Leo’s leven #138: kringloopdag, kledingverkoop en moodswings

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 10 januari! Opeens was het alweer dinsdag en had ik een dagboekupdate gemist, maar meine gute wat ontbrak het mij vrijdag aan motivatie om ook maar íets van m’n dag te maken. Daarover straks meer. Verder praat ik je in dit dagboek gewoon gezellig bij over de afgelopen dagen, die in het teken stonden van veel sociale activiteiten, veel kleding verkopen en volgers ontmoeten, administratie (nog zo’n levensgelukzuiger) en een geweldige tour langs kringloopwinkels. Ups en downs – kunnen we wel concluderen. Let’s go!

Donderdag: kringloopdag
Ja ik weet het; rare dag om dit dagboek mee te beginnen, maar donderdag was een awesome dag, dus ik vertel je er gezellig over :D. Jan en ik hadden namelijk een kringloopdag op de planning. We leenden een bus van Ford en brachten onze eigen Ford Fiesta naar de dealer om er winterbanden onder te zetten en maakten van die rit naar de dealer gebruik, door er vandoor te gaan met een enorme elektrische Ford Transit. ZO chill. Tijd om even wat kringloopwinkels te bezoeken, maar het eerste adresje was een huis in Haarlem Noord, waar ik van een volger een IKEA Hemnes commode over kon nemen. YES!

Dat was meteen een heel goed begin van de dag. We reden direct langs huis – nu we toch in Haarlem Noord waren – om de commode thuis te brengen en daarna vervolgden we onze route langs meerdere kringloopwinkels. Op de shoplist stonden: een nieuwe salontafel die we eventueel kunnen pimpen, een (schommel)stoel voor de babykamer die we zelf kunnen bekleden met Teddy-stof, een kledingkast voor de babykamer (waar we ook meuk als een babybadje en andere zooi in kwijt kunnen, want ik hoor van iedereen dat een baby/kind met heel veel spullen komt), nachtkastjes voor de logeerkamer die we kunnen pimpen en een nieuw bureau van 130×180 (vrij specifieke maat) voor het kantoor.

Een flinke lijst en het leuke aan kringloopshoppen vind ik dat je echt geen idee hebt wat je tegenkomt. Je kan zomaar bij de eerste kringloop ontzettend goed slagen of helemaal níets vinden van wat je zoekt en ik hou wel echt van die zoektocht in zo’n tweedehands winkel.

Het eerste adresje was Zolder 030 in Haarlem en daar vonden we niets, maar dit is normaliter wel een van m’n fav kringloopwinkels. Daarna gingen we naar Rataplan in Haarlem Noord – ook m’n fav – en daar vonden we ook niets. Toen was het tijd voor een bezoekje aan de kringloop in Velserbroek – onderweg naar de kringloopwinkels in Beverwijk en Zaandam (om de bus terug te brengen) – en in die van Velserbroek was ik nog nooit geweest. Maar dit was ook echt een grote Noppes met heel veel meubels en wonder boven wonder; de perfecte kledingkast voor onze babykamer. Of nou ja; ik zag de kast en dacht ‘oeeeeeh dit kan ‘m wel eens zijn’. Gewoon een mooie klassieke houten kast, in goede staat. En met een fijn prijskaartje van €37. Toch twijfelde ik, maar achteraf gezien denk ik echt: ‘Really?! Een mooie, houten kast van 37 euro??’. Waar in vredesnaam twijfelde ik over?

Inmiddels heb ik echt geen idee, want hij staat in de babykamer alsof ‘ie ervoor gemaakt is. ZO mooi <3.

Om een uur of 4 reden we de bus terug naar Zaandam, haalden we ons geliefde autootje weer op – met winterbanden – en reden we door naar Amsterdam, waar Jan een of ander enkel-ding moest halen voor z’n dikke enkel die nog even snel voor wintersport goed moet herstellen. En als we dan toch rond etenstijd in Amsterdam zijn, dan kunnen we net zo goed even een hapje buiten de deur eten. Dus we streken neer bij Biscuit Baby – op aanraden van vriendin Layla – en aten daar heerlijke burgers met gefrituurde kip. Aanradertje!

Echt leuke American Diner setting en erg lekker gegeten. De kipburger is wel lekkerder dan de kip op biscuit, maar dat mocht de pret niet drukken. Oh en de koolsla: die is HEEL goed.

‘s Avonds thuis besloten we meteen maar alles op z’n plek te zetten en dan ook maar meteen het baby-bedje van IKEA (ook tweedehands) in elkaar te zetten. Donderdag was een leuke dag :D.

Deze krijgt nog een ander laagje verf en nieuwe knopjes. We wilden eerst voor groen gaan, maar ik denk nu dat ik de houten kast groen verf en deze commode dezelfde kleur geef als de muur (beige, niet dat goudgele).

Vrijdag: nul motivatie
Vrijdag was een vreselijke dag, hahaha. Ik stond echt heel goed op en zat vól motivatie om van alles te doen met m’n leven. Ik had een behoorlijk lijstje van dingen die ik even af wilde tikken en zat helemaal lekker in de wedstrijd om dit ook allemaal vandaag te doen. Tot ik ging sporten om half 10 ‘s ochtends en ik om half 11 helemaal kapot en zonder enige levensmotivatie, de sportstudio uit kwam. ‘Ik ga gewoon heeeeel even op de bank chillen’. Nou je raadt het al; daar kwam ik nog maar met móeite van af.

Ik kreeg wel wat dingen gedaan – leverde een insteek voor een campagne aan, regelde een andere samenwerking, dook in statistieken van oude samenwerkingen, maakte een preview voor een andere samenwerking en dook in cijfers van weer iets anders – maar daarna was het echt wel gedaan met de pret. Alles ging met tegenzin vandaag, dus dat was niet top. Morgen weer een nieuwe dag ;-).

