5 toffe apps tijdens het autorijden

Hallo fijne mensen en welkom bij deze blogpost waarin ik je een aantal tips ga geven voor handige apps die ik gebruik tijdens het autorijden. En nee, natuurlijk niet met m’n mobiel in de hand, maar gewoon apps die ik voor het autorijden aanzet en onderweg goed van pas komen voor o.a. tanken, geflitst worden óf als entertainment :D. Daarnaast ben ik ook ontzettend benieuwd of jij nog een aantal apps weet toe te voegen aan dit lijstje, waar ik nog niet bekend mee ben. Laat dat vooral weten in een reactie hieronder :D.

Zoals jullie wel weten rijd ik al jaren in nieuwe auto’s van Ford, die ik voor een bepaalde tijd mag leasen en waar ik ontzettend blij mee ben. Momenteel rijden we in de nieuwste Ford Fiesta ST-line en die bevalt ook weer uitstekend. Er zijn een aantal functies die echt top zijn aan mijn Ford Fiesta – ik licht ze allemaal uit in deze video -, maar vandaag wil ik even specifiek de aandacht leggen op Apple Carplay. Helemaal niet iets dat specifiek van Ford is, maar wél een functionaliteit die het autorijden echt makkelijker en comfortabeler maakt in mijn Ford.

Door middel van Apple Carplay – ik verbind mijn iPhone met een kabeltje met de auto en Carplay start automatisch op – heb ik toegang tot verschillende apps tijdens het autorijden. Over die apps wil ik het vandaag eens hebben.

Flitsmeister
Sinds ik mijn rijbewijs heb gehaald in 2008 (dat is VIJFTIEN JAAR GELEDEN) heb ik nog maar één keer een bekeuring gehad voor te snel rijden. Nu ben ik sowieso iemand die het gaspedaal niet echt stevig intrapt, maar vrijwel altijd keurig de maximale snelheid rijdt, maar de app van Flitsmeister vind ik hierin toch ook onmisbaar. Je installeert de app op je telefoon en zet ‘m voordat je gaat autorijden aan. Dit kan via je telefoon, of via Apple Carplay. Je hoeft de app alleen maar aan te klikken en hij begint met werken. En nadat je klaar bent met rijden, stopt de app ook automatisch na een aantal minuten.

De app geeft onderweg via geluidsmeldingen aan dat je een flitspaal of trajectcontrole nadert, geeft aan of je tijdens een trajectcontrole te hard rijdt én geeft waarschuwingen over voorwerpen op de weg of stilstaande voertuigen langs de weg. Ik vind het echt rete handig en gebruik deze app altijd tijdens het autorijden.

ANWB onderweg
Ben je benieuwd waar in de buurt je het goedkoopst kunt tanken? ANWB onderweg helpt je het antwoord te vinden. Dit is de enige functionaliteit die ik gebruik uit de app, maar het is super handig. Zoek op tankstations en zoom een beetje uit op de kaart en je ziet wat je waar betaalt om te tanken. De prijzen zijn actueel en door middel van de rode, oranje en groene weergave weet je precies of het slim is om nog een stukje om te rijden voor je tankbeurt. Zo zie je op mijn huidige kaartje dat tanken op de ene plek €1,979 kost, terwijl het op een andere plek bínnen Haarlem ook voor €1,699 kan. Dat scheelt nogal! Omrijden dus!

Luisterboeken via Bookbeat
In de categorie entertainment vind ik het fijn om onderweg altijd iets te luisteren. Soms zijn het podcasts, heel af en toe de radio, maar steeds vaker kies is er ook voor om een luisterboek te luisteren als ik autorijd. Heerlijk, om op een lange rit helemaal in een verhaal te duiken, terwijl je goed kunt opletten op de weg. Als ik hele drukke stukken rijd (bijvoorbeeld door Amsterdam Centrum), dan heb ik liever geen geluid op de achtergrond, maar voor saaie stukken snelweg richting het Noorden, vind ik het heerlijk om in een verhaal te duiken.

Een aantal fijne boeken op Bookbeat zijn bijvoorbeeld: Zachtop lachen van Malou Holtzhuizen, Eigen Welzijn Eerst van Roxane van Iperen en soms luister ik zelf de boeken van de Zeven Zussen in de auto. Heerlijk!

Spotify (vs. Podimo) voor podcasts
Als ik geen luisterboek luister tijdens het rijden, dan wel een podcast. En dan altijd via de Spotify app, want de Podimo app werkt voor geen meter in mijn auto met Carplay. Of misschien niet goed in combinatie met Flitsmeister. Nee, dan kan je beter Spotify gebruiken. Die speelt de podcast af die je kiest, speelt automatisch de volgende aflevering af als de eerste klaar is – je hoeft dus geen dingen aan te klikken tijdens het autorijden – en hij stopt even met afspelen als er een melding tussendoor komt van bijvoorbeeld Google Maps of Flitsmeister.

Over Google Maps gesproken, die app moet natúúrlijk ook in dit rijtje. Als bonustip, want ik denk dat iedereen ‘m wel kent. Behalve mijn vader trouwens, hahaha. Anyway; Google Maps is de bom en veruit de beste navigator die er is, als je het mij vraagt. Top omdat het filemeldingen geeft, goede alternatieve routes bepaalt, duidelijk is over aankomsttijd (die klopt altijd) ennn handig omdat je offline kaarten kunt downloaden als je niet op je de data van je mobiel wil surfen.

FordPass App
Als laatste wil ik nog even uitlichten dat Ford zelf ook een app heeft: de FordPass app. Met deze app kan je je auto makkelijk terugvinden, doordat hij aangeeft waar hij geparkeerd staat (handig, in een drukke stad als Haarlem óf tijdens Lowlands weekendjes), de app geeft een melding wanneer het tijd is om langs de garage te gaan voor controle en je kunt zelfs checken of je je auto wel goed op slot hebt gedaan. Handig voor sommige vriendinnen van mij – waarbij eentje laatst daadwerkelijk een persoon aantrof op de achterbank van de auto (DOODENG, maar gemoedelijk en prima afgelopen <3).

En wist je dat je in de app kunt zien hoe ver je auto nog kan rijden op de benzine die nog in de tank zit? Vet handig als je ergens een afspraak hebt om te zien of je nog rekening moet houden met tanken onderweg er naartoe. Woop woop!

De app kan nog veel meer, maar dat is afhankelijk van de auto die je rijdt.

Knappe meid als jij mijn Fiesta spot op deze Lowlands-parkeerplaats 😉

Anyway; dat waren mijn 5 tips voor simpele apps die het autorijden toch net een stukje aangenamer maken. Ik ben benieuwd of je ze al kende, welke je zelf gebruikt én of je nog een knetter goede tip voor mij of andere lezers van deze blogpost hebt. Laat je hieronder horen!

Deze blogpost is onderdeel van een barter samenwerking met Ford, waarbij ik content maak voor Ford in ruil voor het tijdelijk gratis leasen van een vette auto.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *