Kant & klaar #71: Stoomsoep Tom kha kai van Albert Heijn

Door Elske – Vandaag in de serie kant & klaar: Stoomsoep! Stoomwat? Ja juist. Ik vond het ook al zeer interessant klinken en daarom nam ik deze kant-en-klare maaltijd mee. Niet omdat ik direct dacht: ‘Wauw dat zal lekker zijn!’, maar meer omdat ik zeer nieuwsgierig was en dat kwam vooral door het uiterlijk. Oké ik vertel al te veel. Read on!

Het assortiment
Stoomsoepen zijn nieuw in het assortiment van Albert Heijn. Naast deze Tom Kha Kai met noedels, scharrelkip en Oosterse groente, is er ook een soep met kabeljauw en tomaat en één die Kip Noodle heet. Klinkt wat mij betreft qua ingrediënten vrijwel hetzelfde, maar deze Tom Kha Kai was nog nét een stukje duurder. Deze soepen zijn ook niet goedkoop: de prijs varieert per soort soep van €5,29 tot €5,99. Gelukkig scoorde ik er één met 35% korting.

De bereiding
Nu zal jij vast, net als ik, denken: ‘Stoomsoep? Hoe maak je dat dan?’. Nou, je kent vast wel de stoommaaltijden van de Albert Heijn (en zo niet, kijk dan eens naar deze reviews). In die bak zijn vaak het vlees/vega/vis met groente, gescheiden van de rijst/pasta/enz. door middel van een soort zwart roostertje. Hierdoor stoomt de maaltijd gaar. Ik ben altijd wel fan van deze maaltijden. Behoorlijk vers en smaken prima. Diezelfde bereiding geldt ook voor deze stoomsoep. Je zet de maaltijd (zonder prikken in folie, want stoomventiel aanwezig) voor 7 minuten op 700 watt in de magnetron.

kant&klaar71_stoomsoep_voor

Ik ga niet zeggen waar ik het onderste op vind lijken, maar het heeft iets weg van een lange...
Ik ga niet zeggen waar ik het onderste op vind lijken, maar het heeft iets weg van een lange…

De smaak
Eerlijk gezegd, het is dat ik mega nieuwsgierig ben aangelegd, anders had ik deze maaltijd niet meegenomen om zijn uiterlijk. Even serieus hoor, dat is hier zeker niet om over naar huis te schrijven. De kip en groente zien er prima uit, maar onder het zwarte rooster (waar ik het net over had) ligt een zeer vreemd uitziende substantie waardoor ik mij werkelijk afvraag hoe dit ooit een soep kan worden. Anyway, we proberen het gewoon en zien waar dit avontuur eindigt.

Eenmaal uit de magnetron begrijp ik het volledig. Er is vocht uit de groente gestoomd en dat heeft zich met de vreemde massa gevoegd, zodat het echt een vloeistof is geworden. Soep dus! En het ruikt… heel, erg, lekker! Love Thaise soepen en deze ruikt serieus naar een goede Thaise soep. Mjam, mijn beeld van de rare drap onderin is spontaan verdwenen en hier krijg ik wel trek van.

Ziet er veel beter uit toch? :D
Ziet er veel beter uit toch? 😀

De soep ruikt niet alleen lekker, zo smaakt ‘ie ook nog eens! Lekkere dikke, vullende soep, waar je eerst even alles goed door moet roeren om een hapje van de noedels en kip én soep te proeven. De groente zijn beetgaar en niet slap, de noedels prima en de kip goed gekruid en mals. Toegegeven, de maaltijd is voor mij wel ietsjes aan de zoute kant, maar ach.. de smaak is zo lekker dat ik daar wel doorheen eet.

Puntje aftrek voor de prijs; ik vind deze stoomsoep relatief duur in vergelijking met de ingrediënten en de andere maaltijden die Albert Heijn verkoopt. Maar evengoed vind ik de soep erg lekker. Dus, de boodschap is: als deze soep een keer in de aanbieding is óf, beter nog, met 35% korting dan sowieso meenemen. En ben je gewoon in een gulle bui óf heb je heel veel zin in een vullende maaltijdsoep waar je het geld wel voor over hebt, dan is dit zeker een aanrader!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *