Dinner: De allerlekkerste pasta pesto ooit: met spinazie, gehakt & tomaatjes

Aaaaah woehoe! Ik zat op m’n camera een beetje door m’n foodfoto’s van de afgelopen tijd te scrollen en kwam opeens op deze foto van pasta pesto, waarover ik nog niet heb geblogd. En dat is schandalig want jeeeeeeemig; ik durf gewoon te zeggen dat dit de lekkerste pasta pesto was die ik ooit heb klaargemaakt. En dat is nog al wat, aangezien ik een heel hoofdstuk aan pasta pesto heb gewijd in mijn kookboek! Maar dit jongens, dit is de lekkerste. En dat is grappig, want ik dacht altijd dat je pasta pesto echt niet moet combineren met gehakt. Op de een of andere manier klopte dat niet in mijn hoofd. Heb je dat wel eens? Dat je gewoon vindt dat sommige dingen niet samen horen? Maar gelukkig probeerde ik het laatst toch uit en oeiiii dat was lekker. Benieuwd naar het recept? Here we go!

Nodig voor ̩̩n persoon: 150 gr gehakt Р5 kleine tomaatjes Рeen handje spinazie Р10gr basilicum Р3 eetlepels pijnboompitten Рeen scheut olijfolie Рwat parmezaanse kaas Рpenne

Bak het gehakt rul in de pan en voeg zodra het helemaal verkleurd is, gehalveerde tomaatjes toe en bak die mee. Kook de pasta in 8 minuten gaar. Maak de pesto door de basilicum, rauwe spinazie, pijnboompitten, kaas en olijfolie met elkaar fijn te hakken of te staafmixeren tot een papje. Giet de pasta af en roer door de pesto. Doe het gehakt en de tomaatjes erbij en roer alles door elkaar. Klaar!

Oké het krijgt niet de schoonheidsprijs, maar holymozes wat is dit lekker. Echt vet vet vet verrukkelijk. Zo lekker, dat het nu half 1 ‘s middags is op zondag en ik bijna in staat ben om het nu klaar te maken. Het is dat ik nog in badjas zit en boodschappen zou moeten doen. Maar anders, pfoeeee.

Dus, aanrader!

Wat is jouw favoriete pasta pesto-recept?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

11 reacties op “Dinner: De allerlekkerste pasta pesto ooit: met spinazie, gehakt & tomaatjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *