou de hemel in geprezen Euroshopper biefstuk? Ik heb net denk ik wel tien minuten voor het vleesschap gestaan en heb toen uit ellende maar een karbonade mee genomen.. In ieder geval ga ik vanavond de champignonsaus maken, super veel zin in!

    • Hmmm bij mij ligt hij gewoon in het vleesschap, helemaal onderaan. Ik zal eens kijken of ze 'm nog hebben bij AH! Misschien is ie ondertussen wel uit 't schap verdwenen?

  • Een kleine tip: bak de volgende keer je biefstuk aan (dichtschroeien) met een ietsiepietsie olie, draai daarna het gas iets zachter en doe een klontje echte boter bij het vlees. Vlees verdiend geen plantaardige olie (wie dat heeft verzonnen…) en zeker een biefstukje van 6 euro niet. Ik durf te wedden dat je hem nog lekkerder gaat vinden… (en idd, zoals Charlotte aan geeft, even laten rusten)

  • Anoniem zegt:

    Lekker! Beetje gek misschien maar voor goede biefstuk kan ik ook de Hema aanraden! 2 kogelbiefstukken voor 5 euro en heel lekker mals vlees!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *