Met mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaten gevulde kipfilet met balsamico-tomaten en rösti’s

Goedenavond! Vanavond had ik zin in een lekkere kluifkip: zo’n kippenpoot met een knapperig velletje en lekkere vulling erin. Maarrrrr in zowel mijn Jamie Oliver 30 minutes als het Alles is Familie kookboek, kon ik geen passend receptje vinden. Helaas! Toen verzon ik maar iets met de dingen die ik nog in huis had: kipfilet gevuld met mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaat met rösti’s en balsamico-tomaten uit de oven.

Je snijdt de kipfilet open en vult deze met je zelfgemaakte mengsel van mozzarella, verse basilicum en zongedroogde tomaatjes. Vouw de kip dicht en zet ‘m vast met prikkertjes. Smeer de romaatjes in met balsamico-sladressing en doe die samen met de kipfilet voor 30 minuten op 180C in de oven. Je hoeft de kip niet te keren. Erbij at ik rösti’s, omdat dat echt een eeeeeeeuw geleden was.

Het was heerlijk! Vooral die kip, mjammmm! Ik zou bijna zeggen dat deze nog lekkerder is dan de kip met roomkaas in bladerdeeg die ik ongeveer 3 keer per maand maak, maar ik denk dat het evenlekker is. MJAM!

Dat was ’t weer voor vandaag. De komende dagen ga ik bij m’n ouders in Assen eten, tenminste.. Als ik door alle voorspelde ramp-sneeuw-scenario’s heen ga komen met de trein. Maar je moet me dus een paar daagjes missen hier. Wellicht update ik m’n Facebook? Tot snel!

Misschien vind je dit ook lekker:



6 reacties

Esther -

Misschien spek er omheen?

Fien -

Heb deze gisteren gemaakt maar de kip werd heel droog in de oven! Volgende keer wellicht wat olie overheen gooien? Of in alluminiumfolie in de oven? Voor de rest was de smaak heeeerlijk!

leonie -

Echt? Wat zonde! Volgende keer inderdaad wat aluminium er omheen!

Marjolein Posthuma -

Ik heb hem nu 20 minuten in folie in de oven gehad. Het is nog niet goed gaar, dus ik heb het folie opengevouwen en ik zet hem er nu weer 5 minuten in. Ik hoop dat het dan gaar is!

leonie -

en lukte het?

Marike -

Klinkt heel goed! 🙂

Reageer ook