Zaterdag: verkoopdag!
Op zaterdag stond ik een stuk zonniger op en was het tijd voor verkoopdag! De dag waarop Jan en ik eens even door ons huis zouden gaan om allerlei dingen te verkopen. We kopen nu best veel nieuwe dingen voor in huis (of tweedehands dingen, maar het gaat om het geld-uitgeven-stuk) en dat moet wel allemaal bekostigd worden. Tijd om ongebruikte spullen te verkopen!

En daar waren we echt wel een paar uur mee zoet. Even de stoel reinigen en goede foto’s maken, online zetten – je kent het wel. En dat met stoelen, bijzettafeltjes, kleding, schoenen. Uiteindelijk hebben we echt goed verkocht! Ik heb nog een paar items beschikbaar, dus mocht je nog interesse hebben; check mijn verkoop-instagram-account!

‘s Middags moesten we ons haasten naar Rotterdam, waar we eindelijk op babybezoek gingen bij kleine Filippa; de baby van vrienden van ons <3. Echt vet gezellig was dit, want we hadden elkaar echt al veel te lang niet gezien en nu was er opeens een baby en was ik zwanger! Holymoly!

Zondag: de Halve van Egmond
Op zondag zat ik wéér niet helemaal lekker in de wedstrijd en inmiddels begin ik te denken dat het misschien wel weer met een hormonale shift in m’n zwangerschap te maken heeft. Maar we kijken het gewoon rustig aan en ik krijg weer even een lesje in luisteren naar m’n gevoel.

Zondag hadden we wél echt leuke plannen, want in de ochtend kwamen allerlei volgers items van de verkoopdag bij me thuis ophalen – vet gezel – en ‘s middags gingen we naar de Halve marathon van Egmond om vier vrienden aan te moedigen die mee aan het rennen waren. Je weet wel; die halve marathon waar Jan voor aan het trainen was, tot ‘ie door z’n enkel ging.

Het was echt stralend weer en dus heerlijk om langs de kant te staan – flink dik aangekleed – om onze vrienden aan te moedigen. God, wat moet ik er toch niet aan denken om zelf mee te doen. Zo’n halve marathon zou ik wandelend op één dag al totaal killing vinden. Laat staan in hardloopkleding en dan ook nog op tempo. Brrrr. Niks voor mij, laat mij maar aan de kant staan hahaha.

Uw favoriete mascotte langs de kant van het parcours

‘s Middags deed Jan boodschappen, terwijl ik lekker even op de bank ging tukken. En dat is nou precies zo’n zwanger moment waar ik heel erg aan moet wennen, maar wat me steeds beter lukt. Om hulp vragen door Jan de boodschappen te laten doen en dan zelf even gaan slapen. En man, wat heb ik heerlijk getukt voor 30 minuten. Echt he-le-maal van de aardbodem was ik, maar wel nét kort genoeg geslapen zodat ik nog wel in 2023 wakker werd. NICE. Daarna voelde ik me een stuk beter en ben ik de keuken in gedoken om een geweldige melanzane klaar te maken. Om nom nom. Het is echt jammer dat ‘s avonds het licht helemaal ruk is voor fotografie, anders had ik hier zeker even een nieuw recept over geschreven.

‘s Avonds kwamen Jorick en Meike bij ons eten – die dus net wél die halve marathon gerend hadden. Ik kookte een lekker Italiaans maaltje en zo konden de harde sporters er weer tegenaan <3.

Maandag: administratie
Maandag was een vet goede werkdag. Hoewel; het begon fantastisch – ging toen dramatisch – en toen weer fantastisch. Haha; ups en downs, ik zei het toch?

Ik begon om 8 uur met werken en zorgde dat ik ff volledig de controle had over m’n week. Tijd om de planning te maken, m’n mailbox bij te werken om te zien wat voor to do’s daar in hangen, m’n campagnes bij te werken om daar de planning inzichtelijk te krijgen en toen was het tijd om aan de slag te gaan. Er ging een campagne voor Snuggs live – met kortingscode! – en daarna was het tijd voor… de administratie. Die had ik al een paar dagen uitgesteld, maar ik moest er nu toch echt aan geloven…

En mannnnn dat kreeg ik weer ontzettend moeilijk voor elkaar. ZO geen zin in. Ik heb echt twee wasjes gedraaid, m’n kleding opgeruimd en pakketjes ingepakt, voordat ik met m’n admini begon. Zúlk uitstelgedrag.

Maar als je dan eenmaal bezig bent, dan ben je ook opeens uren verder. Om 4 uur ‘s middags was ik klaar. Het was een hele bevalling geweets – hier kom ik in mei op terug haha – en de resultaten waren weer goed. Maar wederom was al het levensgeluk uit me gezogen, want dat doet administratie nou eenmaal met me.

Tijd om even in bad te gaan. En daarna lekker met thuisbezorgd op de ban Game of Thrones kijken. Dat had ik wel verdiend <3.

Inmiddels is het dinsdag en zit ik wel weer prima in de wedstrijd. Ik ga vandaag in de ochtend een beetje werken, dan op kraamvisite bij een vriendin en daarna weer verder met werk.

De komende dagen staan in het teken van werk, m’n eerste zwangerschapsyoga, een date met een vriendin en verder een hele vrije donderdag – ga ik de commode schilderen?? Misschien wel!! – ennnn wintersportvoorbereidingen. Ik spreek je dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #138: kringloopdag, kledingverkoop en moodswings

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *