Hartige plaattaart met appel, geitenkaas en noten

Gesponsord – Hey hey! Mensen, vandaag heb ik iets heel interessants voor jullie. Naast een heerlijk recept dat ik met je deel, wil ik je wat vertellen over appels. Ho ho, niet meteen wegklikken; dit klikt misschien niet heel spannend, maar ik ben wat te weten gekomen over appels uit Nederland en vind het vettttt interessant en daarom totally iets wat ik met jullie wil delen.

Het zit namelijk zo. Ik maakte voor dit recept gebruik van Maribelle appels die ik scoorde bij PLUS. Nog nooit van gehoord? Zou goed kunnen. Ik kende ze in ieder geval niet, terwijl het appels zijn van Nederlandse bodem. En ze vallen behoorlijk in de categorie ‘toffe peren’. Of Awesome appels.

De Maribelle appel is duurzamer dan veel andere appels, om een paar redenen: ze komen uit Nederland, dus er is minder transport nodig, Maribelle is een sterk ras, waardoor ziektes bijna niet voor komen en dus gewasbeschermingsmiddelen bijna niet nodig zijn, op het land wordt gewerkt met vogelkasten, bijenkasten en bloemenstroken wat de biodiversiteit ten goede komt en de boomgaard (de grootste van Nederland) neemt meer CO2 op, dan wordt uitgestoten tijdens het hele proces.

Verder zijn de appels dus lekker Hollands (lokaal, yay!), koude nachten voor de oogst zorgen voor een mooie blos op de appels, een aantal weken voor de oogst worden wat bladeren van de boom verwijderd zodat de appels extra zonlicht vangen (= smaak!) en na het oogsten worden de appels 2 weken ingevroren, om de smaak nog beter te maken. Al met al behoorlijk toffe appels dus.

Je koopt de Maribelle appels bij PLUS. PLUS is ook in 2020 weer uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt en dingen als deze lokale appels aanbieden, helpen daar natuurlijk aan mee. Met haar producten heeft PLUS impact tot aan het begin van de keten. PLUS wil handelen met het oog op een betere wereld voor mens, dier en milieu en om dat ook voor de consument makkelijk te maken, maakt PLUS de keuze al voor de consument door voor veel producten of productgroepen over te stappen op een verantwoorder alternatief. Zoals de Maribelle appels uit de Betuwe.

Vet toch? Ik maakte in ieder geval een heel chill recept klaar met de rood-groene appeltjes. En ondanks dat ik appels gebruik, is het een hartig recept. Komt ‘ie!

appel

Nodig voor 2 personen: 1x flammkuchen deeg – 2 Maribelle appels – 125gr crème fraîche – nootmuskaat – zwarte peper – 100gr notenmix – 125 gr geitenkaas schijfjes – peterselie

Rol het flammkuchen deeg uit over de bakplaat en besmeer met een lekkere laag crème fraîche. Strooi daar een lekkere laag peper en nootmuskaat over. Je hoeft niet zuinig te doen!

Snijd 2 appels in dunne plakjes en verdeel die dakpansgewijs over de bakplaat. Meng de noten met een beetje olie en wat zout en verdeel die over de bakplaat met appels. Top af met 4 schijfjes geitenkaas in stukjes. Bak de plaattaart in 15-20 minuten af op 200C.

Verdeel nog wat extra geitenkaas over de plaattaart wanneer hij uit de oven komt en top af met wat verse peterselie. Klaar!

appel_staand

En LEKKER dat dit is! Dit is nou écht bij uitstek een lekker recept voor de herfst. Het gerecht is lekker hartig en de smaken combineren echt perfect bij elkaar. Ik vond het echt een gruwelijk groot succes en ook Jan heeft er lekker van gegeten. Wij aten het als lunch, maar ik denk dat dit ook een heel chill recept is voor je avondmaal, als je het combineert met bijvoorbeeld een (geitenkaas)salade. Enjoy!

Bewaar dit overzicht op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Pinterest_plaattaart_appel

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *