Video: Messy Philadelphia cheesecake met Oreo, banaan en meringue

Gesponsord – Hello you! Ik had onlangs hoog bezoek over de vloer; Rutger van Rutgerbakt.nl kwam bij me langs. Je weet wel; de winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt. Nou, dat vond ik awesome. En nóg toffer was dat we samen gingen bakken. Op video.

Zoals jullie wellicht weten ben ik niet echt een baktalent (#koekenbakker). Tijd dus voor bakles! Samen met Rutger dook ik mijn keuken in om een Philadelphia Cheesecake te maken. De afgelopen weken deed hij dit met meerdere bloggers en ik had de eer om de serie met Rutger af te sluiten. Woehoe!

We maakten een recept dat perfect in mijn straatje past; geen moeilijke nette taart (dat lukt me toch niet), maar een soort variant op Eton Mess (je weet wel; mijn favoriete toetje van slagroom, meringue, fruit en amandelschaafsel). En met Oreo. Want Oreo is áltijd goed als bodem voor een cheesecake.

Benieuwd naar onze Messy Philadelphia Cheesecake met Oreo en banaan? Check de video hierzo!

Voor het gemak schrijf ik het recept ook nog even voor je uit…

Nodig voor 6-8 toetjes: 1 kuipje Philadelphia naturel – 150ml Griekse yoghurt – 60gr witte basterdsuiker – 1 zakje vanillesuiker – 1 rol Oreo’s – 200ml opgeklopte slagroom – 75gr roomboter – een paar meringues – 2 bananen

Laat de roomboter smelten in de magnetron. Hak alle Oreo-koekjes fijn tot een kruimelbeslag. Dit kan door te hakken met een mes, de koekjes in een theedoek te vouwen en hier met een deegroller op te slaan óf ze gewoon in een blender te gooien. Ik ging uiteraard voor die laatste optie. Roer vervolgens de gesmolten boter door het kruimelbeslag en je hebt de bodem. Deze moet alleen nog even opstijven in de koelkast. Smeer het kleffe mengsel uit over een bord en laat het een halfuur opstijven in de koelkast.

Meng in een beslagkom de Philadelphia naturel met Griekse yoghurt, witte basterdsuiker en vanillesuiker tot een lobbig beslag. Roer daar de slagroom doorheen. Dit is je cheesecake “vulling”. Je gebruikt Philadelphia naturel als basis voor de cheesecake vanwege de smaak (romig en fris) en het feit dat Philadelphia mooi opstijft. Top!

Snijd de bananen in plakjes. De meringue kun je zelf maken met eiwit, suiker en heel veel geduld óf je koopt ze gewoon kant en klaar in de supermarkt. Ik zou voor dat laatste gaan. Mocht je ze toch liever zelf maken, dan heeft Rutger het recept voor je.

Zet een paar glaasjes klaar om de Messy Cheesecake in op te bouwen. Zoals ik in de video uitermate charmant uitleg; flats een beetje van het ene ingrediënt, dan een beetje van het andere, en ga zo door totdat het glas vol zit. Dus een beetje verkruimelde Oreo-bodem of zoals Rutger het zo lekker zegt: Oreo chunks, dan een flats Philadelphia cheesecakevulling, dan wat plakjes banaan en je verkruimelt er wat meringue over. Dit herhaal je totdat het glaasje vol zit. En dan is het klaar! Kind kan de was doen. Of nee: Piece of cake! Há.

cheesecake_vierkant

En dan? ETEN! SMULLEN! GENIETEN! Holymoly, wat is dit lékker. Ik had het niet anders verwacht, maar dit toetje is de hemel. Woehoe!

Volgens mij is het een vet goed idee als jij dit gewoon eens thuis namaakt. En het is makkelijk klaar te maken; binnen een halfuurtje staat dit kleine stukje hemel in een glaasje al op tafel. Let wel op dat je van tevoren niet te veel eet, want hoewel de Philadelphia naturel de cheesecake lekker luchtig en fris maakt, is het al met al toch een behoorlijk machtig toetje. Gelukkig heb je daar je toetjesmaag voor. Eet smakelijk!

Heb jij nou ook een tof cheesecakerecept? Deel die hieronder of via social media met #MijnPhiladelphiaCheesecake en inspireer anderen. Of maak mijn Messy Philadelphia Cheesecake na en post ‘m online met die hashtag, zodat ik het terug kan vinden. LEUK!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

3 reacties op “Video: Messy Philadelphia cheesecake met Oreo, banaan en meringue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *